Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Larp  (Przeczytany 3386 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Larp
    « dnia: Kwietnia 28, 2008, 14:44:50 »
    Słuchajcie, robię z kumplami (między innymi z Itachim) larpa osadzonego najprawdopodobniej w którejś wojnie światowej. Imprezę planujemy na drugą połowę czerwca, choć termin może jeszcze ulec zmianie. Miejsce: okolice Piotrkowa Trybunalskiego; koszt: 42 zł. Za te 42 zł dostaniecie ubranie, broń, ekwipunek tzn chlebaki i inne tego typu rzeczy i jedzenie. Jak już mówiłem planujemy odgrywać pierwszą lub drugą wojnę światową, pewnie zostaniemy przy pierwszej. Kto z was jest chętny to niech się tu zgłasza.

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Larp
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 28, 2008, 18:34:07 »
    Znaczy ASG?

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 28, 2008, 18:36:35 »
    Definicja LARP'a http://pl.wikipedia.org/wiki/Live_action_role-playing

Arcylisz - szkoda, że trochę daleko, dobrze by było gdybym znalazł czas, bo zapowiada się ciekawie :]. Terminy istotne.
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 28, 2008, 21:37:33 »
    ASG czasami określa się podgatunkiem LARPa. Mają naprawdę sporo wspólnego.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 29, 2008, 13:56:49 »
    W czerwcu mam sesję i pewnie wszystkiego nie pozaliczam w pierwszym terminie, więc mimo że bardzo blisko bym miał, to nie da rady.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 05, 2008, 08:31:50 »
    W czerwcu mam sesję i pewnie wszystkiego nie pozaliczam w pierwszym terminie, więc mimo że bardzo blisko bym miał, to nie da rady.
    To się trochę postaraj. Poza tym termin może jeszcze trochę ulec zmianie, może jak będzie mało chętnych na czerwiec to przesuniemy imprezę na lipiec. Ale na razie nie będę tutaj wszystkiego sam ustalał. Jak się skonsultuję z niejakim granatem to będę mógł powiedzieć więcej na temat ewentualnego przesunięcia terminu.

PS: Dobra wiadomość dla Ciebie Puzon jak i dla innych zainteresowanych. Termin będzie przesunięty bardziej na wakacje, choć nie wiem kiedy dokładnie mógłby się zacząć LARP. Jak ustalimy termin to jak najszybciej was o tym powiadomię.
    « Ostatnia zmiana: Maja 05, 2008, 12:01:45 wysłana przez Arcylisz »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 05, 2008, 23:28:37 »
    Arcyliszu , gdybym wiedział dokładniej kiedy to będzie , w jakim miejscu, czy będzie ewentualny nocleg to przyjechał bym wraz z około 50 osobową ekipą. Chętnych znajdę na pewno ,ale  musiałbyś znaleźć miejsce noclegowe dla  tych osób. Wiesz , że jestem harcerzem i osoby które by ze mną przyjechały też są  harcerzami. Jeśli jesteś  zainteresowany to odezwij się na gg: 12421719

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 06, 2008, 07:04:34 »
    No przecież harcerze śpią na mchu i liściach bo żyją w symbiozie z lasem...Po wam nocleg? Spanie w łózku jest dla panienek*...

*http://www.youtube.com/watch?v=50fSN4X1Yrg

Ale mam złosliwy ranek...:|

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 06, 2008, 08:02:17 »
    Arcyliszu , gdybym wiedział dokładniej kiedy to będzie , w jakim miejscu, czy będzie ewentualny nocleg to przyjechał bym wraz z około 50 osobową ekipą. Chętnych znajdę na pewno ,ale  musiałbyś znaleźć miejsce noclegowe dla  tych osób. Wiesz , że jestem harcerzem i osoby które by ze mną przyjechały też są  harcerzami. Jeśli jesteś  zainteresowany to odezwij się na gg: 12421719
    O ile wiem to drugie klasy jutro mają już normalne lekcje, więc może po maturze pogadam z organizatorem, to będziemy ustalać termin. Najlepiej powiedzcie, kiedy możecie przyjechać, to będzie mi łatwiej negocjować. Aha, w grę ewentualnie wchodzi LOTR, ale wtedy koszt byłby większy.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 08, 2008, 11:57:08 »
    Najświeższe info: są proponowane dwa terminy: od 23 do 28 czerwca bądź od 29 czerwca do 7 lipca. Najważniejsze dni imprezy to będzie czwartek, piątek, sobota i niedziela. Poniedziałek wtorek i środa to dni w których będzie przygotowywane pole bitwy. Maksymalnie zakładamy obecność 40 osób. Kolega na wieść o Harcerzach zaproponował następujące rozwiązanie: 10 Wermacht, 10 Volksturm, 10 ludowe wojsko polskie i 10 partyzantów.  A właśnie, jednak druga wojna (znając kumpla to może się jeszcze nawet w gwiezdne wojny zmienić)

Ważne: minimalny wiek to 16 lat, jakbyś przyjechał z harcerzami to dodatkowo na każdych 10 niepełnoletnich musi przypadać jeden pełnoletni opiekun.

Postaram się jeszcze dziś wrzucić zdjęcia sprzętu jaki jest proponowany na LARPa

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 08, 2008, 15:04:49 »
    Spoko, mamy kilka osób które mają papiery opiekuna.( pewnie połowa osób które{ być może} pojadą  jest pełnoletnia) Na razie nie możemy mówić o niczym konkretnym z mojej strony. Właśnie wysłałem info do osoby która powie  czy nie mamy innych planów na ten czas. Kiedy już będę pewien , że mam pozwolenie na organizowanie wyjazdu to dam znać.Teraz seria pytań:
    Mógłbyś wysłać na PM kontakt do organizatora?
    Ile osób konkretnie może od nas jechać?
    40 uczestników to całość ?I tutaj powiązane pytanie: czy da się ewentualnie nagiąć liczbę uczestników?
    Jeśli dobrze zrozumiałem  trwać będzie to 5 dni. Czy jest przewidziany nocleg?

Termin który nam pasuje to od 23 do 28 czerwca
    « Ostatnia zmiana: Maja 08, 2008, 15:34:17 wysłana przez Oktawian »

Offline Maroszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 08, 2008, 16:11:08 »
    Witam, ja jestem organizatorem, aż specjalnie się zarejestrowałem....

1 nr gg: 13304298

2 wszystko zależy ile mi się zapisze, ale myślałem tak o 20-25 od waas jako "support"

3 raczej całość, boja mam tylko jak 20 uzbroić, dalej będę kombinował.

4 docelowo tak, ale jak chcecie możecie krócej, ale to już wtedy możecie nie uchwycić klimatu. Nocleg z założenia zgodny z realiami czyli wojskowe namioty i ziemianki. Od razu ostrzegam, że to jest środek lasu, i brak jakiegokolwiek zaplecza, trzeba wszystko zrobić od podstaw.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 16, 2008, 07:54:58 »
    Jak idą ustalenia w sprawie LARPa Oktawian?

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 16, 2008, 15:59:10 »
    Teoretycznie wszystko już jest ustalone...trzeba jeszcze dopieścić kilka spraw.

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 18, 2008, 11:28:12 »
    Larp, larp, larp...... wszystko fajnie, ale moglibyście zamieścić jakieś ogólne info o fabule? II wojna światowa, tak? A jaki front to będzie?

Za te 42 zł dostaniecie ubranie, broń, ekwipunek tzn chlebaki i inne tego typu rzeczy i jedzenie

42 zł za 5 dni? Gdzie jest haczk ;p