Witam!
Borykam się ze sporym problemem, mianowicie podczas prób połączenia z jakimkolwiek serwerem wyskakuje mi błąd o treści "Connection to server is lost". Następuje to w momencie kiedy w lewym górnym rogu pokazującym postęp łączenia się z serwerem pisze: "requesting to join the game".
Próbowałem szukać odpowiedzi na forum taleworlds, ale każdy podobny wątek pozostawał bez konkretnego i sprawdzonego rozwiązania. Warto dodać, że czasem uda mi się połączyć, wtedy mogę grać bez żadnych ograniczeń, jednak wiąże się to z wcześniejszą walką z ww. błędem.
Próbowałem na dwóch komputerach jakie mam w domu- zarówno PC i lapek pokazują ten sam błąd.
Teraz trochę szczegółów technicznych:
- oryginał, zakupiony sam klucz na allegro od użytkownika RESELLER79 (99,8% pozytywnych komentarzy spośród ponad 9 tys. transakcji), na jednej z aukcji podobnych do tej:
http://allegro.pl/mounts-and-blade-warband-fire-and-sword-24-7-i2123973455.html . Wstępnie odsunąłem na bok możliwość zrobienia mnie w konia biorąc pod uwagę ilość pozytywów i to, że czasem uda mi się połączyć
- instalka ściągnięta ze strony taleworlds- już w wersji 1143
- próbowałem przeinstalowywać, instalowałem na innym komputerze, instalowałem czystą wersję 1.1 i później serie patchy które gdzieś tam znalazłem, nadal to samo
- próba wyłączania antywirusa także nie pomogła
- firewall w antywirusie/systemowy/routerze był wyłączany, także nic nie dało
Dziękuję z góry za wszelką pomoc.
Pozdrawiam.