Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak poprawić stosunki z wasalami?  (Przeczytany 4445 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olezie6

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak poprawić stosunki z wasalami?
    « dnia: Lutego 07, 2012, 15:20:08 »
    Hej mam pytanie, bo mam własne królestwo ( podbiłem już Vaegirów, Nordów i Sułtan Saranidzki) i do tej pory wszystko układało się świetnie, ale teraz moi wasale zaczynają ode mnie odchodzić! I moje pytanie brzmi czy da sie jakoś poprawić stosunki z moimi wasalami bo jedynym sposobem jaki znam to dawanie im ziem a da się jakoś inaczej?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Jak poprawić stosunki z wasalami?
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 07, 2012, 17:28:44 »
    Rób uczty.
    (click to show/hide)

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 07, 2012, 18:44:40 »
    Możesz też im pomagać w czasie bitew .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Xanathos

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 08, 2012, 13:48:34 »
    Jak będziesz mieć wasali bez ziem to co jakiś czas systematycznie będą im maleć relacje, a gdy osiągną zazwyczaj coś koło -90 odejdą do innego królestwa. Tak samo jak będziesz miał wielu marszałków z ziemiami, ale z niskimi relacjami, np. 0-15 to za każdym razem jak dasz ziemie jakiemuś nowemu pozostała większość zmniejszy relacje z Tobą.

Ciekawostka. Nie jestem pewien, ale gdy pytałem się każdego z moich lordów o to komu nadać lenno, każdy wysuwał swoją propozycję i gdy przekazałem ziemie lordowi z największa ilością głosów spadek relacji z innymi lordami z racji nadania ziem wynosił tylko -1 do -2. Jeszcze to sprawdzę na innym sejwie.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 12, 2012, 12:51:59 »
    U mnie zwykle chciał lenna dla siebie...

Offline Xanathos

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 12, 2012, 13:45:51 »
    Jak masz kilku lordów wśród których jeden lub dwóch nie ma lenna, większość głosów będzie oddana na lorda bez lenna uzasadnione tym że nie ma ziem i dochodów, jednakże co bardziej kontrowersyjni lordowie jak Haringoth będą chcieli ziemie dla siebie lub któregoś ze swoich krewnych. Lord bez ziemi też zagłosuje na siebie.