Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wojna, sojusznicy i...  (Przeczytany 2253 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Battlebart

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wojna, sojusznicy i...
    « dnia: Czerwca 07, 2008, 12:27:19 »
    Mam kilka pytań a oto one:
    1. Jestem lordem króla. Królestwo nie ma wojen. Jak mogę wywołać tą wojnę (jeśli w ogóle można)? (PS. sposób ze zmniejszaniem stosunków nic nie dał)

2. Tak jak wyżej jestem lordem. czy mogę jakoś odebrać miasta lub zamki z tego samego królestwa? (np. przez rewolucje lub coś typu w typie)

3. Mam wioskę w której "koniunktura" cały czas jest nadal na "very poor". Co zrobić aby ten wskaźnik wzrósł?

Mam wersje 0.903 ...

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Wojna, sojusznicy i...
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 07, 2008, 19:57:02 »
    1. Wojna predzej czy pozniej wybucha, poza atakami na karawany i partie nic nie mozesz zrobic.

2. Jesli zdobywasz zamek/miasto pytasz sie krola czy mozesz je przywlaszczyc, po negatywnej odpowiedzi mozesz niezgodzic sie z decyzja i stworzyc rebeliancka prowincje. Innych mozliwosci na razie brak.

3. Rozbudowanie budynkow, na przedzie z mlynem bodajrze.

Wszystkie odpowiedzi byly w watku o nowej wersji:/

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 07, 2008, 21:51:58 »
    Jason zajmujesz się pisaniem FAQ, dlatego  proponuje dodać te pytania i odpowiedzi.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 07, 2008, 21:54:42 »
    No wlasnie wstrzymalbym sie, to sa ewidentnie sprawy zwiazane z wiekiem dojrzewania M&B - jestem pewny ze sprawy zwiazane z dyplomacja zostana rozwiazane inaczej w kolejnych wersjach.

Offline Battlebart

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 08, 2008, 16:06:47 »
    dzięki ściągnąłem sobie ta najnowsza wersje... wielki dzięki jeszcze raz :)

został tu poruszony temat dyplomacji... czy jako taka istnieje w wersji 0.955? Dokładniej to czy jak mam już tą rebelię to czy mogę wypowiadać wojnę czy muszę czekać aż ktoś mi ja wypowie?