Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: rzeczpospolita itp  (Przeczytany 1012 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline flapek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    rzeczpospolita itp
    « dnia: Lutego 13, 2012, 15:35:58 »
    co mam zrobic zeby nalezec do jednego z tych krolestw misja czy co bo nie wiem ;/

Offline electricatom

• Użytkownik
    Odp: rzeczpospolita itp
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 13, 2012, 21:54:41 »
    lecisz do krakowa (nie sprawdzałem innych jeszcze) i prosisz o misje specjalną (rzeczypospolita) później możesz wybrać albo kozaków (nie wiem czy "czarny hetman" będzie wtedy aktywny) lub turków
    by należeć do kozactwa możesz też wykonywać po kolei misje, poproszą o najemnictwo, następnie misje specjalne i masz zadanie z czarnym hetmanem
    do ruskich musisz pogadać do francuza on da ci rekomendacje do trubleckiego, nie wiem jak potem
    szwedzi to nie wiem
    i turki osobno też nie wiem
    ale pewnie jak każde państwo misja normalna u dowódców dopóki nie poproszą o stałego najemnika, później szukasz misji spec też od dowódców, któryś w końcu ci je da

zwykle szybkim trybem na zdobycie szlachectwa jest zdobycie posiadłości, ale nie kosztem tego kraju w którym chcesz przebywać, i nie prowadząc wojny z tym krajem lecisz do jego władcy złożyć hołd, zwykle pomaga błyskawicznie ale nie wiem czy nie wystąpią jakieś bugi co do fabuły

Offline ObczajTo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 15, 2012, 09:35:12 »
    Jeśli chcesz należeć do Rzeczpospolitej radzę ci:

-Wykonać 3 pierwsze zadania z Zamosza
    -Po ich wykonaniu powalcz u boku RP
    -Jak będziesz miał stosunki +10/15 weź opcję dialogową z jakimkolwiek szlachicem i zapytaj coś w tym typie: ,,Mógłbyś mi powiedzieć co dzieje się teraz w Rzeczpospolitej?" czy coś takiego

I po chwili jesteś najemnikiem RP

Kozacy:

Walcz u ich boku wykonuj misje u szlachciców a dostaniesz misje ,,Obrona wsi"

Rosjanie:
    Grałem w ich kampanie ale dokładnie nie pamiętam...Chyba to było tak:
    Walczysz u ich boku pytasz o misje u cara bijesz stosunki ( w sensie na + do KM :P ) i w końcu zaproponują ci bycie najemnikiem

@up

Nie ma KAMPANI U SZWEDÓW ANI TATARÓW.NIE MA TEŻ ,,NAJEMNICTWA" ,,KOZACTWA" ,,TRUBLECKIEGO" A TO CO NAPISAŁEŚ W OSTATNIM ZDANIU TO W OGÓLE NIE ZROZUMIAŁEM ;D 

Offline electricatom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 15, 2012, 13:37:12 »
    @up

Nie ma KAMPANI U SZWEDÓW ANI TATARÓW.NIE MA TEŻ ,,NAJEMNICTWA" ,,KOZACTWA" ,,TRUBLECKIEGO" A TO CO NAPISAŁEŚ W OSTATNIM ZDANIU TO W OGÓLE NIE ZROZUMIAŁEM ;D 
    [/quote]

no i ch** ;) moja metoda na zostanie wasalem rp jest szybsza :P a kampania u szwedów chyba jest jak eskortujesz clermonta do szwedzkiego króla, kozactwo to wojsko zaporoskie inaczej kozacy ;-| najemnictwo jest - jesteś najemnikiem, są to poprawne słowa sprawdziłem w słowniku więc nie wiem o co ci biega a TRUBLECKI to jeden z dowódców rosyjskich mogłem przekręcić nazwisko ale jest tam taka postać, u tatarów kampania miesza sie z tą od rzeczypospolitej masz później opcje zostania z nowym hanem jak nie rozumiesz to masz problem koleś tyle