Group 1:
Team Norway
Team Placeholder*
Team Poland
Team Turkey
Group 2:
Team Germany
Team France
Team Italy
Team Greece
Group 3:
Team Finland
Team Netherlands
Team Hungary
Team Czech-Slovakia
Group 4:
Team Russia-Ukraine
Team Denmark
Team Sweden
Team United Kingdom
A więc zaczęło się... :)
Grupy rozlosowano, wychodzą po dwie najlepsze drużyny z każdej, i trafiają do ćwierćfinału, a dalsza droga jest każdemu znana... ^^
Nie wiem moi drodzy, czy się cieszyć czy raczej zastanawiać się ile możemy osiągnąć w tej edycji.
Jak widać szczęście nam sprzyjało, gdyż zostaliśmy umieszczeni w stosunkowo łatwej grupie z Norwegią (której skład na razie wynosi osiem osób, ciągle bez wybranego kapitana) i Turcją (groźna z Xeonem i Metalsie na czele, jednakże bez siły napędowej jaką stanowił RebelliouS). 'Team Placeholder' jest przeznaczony dla spóźnialskich (w tym wypadku 'prawdopodobnie' Reprezentacja Hiszpanii, ale pożyjemy zobaczymy).
Norwegia i Turcja to rywale jak najbardziej w naszym zasięgu (tak, Hiszpania też) ale jak pokazały sparingi (Holandia 1-11; 14e 8-11; Dania 9-11; 1ps 20-8; Niemcy 2-11) brakuje nam ogrania... W związku z tym powstaje mój apel do każdego zainteresowanego losami Reprezentacji Polski:
Mamy ludzi z przeróżnych polskich i zagranicznych pułków. Nie będziemy się zgrywać tak dobrze tylko po 2 tygodniach treningów, na które i tak nie zawsze możemy przybyć (owszem istnieje też życie i obowiązki... -.- )
Prosimy Was o wyrozumiałość (!) i pamiętajcie, że to nie takie proste postawić się w naszej sytuacji! ;) Każdy lubi pogdybać, co by było gdybym ja był kapitanem, a co by było gdybym ja tam grał. Rzeczywistość moi drodzy jest jednak inna :D:D
Reasumując - jako kapitan Polskiej Reprezentacji zapowiadam
ambitną walkę o każdy punkt oraz osiągnięcie
dobrego wyniku na Mistrzostwach. Wielu z Was oczekuje wyjścia z 'łatwej grupy' - nie powiem, ja też. ;)
W Grupie 2 faworytami są Niemcy i Francuzi.
Pierwsze miejsce w Grupie 3 zajmie Holandia (nie powinno być niespodzianki), a o drugie miejsce zawalczą pozostałe trzy drużyny. Grupę C można nazwać 'grupą śmierci', ponieważ każdy ma szansę wyjścia z niej do ćwierćfinału.
W Grupie 4 faworytem jest Wielka Brytania i Dania, ale jeżeli wziąć pod uwagę formę tych ostatnich to zespół Rosyjsko-Ukraiński ma swoją szansę powalczenia o dalszy etap rozgrywek.
Po więcej informacji odsyłam Was
TUPozdrawiam i trzymajcie za nas kciuki! ;)