Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filozoficzno-naukowe zacisze Świeżaka.  (Przeczytany 2126 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Swiezak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Świeżak
    Filozoficzno-naukowe zacisze Świeżaka.
    « dnia: Marca 14, 2012, 19:18:43 »
    W tym wątku każdy będzie miał możliwość wypowiedzieć się w dowolny sposób na interesujący, intrygujący go temat, i nawet jeśli forma w jakiej przekażesz swoje zdanie będzie naganna to daję słowo użytkownika tawerny four ways że żadne ostrzeżenie Cię nie dosięgnie, ani żadna część twojej wypowiedzi zostanie zmanipulowana. Ewentualnie mogę wziąć to na siebie. Zapraszam do podzielenia się z innymi.
    -Spacerniak który oddział śmiga które cele.
    -Pierwszy, cela 3, 4, 7, a kto się pucuje.
    -Tu traper z Woli.
    -Siemano Traper.
    -Siemano Adolf który tam to Zborek?
    -Ja jestem Zborek a co?
    -Jesteś z Targówka znasz Miętusa?
    -Znam.
    -Dostaliśmy Gryps od Miętusa że się rozprułeś i chłopaków posprzedawałeś że jesteś frajer z wolności. Ch*j ci w du*e nygusie.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    Odp: Filozoficzno-naukowe zacisze Świeżaka.
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 14, 2012, 19:30:52 »
    Nudzisz się?

Offline Swiezak

• Użytkownik
    • Świeżak
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 14, 2012, 19:48:53 »
    Czy się nudzę? Ciężko powiedzieć raczej nie, dzięki realizowaniu się na forum dzieleniu się z innymi swoim punktem widzenia, raczej jestem cały czas zajęty i nie znudzony. Człowiek zawsze powinien potrafić sobie znaleźć jakieś zajęcie do walki z nudą. Jeżeli ty się nudzisz drogi przyjacielu proponuję sprawdzić ten link : www.c-rpg.net świetny mod do warbanda, czas przy nim lekko płynie, i człowiek nie nudzi się siedząc w domu w mroźne zimowe wieczory, jest już co prawda trochę późno ponieważ idzie wiosna ale gdybyś chciał zabić nudę to serdecznie polecam.

A teraz moje pytanie. Czy ty mnie czasem nie prowokujesz ani ze mnie nie kpisz? Takie odniosłem wrażenie. Jeśli tak to mam prośbę aby chociaż odniósł się do tematu, kiedy będziesz chciał napisać następnego posta. Pytając jednym zdaniem, jest krótko i na temat, ale w środowisku "Filozoficzno-naukowego zacisza Świeżaka" może zostać uznany za osobę ubogą intelektualnie, czyli prostaka.
    -Tu traper z Woli.
    -Siemano Traper.
    -Ja jestem Zborek a co?
    -Znam.
    -Dostaliśmy Gryps od Miętusa że się rozprułeś i chłopaków posprzedawałeś że jesteś frajer z wolności. Ch*j ci w du*e nygusie.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 14, 2012, 20:04:46 »
    (...)nawet jeśli forma w jakiej przekażesz swoje zdanie będzie naganna to daję słowo użytkownika tawerny four ways że żadne ostrzeżenie Cię nie dosięgnie(...)

Dobre. ;) Widzę, że nadawałbyś się do polityki - tam też potrafią składać obietnice bez najmniejszej możliwości ich pokrycia.

Pytając jednym zdaniem, jest krótko i na temat, ale w środowisku "Filozoficzno-naukowego zacisza Świeżaka" może zostać uznany za osobę ubogą intelektualnie, czyli prostaka.

To zaprezentuj nam swój niebywały intelekt i podziel się tą filozofią, którą opiewa ten temat? Jakoś w pierwszym poście brak jakichkolwiek przemyśleń Platonie z Warbanda...

W końcu jak Swiezak obiecuje to emmmm obiecuje? Ale tak na poważnie to pewna doza powydurniania się nie jest niczym złym, o ile oczywiście trzyma poziom. :) A dużo czasu minęło od kiedy jakiś post na tym forum mnie rozbawił.
    « Ostatnia zmiana: Marca 14, 2012, 20:10:14 wysłana przez Mat Berserker »

Offline Swiezak

• Użytkownik
    • Świeżak
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 14, 2012, 20:28:27 »
    W tym wątku każdy będzie miał możliwość wypowiedzieć się w dowolny sposób na interesujący, intrygujący go temat

W pierwszym zdaniu napisałem ,że każdy będzie się podzielić swoimi spostrzeżeniami i przemyśleniami, nie jest w nim jednak zawarta obietnica że to akurat zawszę będę ja.

To ciekawe że akurat nazwałeś mnie Platonem, ponieważ był on filozofem który nie uznawał zapisywania swoich przemyśleń, na forum kluczowa jest forma piśmiennicza dzielenia się ze sobą informacjami. Jego uczniowie zapisywali jego dialogi tylko w celu przypomnienia sobie, swoistego skojarzenia z prawdziwą nauką niepisaną. Platon również miał teorie że cała wiedza była już przez człowieka poznana, natomiast podczas narodzin tracił ją w wyniku dziwnego rodzaju amnezji, dlatego otworzyłem ten temat bo kiedy tylko sobie przypomnę coś ciekawego o czym można by podyskutować z innymi to umieszczę tu wpis na taki czy inny temat.

