Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WotR] War of the Roses - dyskusja  (Przeczytany 67201 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: War of the Roses
    « Odpowiedź #330 dnia: Sierpnia 27, 2012, 20:26:38 »
    Ktoś wie coś o singlu ?

Offline Onslow

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #331 dnia: Sierpnia 27, 2012, 20:28:48 »
    Ktoś wie coś o singlu ?

Póki co, ni widu ni słychu
    KoH to banda retardów, którzy potrafią wygrywać tylko gdy mają najemników, taka prawda nie oszukujmy się.
    Pozdro poćwicz Aharo.

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #332 dnia: Sierpnia 27, 2012, 20:30:15 »
    Jeszcze ciekawi mnie czy będzie jakiś DLC, typu napolenic. Ciekawie by to wyglądało na tej grafice.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #333 dnia: Sierpnia 28, 2012, 09:11:23 »
    Ale pomyśl teraz jaki sprzęt by trzeba mieć. Przykład. W Warbandzie na najwyższych ustawieniach mam 200 fps'ów a w NW mam 50, czasem mniej. Pomyśl sobie jakiego by trzeba mieć kompa by przetrwać salwę z muszkietu na takiej grafice :)

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #334 dnia: Sierpnia 28, 2012, 11:09:18 »
    Po filmiku oceniam grę na spore kupsko. Walka wygląda śmiesznie, a to powinien być najważniejszy aspekt gry. Póki nie zmienią drewnianych animacji walki i ruchu odpada.
    Sława!

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Sierpnia 28, 2012, 11:23:24 »
    Po filmiku oceniam grę na spore kupsko. Walka wygląda śmiesznie, a to powinien być najważniejszy aspekt gry. Póki nie zmienią drewnianych animacji walki i ruchu odpada.

A jaki rycerz w zbroi ważącej 50 kilo będzie machał mieczem na lewo i prawo? Póki co trzeba zmienić tylko poruszanie się postaci, ostatnia aktualizacja pokazała, że walka teraz trwa znacznie lepiej. Najpierw zagraj a potem oceniaj : )

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Sierpnia 28, 2012, 11:46:19 »
    Nie zapomnij, że gra jest narazie w fazie Beta, co patch jest coś poprawione, jeżeli grałbyś już od początku miesiąca jak ja to zobaczyłbyś wielką różnicę.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Sierpnia 28, 2012, 20:32:01 »
    A jaki rycerz w zbroi ważącej 50 kilo będzie machał mieczem na lewo i prawo? Póki co trzeba zmienić tylko poruszanie się postaci, ostatnia aktualizacja pokazała, że walka teraz trwa znacznie lepiej. Najpierw zagraj a potem oceniaj : )
    Akurat mogę Ci powiedzieć z doświadczenia że walka w zbroi nie polega na sztywniackim ruchu. System kolizji też jest śmieszny, zupełnie nie widać że ktoś dostał. W tym względzie animacje i system z warbanda jest praktycznie idealny. Można by ew. dodać 4 kierunki ataku, by osiągnąć ideał i grywalność zarazem. Prawdziwego fechtunku w grze się nie odda, przynajmniej nie w taki sposób aby mieć na niego duży wpływ. A cios to ruch całym ciałem, nie samą ręką :D
    Sława!

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #338 dnia: Sierpnia 28, 2012, 20:37:52 »
    A mi ta gra coraz bardziej się podoba zwłaszcza po filmiku Aharo. Multiplayerem w Warbandzie strasznie się rozczarowałem dla mnie to taki Counter Strike z mieczami, 100 procent akcji zero realizmu. Liczę że WotR bardziej będzie przypominał Red Orchestrę w średniowieczu trochę mniej akcji za to więcej realizmu.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #339 dnia: Sierpnia 28, 2012, 21:06:55 »
    Co do grywalności ciężko się wypowiedzieć, lada chwila wychodzą patch'e, które zajmują się najmniejszymi detalami, jak czasem przez jaki nie jesteśmy wstanie atakować po zablokowaniu poprzedniego ciosu, zmiana statystyk i zachowań broni. Mogę powiedzieć jedno - niezoptymalizowana :D
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #340 dnia: Sierpnia 28, 2012, 21:22:36 »
    Liczę że WotR bardziej będzie przypominał Red Orchestrę w średniowieczu trochę mniej akcji za to więcej realizmu.
    To się raczej zawiedziesz, aktualnie gra przypomina mi nowe Call of Duty, ot wszyscy biegają i na pałę okładają sie mieczami, a ci którzy mają odblokowane lepsze przedmioty niszczą nowych. Z tej dwójki Red Orchestrę o wiele bardziej przypomina zwykły Warband.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #341 dnia: Sierpnia 29, 2012, 07:47:02 »
    A mi ta gra coraz bardziej się podoba zwłaszcza po filmiku Aharo. Multiplayerem w Warbandzie strasznie się rozczarowałem dla mnie to taki Counter Strike z mieczami, 100 procent akcji zero realizmu. Liczę że WotR bardziej będzie przypominał Red Orchestrę w średniowieczu trochę mniej akcji za to więcej realizmu.

L O L

Przecież jest idealnie na odwrót:D W warbandzie trzeba uważać na każdy cios, walka jeden vs kilku i sie robi ciężko itd, realizm oddany na tyle na ile sens rozgrywki pozwala - a po WotR widać od razu ze to konsolowa napieprzanka bez procenta myślenia, takie własnie przeniesienie komercyjnego fpsa w klimaty średniowiecza...

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #342 dnia: Sierpnia 29, 2012, 08:51:41 »
    Jeśli chodzi o walkę to obydwie gry wyglądają tak samo, ja nie widzę żadnych różnic, no może WotrR jest trochę wolniejszy co dla mnie jest akurat plusem. Za to róże mają od groma nowych rzeczy których Warband nie posiada. Red Orchestre najbardziej mi przypominał tryb oblężnie dlatego najczęściej w niego grałem, mam nadzieje że w Różyczkach też będzie coś w tym stylu.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Sierpnia 29, 2012, 09:19:54 »
    A ja widzę, że większość cały czas zapomina o tym że jest to beta. W Warbandzie nie można było nawet chodzić do tyłu. Dajcie na luz :D Jak ktoś wspomniał co chwila wychodzą nowe patche które poprawiają to i owo. Twórcy mają jeszcze ponad miesiąc i mogą poprawić bardzo wiele. Osobiście myślę, że jeżeli tryb walki zostanie poprawiony to gra przebije Warbanda popularnością. ; )

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #344 dnia: Sierpnia 29, 2012, 11:23:22 »
    W miesiąc nie poprawia się wiele, bo ten miesiąc skraca się - dolicz oddanie wersji do tłoczni, to już czasu 50% mniej. A te babole które się wymienia to nie popierdółki. Zmiana animacji, kolizji postaci to spore rzeczy, wymagające dopracowania i testowania. Póki co to bieganina z machaniem we wszystkie strony. Wolę poczekać na kolejne M&B :d
    Sława!