Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dzikie Pola  (Przeczytany 1680 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline duch

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Dzikie Pola
    « dnia: Lutego 02, 2012, 22:51:43 »
    Witam,
    otóż swego czasu kupiłem grę pod zacnym tytułem "Mount Blade Ogniem i Mieczem", jak pewnie większość z nas zrobiłem to tylko i wyłącznie dla Rzeczpospolitej i Husarii.
    Również co wiadome, gra na początku była zupełnie nie do grania, więc czym prędzej ją usunąłem i z niecierpliwością czekałem na powiew świeżości -> Warbanda.
    Teraz po letargu, wracam do tej serii. Tutaj kończy się ma opowieść i zwracam się do Was z pytaniem. Czy "Dzikie Pola" wprowadzają taki powiew świeżości, że opłaca się go kupować?
    Przypominam, że mam Warbanda, OIM i co oczywiste podstawkę.

Dziękuję za odpowiedzi
    duch

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    Odp: Dzikie Pola
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 03, 2012, 09:40:15 »
    Dzikie Pola wprowadzają tryb MP. Odnoszę takie wrażenie, że tekstury są bardziej urozmaicone ( szczególnie ściany ), a także parę nowych broni. Jeżeli brakowało ci dynamiczności w OiM, to tutaj będziesz musiał się natrudzić z blokami :) Aczkolwiek jeżeli Warband spodobał ci się bardziej niż OiM, to Dzikich Pól nie warto kupować.

Offline KaOdysTV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 03, 2012, 10:36:53 »
    Przecież można ściągnąć patche ze strony CDProject
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline duch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 03, 2012, 11:42:11 »
    To, że można pobrać patche do OIM nie jest odpowiedzią na trapiący mój umysł problem.
    Raczej wolałbym dowiedzieć się czy ostatnia część gry, dokładnie rzecz ujmując "Dzikie Pola" jest warte swej ceny, biorąc pod uwagę fakt, iż mam wszystkie inne części.

@Zumbagi
    Klimaty "Ogniem i mieczem" są dla mnie naprawdę interesujące i z wielką chęcią zagłębiłbym się w świat sienkiewiczowski, tylko czy dla większej przyjemności z gry potrzebuje "Dzikich Pól" czy wystarczy OIM?

Dziękuję za odpowiedź.
    duch

Offline KaOdysTV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 03, 2012, 17:04:22 »
    Według mnie się opłaca kupować bo jest lepsza grafika i multi na którym gra sporo osób czyli tak przeciętnie na polskim serwerze 20 osób
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 04, 2012, 16:03:50 »
    Nie opłaca się kupować. Tryb single jest prawie taki sam jak w podstawowym Ogniem i Mieczem podczas gdy multi jest bezczelnie skopiowane z Warbanda+ przedmioty z OiM. Jeżeli podobają ci się te klimaty i chciałbyś pograć z innymi lepiej wyjdziesz zwyczajnie ściągając tego moda: http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=54.0

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 04, 2012, 17:46:48 »
    Jak to określił Mat, kupuj, jeżeli uważasz, że tryb MP w OiM jest warty 50 zł ...

Offline duch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 04, 2012, 18:52:57 »
    Dziękuję za odpowiedzi, grę jednak kupiłem, znalazłem w Empiku za 30 złotych, więc się skusiłem.
    Temat do zamknięcia

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
    duch

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 05, 2012, 18:42:57 »
    Dziękuję za odpowiedzi, grę jednak kupiłem, znalazłem w Empiku za 30 złotych, więc się skusiłem.
    Temat do zamknięcia
    Za późno zobaczyłem temat :(
    Wg mnie jeśli kupiłeś dla multi będziesz zawiedziony tak jak ja...
    Ja też "znalazłem w Empiku" za 40zł, jakaśtam przecena była pół roku temu...
    W sumie grałem może miesiąc, nie dłużej ;P
    W całego serca pod multi polecam WFaS-a, a jeśli zależy Ci na sp to dobrze poczytaj jakie zmiany wprowadzają które pathe, bo niektóre więcej psują niż umilają rozgrywkę...