Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: GaiKai i OnLive  (Przeczytany 1448 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    GaiKai i OnLive
    « dnia: Lutego 05, 2012, 19:25:19 »
    Witam wszystkich. Od razu uprzedzam, że nie byłem pewny gdzie umieścić tenże wątek lecz skoro "Steam" tu jest to czemu to także nie miałoby być w tymże dziale?
    Wracając do tematu, co to niby jest? Można powiedzieć, że to "granie w chmurze". Krótko mówiąc, możesz mieć "złom", a grać w cuda pod względem graficznym. Haczyk? Trzeba mieć szybki internet.
    O ile GaiKai na razie oferuje tylko dema (choć za około 3 miesiące to się zmieni) to nie trzeba się rejestrować ani nic ściągać. Przy OnLive musisz się już zarejestrować i ściągnąć program a'la steam. Trzeba jednak powiedzieć, że tam są już pełne wersje.
    Różnica? Z tego co czytałem jest jedna, bardzo różniąca GaiKai i OnLive: o ile te drugi wymaga ingerencji w kod gry (przez co nie zagrasz w multiplayer z osobami mającymi wersję OnLive jeśli masz "normalną") to ten pierwszy nie posiada takich ograniczeń.
    Warto wspomnieć, iż OnLive oferuje sprzedaż pewnego ciekawego urządzenia dzięki, któremu możesz włączyć OnLive na telewizorze. A także grać. Cena? 99.99$...
    Linki: http://www.gaikai.com/
    http://www.onlive.com/

Nie zdziwię się jeśli to będzie przyszłość grania. Sprzęt nie będzie ograniczał gracza, zamiast konsoli będziemy po prostu grali na telewizorze bez zbędnych urządzeń (oczywiście o ile telewizor będzie można połączyć do internetu). Same plusy? Gdyby nie to, że wiele osób wciąż nie odpowiednio szybkiego łącza internetowego.

Napisałem to trochę chaotycznie, wiem. Na dniach spróbuję to napisać czytelniej.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: GaiKai i OnLive
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 05, 2012, 21:37:27 »
    Z moim 2mb/s raczej nie mam co próbować :D W dodatku niestabilny jak cholera