Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Evencik  (Przeczytany 1592 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    Evencik
    « dnia: Stycznia 31, 2012, 22:06:32 »
    Mam tu na pewno nie oryginalny, lecz mogący się udać pomysł na event :
    Na Polskiej scenie WB istnieje wiele klanów, sam wszystkich nie znam lecz wymieniam od tych które mają ponad 10 klanowiczy :

- REF
    - WV
    - PE
    - HITMEN
    - ŻELIPAPĄ
    - WSC
    - Wariors
    - OFR
    - IPL
    - MoS
    - PK
    - Assasins Clan
    - AK
    - MA
    - BB
    - BM
    - ZG
    - HF
    - BS

Jest to niemal 20 klanów , z których każdy może wystawić conajmniej 10 osób, a niektóre wiele więcej. Można zebrać spokojnie 150 osób, a nawet więcej. Samo ZG ma ich 60...
    Moglibyśmy rozegrać coś a'la Event Wielka Bitwa, lecz jedynie pomiędzy rodakami z Polski. Chętne klany by się tu zgłaszały jak i osoby niezrzeszone, lub na PW. Zagralibyśmy na Wielkich stepach, bądź na jakiejś specjalnie stworzonej mapie, którą, jakiś chętny gracz zrobi w przyszłości. Oczywiście możemy nieograniczać się do bitwy, wyobraźcie sobie oblężenie w tyle osób!
    Jeśli chodzi o serwer to kołem ratunkowym byłby Inco, który mógłby się wypowiedzieć na ten temat :P co o tym sądzicie?
    Ilość graczy zależeć od zgłoszonych.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2012, 22:12:52 wysłana przez Blachaaa »
    (click to show/hide)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Evencik
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 31, 2012, 22:36:18 »
    Oj nie widzę szans na wyciągnięcie 150 osób. Nawet na eventy jak Grunwald czy Kircholm nie ma tylu a tam są przecież dodatkowo gracze bezklanowi. Na bitwy 90 vs 90 też mogło być 60 Polaków a w sumie było 40. 150 to raczej nieosiągalna liczba. Ja widzę góra 60 osób. A to naprawdę przy dobrej frekwencji. Do tego organizacja eventu jest ciężka, ale jak załatwisz serwer to będzie z górki;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 31, 2012, 22:56:51 »
    Gracze bezklanowi również mogą się zgłaszać. Klany były napisane po to, aby pokazać ilu mamy graczy :P
    Co do serwera, cała nadzieja w Inco i w tym czy pomysł przypadnie mu do gustu xD
    (click to show/hide)

Offline inco

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 31, 2012, 23:08:07 »
    Wolę być informowany na PW i tam dogadywane szczegóły a nie najpierw publiczne "kołem ratunkowym byłby Inco".

Jeżeli będę widział szanse powodzenia akcji to serwer udostępnię, (akcji która wymagała by serwera większego niż 64 slotowy), ale to chyba ostatni raz się zgadzam, jak publicznie się czegoś wymaga, niż załatwia to na PW

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 31, 2012, 23:20:29 »
    Po pierwsze- Inco to nie jest prywatna osoba, która od tak sobie pożycza serwery. Udostępnia serwery z życzliwości, dlatego wypadałoby go uszanować i potraktować poważnie.

Jeśli chodzi o liczbę osób chętnych na taki event. Ciężko jest mi się wypowiedzieć, ale mam wrażenie, że na Kircholm było mniej osób zgłoszonych( na grunwald zgłosiło się przeszło 350...)ze względu na to, że wielu graczy woli właśnie bitwy klanowe. Przykład Hitmenów czy wilków- ilu z nich było na evencie? A ilu przychodzi na mecze klanowe? Tak więc myślę, że w zależności od tego jak podejdą do tego pewne klany taka będzie frekwencja. Dużo zależy od charakteru eventu i tego jak podejdą do tego organizatorzy.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 01, 2012, 08:30:34 »
    Panowie wyżej dobrze prawią, ja jeszcze dodam, że żeby przyciągnąć graczy to musi być coś ciekawego zorganizowane, a nie tylko "o będziemy się zabijać na wielkich stepach, łał" albo "postrzelamy sobie w 150 na siege" najlepsza by była unikatowa "fabuła" eventu. A graczy łatwo zebrać :D wbijasz na TS'y do pułków i ich namawiasz :P

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 01, 2012, 13:37:54 »
    Tak, ZG i ich 60 graczy- do tej pory ani jednego nie widziałem w grze..

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 01, 2012, 14:42:12 »
    Jam widział dwóch i to na raz. :)