Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Odrodzenie Królestwa oraz inne pytania  (Przeczytany 2224 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SindrePL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odrodzenie Królestwa oraz inne pytania
    « dnia: Stycznia 07, 2012, 14:28:03 »
    Witam.

Jestem newbie w tej grze więc mam kilka pytań. Liczę na to że mi wszystko przystępnie wyjaśnicie :)

1. Jestem wasalem swadii. Ostatnio pokonałem królestwo Nordów. Wszyscy Jarlowie odchodzą z królestwa nordów do innych. Tylko król Rangar (chyba tak się pisze) dalej jest więziony. Po pewnym czasie w mej głowie zrodził się szatański plan :>. Mianowicie. Czy dałoby się odrodzić królestwo nordów? Chciałbym Aby królestwo nordów otrzymało spowrotem swoje terytorium i bym jeszcze kilka terenów Swadii zakosił gdyż planuję założyć Nowe królestwo Swadii. Wiele osób pewnie się spyta dlaczego nie zostałem władcą Nordów gdy mieli mało ziem. Dlatego że nie miałem jeszcze dużo prawa do rządzenia (10) a w obecnej chwili mam 69. Bym też chciał zmniejszyć potęgę Swadii gdyż powoli wszyscy lordowie opuszczają inne królestwa i dołączają do swadii więc gra taka na dłuższą metę nie miała by sensu! Dlatego Wszystko wyjaśnię jeszcze raz streszczając tą wypowiedź dla osób mniej kumatych. Chciałbym odrodzić królestwo Nordów które by zmniejszyło potęgę Swadii.

//edit
    Król Rangar właśnie opuścił niewolę i pisze mi że opuścił Calrandię. Da się coś jeszcze zrobić?

2. Mam żonkę Lady Nelda. Czy jeśli opuszczę królestwo swadii (co jest związane z powyższym pytaniem) to żonka mnie nie opuści?

3. (Pytanie bezpośrednio związane z pytaniem 1) Jak wygląda sytuacja z Lethwinem Dalekowzrocznym jeśli jego królestwo jest wyeliminowane? Czy można przyjąć od niego misję odrodzenia królestwa?

Mam nadzieję że dostanę szybko wypowiedź gdyż królestwo swadii coraz bardziej się rozwija, coraz więcej ziem podbija a nie chcę doprowadzić do zajęcia wszystkich terenów przez swadię i koniec gry będzie...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2012, 14:52:16 wysłana przez SindrePL »

Offline kamilos44

• Użytkownik
    Odp: Odrodzenie Królestwa oraz inne pytania
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 07, 2012, 15:35:47 »
    1. Z tego co wiem jeśli królestwo padnie i król wyjedzie to już nie da się go przywrócić. Ale niech wypowiedzą się bardziej doświadczeni koledzy.
    2. Żonka pójdzie do twojej 1 własnej siedziby po oderwaniu od Swadii.
    3. Nie wiem :D
    Soy un madridista y tengo una alma blanca
    Hala Madrid

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 07, 2012, 16:25:39 »
    2. Mam żonkę Lady Nelda. Czy jeśli opuszczę królestwo swadii (co jest związane z powyższym pytaniem) to żonka mnie nie opuści?

Z tego co pamiętam to opuści, ale nie jestem pewien.

3. (Pytanie bezpośrednio związane z pytaniem 1) Jak wygląda sytuacja z Lethwinem Dalekowzrocznym jeśli jego królestwo jest wyeliminowane? Czy można przyjąć od niego misję odrodzenia królestwa?

Z tego co pamiętam to on znika z dworów, tak samo jak Król Ragnar odchodzi z Calradii po zniszczeniu królestwa przez ciebie.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 07, 2012, 16:53:06 »
    Co do żony to nie ma obawy, nie opuści swego męża choćby i co tydzień zmieniał królestwo.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 28, 2012, 15:10:49 »
    1. Jak król opuścił krainę to pretendent zapewne też i nie da się już odrodzić królestwa (ale zawsze można stworzyć własne ^^).

a) Jeśli chcesz to wszystko zrobić i nie martwisz się o lenna to po prostu pojedź do króla, powiedz mu, że wypowiadasz przysięgę, następnie złóż przysięgę innemu królestwu i walcz :)

b) Jeżeli chcesz powstrzymać rozrost Swadii i zatrzymać swoje lenna (jeżeli jakieś masz) to zaatakuj jakiś wrogi zamek/miasto, zajmij i poproś o nadanie lenna. Jak król wyśle wiadomość, że daje lenno komuś innemu i daje tobie 900 denarów to wtedy wybierz opcję, że wypowiadasz przysięgę (lenna zostają ale muszą do kogoś należeć, więc tworzysz nowe królestwo), a potem walczysz ze Swadią.

c) Jeżeli chcesz zatrzymać lenna, a nie chcesz tworzyć nowego królestwa to zrób tak: wyjmij wszystkich żołnierzy ze swoich zamków i miast, wypowiedz przysięgę królowi (stracisz lenna), składasz przysięgę nowemu królowi (jak najszybciej), po czym szybciutko zajmujesz te zamki, z których zabrałeś wojska (i módl się, żeby nowy król ci je zostawił).

Lennami i tak nie ma co się zbytnio przejmować, bo i tak kasę się zarabia na handlu/paleniu wioch/sprzedawaniu jeńców.