Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z teksturami budynków M&B Warband  (Przeczytany 1133 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kabatus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z teksturami budynków M&B Warband
    « dnia: Lutego 02, 2012, 12:05:46 »
    Witam,
    planuje zrobić modyfikacje poprawiającą grafikę w M&B Warb.

Po za moim głównym pytaniem chciałbym się jeszcze dowiedzieć w jakim pliku znajduje się głowa?

Wróćmy do głównego pytania:

Zrobiłem spec. map oraz lepszą normalkę i wstawiłem ją do tekstur budynków (ściany drewniane, dachy itp - domy wikingów) shader dałem drewnianych tarczy obsługujący spec i normalki.

Na podglądzie w OpenBrf wszystko odbija światło odpowiednio, wszystko pięknie wygląda lecz w grze w cale nie widać normalek ani spec na budynkach :(  Grafikę mam na full ustawioną, wszystko full detal, na zbrojach itp wszystko pięknie (wstawiam też własne wiec wiem) na budynkach nie ma... :/

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Problem z teksturami budynków M&B Warband
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 04, 2012, 20:34:04 »
    Głowa znajduje się w pliku meshes_face_gen.brf
    Co do twojego problemu przypuszczam że coś z shaderem, pewno wybrałeś jakiś używany przy heraldyce a tam sprawa się komplikuje. Skopiuj ustawienia ze zwykłych budynków i je dostosuj, powinno pomóc.