Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Czarny ekran przy nie za długim graniu  (Przeczytany 1634 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Akamuchi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Czarny ekran przy nie za długim graniu
    « dnia: Lutego 25, 2012, 12:57:30 »
    Witam.

Mam taki problem.

Kupiłem wczoraj m&b warband w empiku. Szczęśliwy wróciłem do domu i zainstalowałem gre. Włączyłem ją i poszedłem zagrać w multi. Po jakimś czasie 20-30 min. mój ekran zrobił się czarny, słyszałem tylko szum w słuchawkach, no i nic nie mogłem zrobić. Poprawiłem kostkę zasilającą monitor i nic. Resetowałem komputer, próbowałem jeszcze kilka razy zagrać, ale działo się to samo. Nie jest to wina raczej komputera ponieważ patrzyłem na wymagania gry i wszystko było dobrze, włączając inne gry działały one bez zarzutu.

P.S na chwilę obecną nie mogę napisać o swoim sprzęcie, ponieważ jestem poza domem.

P.S 2 na singlu też się wyłączał.

Liczę na szybką pomoc ponieważ, uwielbiam tę serię i chciał bym zagrać w Warband'a.

Z góry dziękuję Akamuchi

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Czarny ekran przy nie za długim graniu
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 25, 2012, 14:19:55 »
    Ale to tylko coś się z Warbandem dzieje, czy pada cały system? Alt+ctr+delete próbowałeś?

Zrób reinstall.
    Zainstaluj najnowsze sterowniki.

Offline Akamuchi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 25, 2012, 17:11:29 »
    Wydaje mi się, że cały system pada. Ctrl + alt + delete nie próbowałem, ale wątpię żeby też zadziałało.

Dobra to w domu poszukam tych sterowników, choć mój komputer to ewenement na skale światową, jeśli chodzi o szukanie rzeczy i błędy :)

Offline huth

« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 25, 2012, 19:32:02 »
    Hmmm, a inne gry działają tak? Może jakiś wiatrak nie wyrabia i się coś przegrzewa, co skutkuje czymś takim...(słyszałem, że ktoś tak miał...)
    Zrób też to: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg154307#msg154307 Punkt 1

Offline Akamuchi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 26, 2012, 09:49:52 »
    Cóż komputer chodził po 12 godzin i mu dobrze było, więc to nie to.

Inne gry w 100% działają.

Hmm a jak sprawdzić jaką mam aktualną bibliotekę C++ ? ( system 64 bitowy )
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2012, 09:56:27 wysłana przez Akamuchi »

Offline huth

« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 26, 2012, 14:26:25 »
    hmm, a napisałem niekonkretnie, chodziło mi bardziej o punkt 1, ale podpunkt b i ewentualnie c. Ale instalacja bibliotek C++ Redist. też się przyda ;P
    Choć szczerze mówiąc nie wiem czy to pomoże, według mnie jest to coś związane z błędem sterowników jakichś, ale ja nie jestem specjalistą :P

Offline Akamuchi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 26, 2012, 18:22:59 »
    B by nie pomogło bo mam 64-bit, ale zainstalowałem bibliotekę, aktualizacja sterownika dźwięku i .... DZIAŁA ! :D

Wielkie dzięki za pomoc, już się bawię wyśmienicie :P

Offline huth

« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 26, 2012, 23:07:20 »
    No to fajnie :)