Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Heraldyka na koniu  (Przeczytany 1582 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rotanev

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Heraldyka na koniu
    « dnia: Lutego 12, 2012, 17:41:23 »
    Witam
    Chciałbym się dowiedzieć, czy w M&B Warband istnieje możliwość dodania heraldyki na tunikę noszoną przez konia (żeby działało to tak, jak na tarczy-wyświetla się na niej flaga, którą mamy)?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2012, 19:28:45 wysłana przez Rotanev »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Heraldyka na koniu
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 12, 2012, 20:11:00 »
    Tak, istnieje taka możliwość nawet na podstawce. Deadalus już zrobił takie coś do Rządów Miecza o ile mnie pamięć nie myli.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Rotanev

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 12, 2012, 20:25:21 »
    Aha, dziękuje za odpowiedź, a czy może wie ktoś, jak to zrobić? jakieś skryty w MS, czy coś?

I jeszcze jedno pytanie, dla doświadczonych: czy jest możliwość umieszczenia dwóch tekstur dla np. jednej zbroi? Tak, że komputer wybiera losowo którą nosi żołnierz, tak jak w przypadku noszenia wyposażenia, np. dwóch hełmów dla jednej jednostki.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 12, 2012, 20:28:22 »
    Dajesz jednostce 2 zbroje do eq i ona losowo bierze sobie jedną. tak to działa ;) żadnej magii z 2 teksturami na 1 przedmiocie :P
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Rotanev

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 12, 2012, 20:31:08 »
    Tak, wiem, ale mi chodziło o to, żeby była ta sama zbroja, ale żeby raz wyglądała tak, raz tak, ale chyba masz racje, lepiej dać 2 zbroje o podobnej teksturze, niż mieszać :D

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 12, 2012, 20:33:22 »
    Jeżeli chodzi o heraldykę na koniu, ogólnie o heraldykę to ten tutek powinien pomóc ;) Mam nadzieję, że to rozwiązanie działa na koniach.
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline Rotanev

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 12, 2012, 20:42:55 »
    Wielkie dzięki Zowi, jak będę miał chwilę czasu, to postaram się pokombinować z tym :D
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2012, 21:23:16 wysłana przez Rotanev »