Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rekrutowanie lordów, rozgrywka hardcore  (Przeczytany 754 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lycha4

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Rekrutowanie lordów, rozgrywka hardcore
    « dnia: Stycznia 16, 2012, 14:54:42 »
    Witajcie,

Szukałem dużo informacji mi potrzebnych ale ich nie znalazłem. Niestety nie ma poradnika do Warbanda, więc trzeba kopać, kopać i kopać.
    Postanowiłem założyć swoje własne królestwo ale walczyć mi się nie chce, więc postarałem się, żeby lordzi w królestwie, w którym byłem wasalem (Królestwo Nordów) mnie kochali (honor na poziomie 200+ i relacje na poziomie 20+). Gdy stworzyłem nowe królestwo nie chcieli się do mnie przyłączyć (dodam, że Królestwo Nordów jest najsilniejsze w regionie). Ktoś wcześniej wspominał, że trzeba mieć Prawo do rządzenia na poziomie 80+. Okej ale czy jak będę miał to wysokie, to lordzi najmocniejszego królestwa będą chcieli się przyłączyć?

Myślałem też o drugiej opcji - pobawić się jako wasal Nordów w wojnę z jakimś królestwem i skopać im mocno tyłek ALE po bitwach wypuszczać lordów, po to, żeby mnie kochali (wrogich). Gdy zostanie im już tylko kilka włości, wtedy zrobić pokój, zająć im jedno z tych ostatnich włości i pozapraszać ich. Czy wtedy będzie większa szansa, że się przyłączą (bo ich królestwo zdycha) i czy jest to dobra opcja?
    Pytam się na forum, bo sprawdzenie tego metodą prób i błędów zajmie mi sporo czasu :)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Rekrutowanie lordów, rozgrywka hardcore
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 16, 2012, 17:03:37 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Lycha4

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Rekrutowanie lordów, rozgrywka hardcore
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 16, 2012, 21:36:57 »
    Napisali tam tylko, że trzeba mieć silne państwo (jak może być silne skoro je dopiero tworzę?!), wysoki poziom PDR, relacji, renomy, honoru i perswazji oraz lord musi nie lubić króla. Jak narazie to nie działa :/
    Mam dziwne wrażenie, że muszę po prostu podbić SAMEMU całą krainę i tyle...

Mam jeszcze inne pytanie: wiem, że można bawić się w rebelię z pretendentem, a potem można go olać. Co się w takiej sytuacji dzieje? Czy lenna, które mamy zostają? Co się dzieje z lennami, które daliśmy pretendentowi? Co się dzieje z lordami, którzy się do nas przyłączyli (i ich lennami?)?