Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: My own kingdom! Parę problemików;)  (Przeczytany 791 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Try_X

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    My own kingdom! Parę problemików;)
    « dnia: Stycznia 13, 2012, 17:36:10 »
    Otóż: Wczoraj po dwóch dniach gry jako neutralna postać, postanowiłem założyć własne królestwo na terenach Swadii.. Podbiłem zamek na samej granicy, dziś kolejny (już po zebraniu postaci wymienionych dalej) i przed chwilą kolejny. Pojeździłem po tawernach i zebrałem ludzi (te postacie "fabularne") i teraz takie pytania:
    1. Kiedy podbiłem ostatni zamek, jedna z postaci zapytała się, komu oddam to lenno.. Odpowiedziałem, że zadecyduję później.. Ale czy ta postać jest moim wasalem? Nie ma własnego sztandaru.. Dlaczego? Nie wiem. Garnizon do zamku wprowadził i tyle (z resztą 50 osobowy). - Zrobione
    2. Jak zrobić by wasal (jeżeli będę go miał, w razie, gdyby postać wymieniona wyżej nie była jeszcze wasalem) jeździł sam i sam zbierał swoich ludzi? Tzn. żeby nie był w mojej drużynie, a miał swoją własną. - Zrobione
    3. Dlaczego nie mogę zawrzeć pokoju? Myślę, że chwilowo mi te 3 zamki starczą, ale kiedy podjeżdżam do któregoś z lordów przeciwnika, on mówi coś, że przykro mu, ale w mojej sytuacji żaden z władców nie przyjmie mojego pokoju.. Coś już na ten temat czytałem, ale mógłby mi to ktoś wytłumaczyć "ściślej"? - Zrobione

Also.. Dzięki za wszystkie odpowiedzi etc.:)

4. Gdzie do cholery mogę dostać aksamit? Przejechałem przez każde miasto i nic! Chcę przenieść stolicę, bo stolica w jednym z najbardziej zacofanych zamków nie świadczy najlepiej o państwie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2012, 21:37:16 wysłana przez Try_X »

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: My own kingdom! Parę problemików;)
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 16, 2012, 01:36:14 »
    3. Żeby móc zawrzeć pokój, musisz mieć dużo PDR-u - prawa do rządzenia.

4. Sprawdź w rhodockich miastach (Veluka bodajże).

(click to show/hide)

Na przyszłość:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4790.0