Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Za kogo warto się Ożenić - Żona  (Przeczytany 3437 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline FaTaL!tY

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Za kogo warto się Ożenić - Żona
    « dnia: Stycznia 06, 2012, 13:44:04 »
    Mam pytanie. Wędrowny Ashaik mówi mi że :
    Lady Bernatys jest kobietą ambitną i że może być cennym sprzymierzeńcem jeśli uda mi się zaspokoić jej Ambicje.
    Lady Nelda jest kobietą tradycyjną
    Lady Sonadel jest kobietą tradycyjną.
    No i właśnie nie wiem za kogo wyjść. Czy jak np. wyjdę za Bernatys będę miał jakieś specjalne "umiejętności" itp? Może warto kierować się tylko wyglądem żonki (w takim wypadku wybiorę Lady Sonadel)? Czy lepiej wybrać żonkę z dużą rodziną (w takim wypadku wybiorę Lady Nelda)?

Prosiłbym o szybką odpowiedź gdyż z każdą z tych pań posiadam relacje 20+ więc jestem już gotowy do ożenku :)
    Dziękuję i Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2012, 14:23:20 wysłana przez FaTaL!tY »

Offline ecuyere

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Za kogo warto wyjść.
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 06, 2012, 14:19:56 »
    Proszę o nie wprowadzanie ludzi w błąd (temat), już się ucieszyłam, że jakiś ranking wolnych calradyjskich chłopów i natychmiast kliknęłam - moja postać to białogłowa ;) Nie wyjść, a ożenić się, wychodzą za kogoś koiety :D

Nie wniosę za wiele do tematu... Ale.. Nie wyglądem. Nie wiem, jak bardzo ma się do relacji z lordami poślubienie ich siostry/córki (w jakim stopniu poprawia te relacje), w każdym razie wybrałabym tę ambitną, to zdaje się otwiera jakieś nowe możliwości. Niestety, nie wiem jakie.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Za kogo warto się Ożenić - Żona
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 06, 2012, 17:04:23 »
    Cechy lejdisów mają istotne znaczenie tylko przy swataniu - tradycyjna wyjdzie tylko za honorowego itp, ambitna tylko za bogatego i sławnego. Teoretycznie ożenek jest po to, aby pozyskać sojuszników w rodzinie żony, ale w praktyce to członkowie rodzin potrafią się kłócić miedzy sobą. Zdecyduj między wyglądem przyszłej żony a relacjami z rodziną.