Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Runes of Magic  (Przeczytany 1374 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Runes of Magic
    « dnia: Lutego 26, 2012, 14:58:58 »
    Siema, nie zauważyłem tu podobnego tematu o tej grze, więc postanowiłem, że go dodam.

Czym jest Runes of Magic?
    Runes of Magic to pierwsza gra z gatunku MMORPG, za której stworzeniem stoi tajwańskie studio Runewaker Entertainment, a wydawnictwem niemiecka firma Żabster (Frogster). Debiutancki produkt azjatyckiego zespołu można pobierać za darmo i używać go bez uiszczania żadnych opłat abonamentowych.
    Akcja programu ma miejsce w rozległym uniwersum fantasy, gdzie na fanów sieciowych potyczek czeka ponad 600 różnorodnych misji. Każdy z uczestników ma możliwość wykreowania własnego bohatera i przydzielenia mu określonej klasy postaci. Kolejnym etapem jest rozwój umiejętności, zdobywanie skutecznych typów broni oraz interakcja z napotkanymi osobnikami. Prócz istot neutralnych, w grze przewijają się także liczne potwory, które w chwili, gdy pojawiają się na naszej drodze, są automatycznie dodawane do specjalnej bazy danych jako swego rodzaju karty.
    Dużą rolę pełnią w Runes of Magic tytułowe kamienie runiczne. To dzięki nim ulepszamy swoje wyposażenie, ponadto regularnie korzystamy z magicznych właściwości, jakie nosi w sobie księga Taborea, której fragmentów szukamy wraz z innymi użytkownikami zarówno na powierzchni ziemi, jak i w rozbudowanych lochach. W grze nie brakuje też opcji formowania gildii – każda z grup bohaterów może nie tylko posiadać swoją siedzibę, ale również dostosowywać ją do własnych potrzeb np. poprzez odpowiednie umeblowanie.
    Program stworzono z myślą o trybie Player vs. Player, co wspierane jest przez system rankingowy, do którego trafiają najlepsi gracze. W opisywanym MMO znajduje się też dom aukcyjny, gdzie możemy wylicytować upragnione przedmioty. Inne trzeba kupić bezpośrednio u handlarzy zaznaczonych na mapie i radarze towarzyszącym nam przez całą przygodę. Do celów podróży można z kolei dostać się pieszo oraz za pomocą rozmaitych wierzchowców. Dla szczególnie niecierpliwych klientów udostępniono natomiast wygodne teleporty.
    http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=11731

Jak mogę pobrać grę?
    Grę można pobrać, z Oficjalnej strony lub nabyć w sklepie za jedyne 20zł i cieszyć się dodatkowymi bonusami. Wersja "sklepowa" została wydana z myślą o graczach z wolnym łączem internetowym (Wersja 'slime - skompresowana' waży 5GB, natomiast 'full - pełna' - 9GB).

Co takiego niezwykłego jest w tej grze?
    Przede wszystkim - klimat, on jest głównym atutem gry, na drugim miejscu stoi  grafika oraz tytuł nadany przez graczy - 'Polska wersja World of Warcraft' - może i tak jest, gra jest w pełni po polsku oraz jest wiele opcji z WoW'a, między innymi Questy oraz rozbudowany Crafting.

Jakie są klasy oraz rasy?
    Rasy

• Ludzie
    • Elfy

Klasy
    • Rycerz (Tylko ludzie)
    • Kapłan (Tylko ludzie)
    • Strażnik (Tylko elfy)
    • Druid (Tylko elfy
    • Łotr
    • Zwiadowca
    • Wojownik
    • Mag

Rycerz Jest określany mianem "Tanka" - co jest prawdą, Rycerz ma jedynie dostęp do zbrój płytowych oraz ma bardzo dużą ilość umiejętności obronnych oraz dodających HP.

Kapłan Wykorzystywany jako Heal, rzadko jako DPS (Damage Per Second). Jako DPS wykorzystywany jest z połączeniem Maga.

Strażnik On i wyłacznie jest DPS'em, specjalizuje się w swoim "zwięrzątku", czyli potrafi wykorzystać moc natury i kontrolować jedno zwierzę.

Druid Podobnie jak Strażnik, też potrafi wykorzystywać moc natury, lecz w innym celu. Jest on zasięgowym DPS'em lub Healem.

Łotr Łotra charakteryzuje dostęp do dwóch ostrzy, broni rzucanej oraz niewidzialności, lecz jest on słaby w obronie. Często wykorzystywany jako DPS-Zwiad.

Zwiadowca Zwiadowca, wykorzystuje swój dostęp do łuków, co czyni go doskonałym DPS'em, lecz musi mieć dobrą obronę, bo podobnie jak Łotr jest on słaby w obronie.

Mag Ta postać jest chyba najpopularniejsza, połaczenie jej z Kapłanem lub Druidem - czyni ją bardzo potężną. Walczy zasięgowo, zsyłając na przeciwnika ogień oraz mróz.

Czy jest możliwe granie dwoma klasami?
    Oczywiście, jak wspominałem w opisach klas - da się je łączyć. Dostępne takie łączenie jest na poziomie 10 oraz 20 - czyli można grać nawet 3 klasami!

Są w tej grze gildie?
    Tak, założenie takiej wymaga 100 tysięcy sztuk złota oraz na flagę gildi 30.

Jakie są serwery?
    Nie będę ich wymieniał, bo jest ich zdecydowanie za dużo.

Wymienię polskie;
    Perun [Najnowszy!]
    Cath
    Saoraid

Gdzie jest osadzony świat? Jaka jest fabuła?
    Zapraszam do lektury tutaj:
    http://www.runesofmagic.com/pl/index.html > Świat gry

Można mieć swój dom lub zamek?
    Tak, dom zdobywamy całkowicie za darmo, ale jeżeli chcemy go ulepszyć potrzebujemy kontraktu!
    Zamek natomiast, zdobywamy osiągając 8 poziom gildii.

Można mieć własne zwierzę?
    Tak.

~~Szybkie linki~~

Jeżeli ktoś nie jest zaznajomiony z tą grą, zapraszam na serwer Perun - pisać w grze do 'Xavarte' z prośbą o dołączenie do mojej gildii - jesteśmy otwarci dla nowych graczy.

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Runes of Magic
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 27, 2012, 19:19:56 »
    Grałem, powiem więcej - kupiłem w pudełku. I jest to najgorzej wydane 30 złotych mojego życia. Nieco lepsze niż metin, zmieszane i podpieprzone z Rappelza, WoWowi niedorastające.

Aczkolwiek fajnie gra się w kilka osób, np. drużynowo. Wtedy nawet exp leci szybko i przyjemnie.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    Odp: Runes of Magic
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 27, 2012, 21:17:58 »
     Niestety około pół roku temu pogrywałem z rok czasu. Zatrzymałem się na 72 chyba lvl i mnie sie znudziło.