Uprzejmie jednak proszę tak jak twojego poprzednika, o trzymanie się koncepcji dyskusji, i nie prowokowanie mnie ani nie szydzenie ze mnie, przynajmniej nie w tym temacie, ja rozumiem że młodzież często najpierw pisze a potem myśli co napisała, ale pozycja administratora forum do pewnych standardów chyba zobowiązuje. I to jest ciekawy temat do dyskusji

Czy uważacie że admini powinni wtrącać się w każdy temat i zabierać głos w każdej dyskusji, opowiadać się po jednej czy drugiej stronie, czy może powinni być biernymi obserwatorami bez możliwości na własną wypowiedź, gdyż zaangażowanie się do dyskusji mogłoby naruszyć ich obiektywizm? A może powinni pogodzić i jedno i drugie, w końcu są i uczestnikami i sędziami?
    -Tu traper z Woli.
    -Siemano Traper.
    -Ja jestem Zborek a co?
    -Znam.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 14, 2012, 20:41:32 »
    (...)ja rozumiem że młodzież często najpierw pisze a potem myśli co napisała, ale pozycja administratora forum do pewnych standardów chyba zobowiązuje.

Dawno już mnie nikt do "młodzieży" nie zaliczył. Jestem Ci niezmiernie wdzięczny. ^^

Czy uważacie że admini powinni wtrącać się w każdy temat i zabierać głos w każdej dyskusji, opowiadać się po jednej czy drugiej stronie, czy może powinni być biernymi obserwatorami bez możliwości na własną wypowiedź, gdyż zaangażowanie się do dyskusji mogłoby naruszyć ich obiektywizm? A może powinni pogodzić i jedno i drugie, w końcu są i uczestnikami i sędziami?

Nie w każdy. Każdy powinien mieć możliwość wypowiedzenia się na dany temat - bez różnicy czy jest użytkownikiem, moderatorem czy administratorem. Wolność słowa dotyczy każdego. Co do czegoś takiego jak - niemal mistyczny - 'obiektywizm'. Uważasz że taki twór istnieje? Czy naprawdę jest coś takiego skoro każdy wypowiada się we własnym zdaniu? O obiektywizmie moglibyśmy rozmawiać tylko wtedy, gdyby osoba wypowiadająca się istniała w jakiejś próżni, gdyby była carte blanche, a nie wiem jak Ty, lecz ja nikogo takiego jeszcze nie spotkałem.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 14, 2012, 20:49:48 »
    Skoro już przy takim pierdolamento jesteśmy, to warto zauważyć że cały dział jest do dyskusji na dowolne tematy. Tak więc wątek ten jest totalnie niepotrzebny. joł.
    Sława!

Offline Swiezak

• Użytkownik
    • Świeżak
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 14, 2012, 21:23:58 »
    Może chronologicznie.

Pełen obiektywizm jest moim zdaniem w praktyce nie możliwy do osiągnięcia chociażby biorąc pod uwagę, czynniki kulturowe, czy różnorodność osobowościowa użytkowników, natomiast uważam że można zachować pozory obiektywizmu, nie zabierając zdania w dyskusji, bo mówimy tu oczywiście o obiektywiźmie administracji podczas podejmowania decyzji o zamykaniu wątków, czy dawaniu ostrzeżeń użytkownikom. Rozważmy na przykładzie, jakiś czas temu pojawiła się na forum dyskusja, a raczej chamska kłótnia pomiędzy członkami dwóch klanów, jedni domagali się anulowania jakiegoś wyniku czy coś takiego. Doszło w międzyczasie do naruszenia kilku zasad regulaminu jak również zasad dobrego wychowania. Oczywiście nie obyło się bez reakcji administracji, co mnie jednak admin brał udział w dyskusji, nawet nie krył się z niechęcią do jednej ze stron, a było on członkiem jednego z tych dwóch klanów. Uważam że nie jest to do końca fair nawet jeśli, admin zachował się obiektywnie to stwarza pozory wspierania jednej ze stron konfliktu.  Temat gdzieś znikł więc niewiele da się znaleźć ale było to chyba sir_Luca (Lucaszenko :P), nie uważam że powinno być to mile widziane kiedy admin na tawernie zajmuje się sprawami swojego klanu, przecież zawsze zająć się tym mógłbyś ty czy jakikolwiek inny admin.

Teraz może odpowiem drugiemu rozmówcy. Może dla Ciebie ten wątek jest niepotrzebny, ja uważam jednak że warto dyskutować, chociażby dla zabicia czasu i zastanowienia się nad tym co się robi. Rozumiem że wpienia Cię to że ktoś może mieć coś do powiedzenia i chce się tym podzielić z innymi, kompleksów Ci wyleczyć nie pomogę.
    -Tu traper z Woli.
    -Siemano Traper.
    -Ja jestem Zborek a co?
    -Znam.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 14, 2012, 23:46:11 »
     Kiedyś na pewnym forum było coś takiego  jak ,,wolny temat,, gdzie niby wszystko o wszystkim i... też go zamknęli :) Chyba nie trzeba się długo domyślać że powodem była kłótnia, która przeistoczyła się w regularną wojnę.
     A że w przeciwieństwie do tamtego forum, tutaj jest trochę więcej różnych trolli nie trolli, wszelakich wulgaryzatorów itp (o dziwo nie zbanowanych) to wedle statystyk chmury się zbiorą w tempie o wiele szybszym, przyspieszonym ;)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 15, 2012, 01:45:22 »
    W tym wątku każdy będzie miał możliwość wypowiedzieć się w dowolny sposób na interesujący, intrygujący go temat

Chyba jednak nie... ]:->

Jesteś okrutny...
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2012, 01:58:02 wysłana przez sir Luca »