Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak przyjąć Lorda?  (Przeczytany 2300 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PemoUltimaTe

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak przyjąć Lorda?
    « dnia: Stycznia 24, 2012, 17:35:34 »
    Otóż, mam dobre relacje, remony też sporo, i honoru też dużo, ale niewiem gdzie mam zapytać Lorda żeby przeszedł na moją stronę, jedyne to chyba jak mnie złapie i wtedy wezmę go na osobność

Offline tomwaza

• Użytkownik
    Odp: Jak przyjąć Lorda?
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 24, 2012, 18:51:18 »
    Musisz jakiegoś lorda znaleźć i zapytać go czy chce z tobą porozmawiać na osobności czy jakoś tak, a jak sie zgodzi to musisz zapytać co sądzi o swoim królu.Jak odpowie że jego król jest spoko i niech żyje 100 lat  to na swoją strone go nie przeciągniesz, ale jeżeli odpowie, że król jest kłamcą i nie przyznał mu lenna to drążysz temat dalej.Wtedy podajesz powód, dla którego ten lord ma do ciebie lub do twojej frakcji dołączyć, i  albo się zgodzi albo odmówi.

Offline PemoUltimaTe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 25, 2012, 08:50:07 »
    ale ja tylu lordów o to pytałem, mam z nimi dobre stosunki a oni i tak mówią że muszą należeć dalej do swojego króla

Offline tomwaza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 25, 2012, 12:42:11 »
    Może masz za mało punktów perswazji.Nie jestem pewien czy to od tego zależy, ale warto spróbować.

Offline Trep

• Użytkownik
    • No i weź coś znajdź ciekawego do powiedzenia ...
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 25, 2012, 14:56:05 »
    Najlepiej to mieć 10 poziom perswazji, dobre relacje z lordem i zaczynamy do roboty ;)

Najpierw upewnij się czy nikogo nie ma w pobliżu, potem zagadaj, jeżeli ma dobre relacje z królem, to nici z tego. A jeśli mówi " A to że Król Harlus pławi się ..." to znaczy że można mu dawać warunki :D. Na każdego inna opcja działa tak więc musisz zgadywać xD

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 28, 2012, 14:52:30 »
    Jeszcze ważne jest Prawo Do Rządzenia, wbij na 99 poziom najlepiej. Jak gadasz z lordem to on gada coś o sobie, że np. ważna jest dla niego kasa czy honor czy coś tam i na podstawie tego potem odpowiadasz.

Offline Vallir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 28, 2012, 19:52:45 »
    Mam małe pytanie, bo podbiłem rhodoków(wszystko) i zależy mi na werbowaniu właśnie rhodockim lordów, bo z nimi mam najlepsze relacje(Wypuszczałem ich po walce) i problem się nasuwa taki, że żadnego nie mogę znaleźć, bo tak jak już wcześniej pisałem wszystko podbite.

Offline niejestsuper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 03, 2012, 13:14:17 »
    Pewnie szwedaja sie gdzies po pustyni Sarranidow, albo stoja bez celu gdzies na mapie.

Offline Xanathos

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 03, 2012, 13:46:09 »
    Tak jak przedmówcy wspomnieli, należy mieć zarówno wysoką reputację jak i honor, perswazje ja bym dał co najmniej na 5 (przynajmniej u siebie mam).
    Relacje z lordami najlepiej mieć jak największe. Lordowie którzy są Tobie oddani łatwiej dadzą się przekonać, nawet jeśli kilka razy będą mówić: "Król .....? Niech nam długo żyje!" W moim przypadku paru takich lordów udało się przekonać gdy zmienili zdanie o królu, pojawia się wtedy opcja "Czy mogę cię zmusić do głębszej wypowiedzi." Aby wrogi lord zmniejszał relacje ze swoim władcą, najlepiej jest pozbawić go lenna.
    Można też przekabacić na swoją stronę lorda, który ma 0 relacji. Zazwyczaj jest to typ materialisty, którego interesują tylko lenna, nie ważne komu będzie służył.
    Ponadto jeśli jesteś królem i masz swój dwór w zamku lub mieście, co jakiś czas lord który zdradził swojego króla lub król oskarżył go o zdradę może opuścić swoje królestwo i udać się na wygnanie do innego (w tym do królestwa gracza), prosząc o przyjęcie go jako wasala.

Offline Jack Sparrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 24, 2012, 09:30:56 »
    Czasami w zamku możesz znaleźć dawnego władce czy jakoś tak np Nordów jeżeli pomożesz mu podbić zamki i miasta Nordów. Wtedy większość Nordów powinna pójść do tego Królestwa niestety Królestwo nie będzie twoje ale będziesz mógł przydzielać zamki ponieważ ten władca będzie słuchać twoich porad.