Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Własne państwo - brak szans z innymi.  (Przeczytany 1426 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maniusss

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Własne państwo - brak szans z innymi.
    « dnia: Lutego 28, 2012, 19:33:24 »
    Cześć, postanowiłem założyć własne państwo i przejąłem zamek Sułtanowi - okej mam go i nagle podjeżdża do mnie kilkunastu Emirów i nie mam szans, jakieś 70 woja do 1600, próbowałem na kilku zamkach  i nic. O co chodzi, jak mam poradzić sobie skoro od razu leci na mnie całe państwo, jak stworzyć własne państwo i nie być 'ciśniętym' przez inne?

Offline Fingolfin

• Użytkownik
    • Utulie'n aure! Auta i lome!
    Odp: Własne państwo - brak szans z innymi.
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 28, 2012, 19:53:11 »
    Musisz zaatakować państwo, które ma dużo wojen i z tego powodu nie ma czasu zająć się Tobą.
    Utulie'n aure! Auta i lome!
    Nadszedł dzień ! Noc przemija !

Offline Maniusss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 28, 2012, 22:06:30 »
    W problem w tym, że od jakiegoś czasu żadne państwo nie ma nawet dwóch wojen, przeważnie Vaergowie mają z Nordami a Rhodocy z Khergitami ;/.

Offline Thys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 28, 2012, 22:51:19 »
    Po 1. lepiej najpierw trochę pograć (na danej mapie, w sensie na tym save), polepszyć relacje z lordami, nabić reputacji i oczywiście exp. Po 2. wyszkolić dobrą armię, nie tylko na to żeby wystarczyła na zdobycie zamku, ale żeby nie zginęło wielu Twoich (żeby miał kto tego zamku bronić). Jak już Fingolfin napisał, lepiej zaatakować frakcję będącą w stanie wojny z innymi, jeszcze lepiej taką która poniosła już straty w walce i ma mało armii. W takim wypadku frakcja którą zaatakujesz szybciej będzie chciała zawrzeć z Tobą pokój, a podczas pokoju już zdążysz wyszkolić ludzi do obrony. No i oczywiście przeciągnij lordów (albo awansuj własnych towarzyszów) aby mieć jakieś armie do pomocy... Nie wiem co jeszcze mogę Ci poradzić:)

Offline Fingolfin

• Użytkownik
    • Utulie'n aure! Auta i lome!
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 29, 2012, 14:15:09 »
    Możesz też przyłączyć się do jakiegoś państwa jako wasal, zdobyć dużo zamków i prosić o nie w ramach nagrody, aż król powie, że masz za dużo lenn i nie da ci następnego, zaoferuje w zamian trochę denarów. W tym momencie możesz przyjąć kasę i być dalej wasalem, lub zatrzymać zdobyte zamki i stworzyć nowe państwo.
    Utulie'n aure! Auta i lome!
    Nadszedł dzień ! Noc przemija !