Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bany na serwerach Tawerny, problemy i wątpliwości  (Przeczytany 73796 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Bany na serwerach Tawerny, problemy i wątpliwości
    « Odpowiedź #210 dnia: Kwietnia 09, 2012, 19:25:07 »
    Również podpisuje się pod tym. Trzeba zrobić porządek z GK.
    Wszedłem dosłownie na serwer i zostałem z miejsca zbanowany.

http://img585.imageshack.us/img585/6400/2012040900006.jpg
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #211 dnia: Kwietnia 09, 2012, 19:33:01 »
    Rayen, KamilosPL, Wayhow, SweetNinja. O tych panów już się możecie nie martwić. :-) Jeden mi zwiał, a jednego nie zbanowałem, bo to było jego pierwsze przewinienie - w każdym razie we dwóch nie wyrządzą już wielu szkód, a na pewno nikogo sami nie zbanują.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Argoren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #212 dnia: Kwietnia 15, 2012, 20:25:13 »
    Witam, dzisiaj na serwerze Tawerny do bitwy moj kolega o nicku Alhair zostal zbanowany za nic. Podobno glitchowal, ale nic takie nie zauwazylem.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #213 dnia: Kwietnia 15, 2012, 20:52:35 »
    Jak ban był poprzez głosowanie to minie on po bodajże 30 minutach.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline brajn

• Użytkownik
    Ukaranie gracza Ganter'a
    « Odpowiedź #214 dnia: Czerwca 13, 2012, 17:26:35 »
    Witam. Chciałbym zgłosić skargę na gracza Ganter. Podczas gry na czacie podczas dyskusji (jeśli to tak można nazwać) o czymś tam gadaliśmy. Ganter popełniał błędy ortograficzne (co nie jest w sumie niczym dziwnym,każdy może popełniać błędy,ale panowie "tesz,brzymknij się itd") więc go skorygowałem oczywiście zaczęły się wyzwiska na temat mój ,moich rodziców i mojego wychowania ,a także moich błędów ortograficznych.
    To zacząłem z nim dyskusje na temat logiki jego tekstów i wyzwisk. Oczywiście podczas gry z powodu "wygranej" dyskusji dostawałem strzały w plecy. I tak ciągle dopóki sam nie zacząłem się bronić. Oczywiscie po paru zabójstwach dostałem auto kicka. Powiem tak sam nie jestem idealny ,czasem przeginam przyznam się jakaś głupawka mnie opanuje ,ale panowie strzały w plecy z powodu zwrócenia uwagi? Prosiłbym o jakąś interwencje jeśli jest taka możliwość.

Edit. Przepraszam ,że tutaj ,ale nie zauważyłem tematu z banami.

Przeniesione //Mat Berserker
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2012, 18:06:35 wysłana przez Mat Berserker »

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #215 dnia: Czerwca 13, 2012, 18:09:49 »
    Pamiętaj, że zawsze w takich sytuacjach trzeba robić screeny (w steam F12), bo tak po prostu nikt nie uwierzy, i najlepiej od razu zwrócić się do admina serwera (lista http://thedeluge.net/multiplayer/serwery-the-deluge ), bo potem takiego trudno wytropić.

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline brajn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Czerwca 13, 2012, 18:32:27 »
    Tzn zrobiłem ,ale niestety nie wiedziałem ,że jak zrobi print screenem to potem wyjdzie czarny ekran. Niestety.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #217 dnia: Czerwca 13, 2012, 19:07:58 »
    W samej grze ctrl+Insert screeny zapisują Ci się do dokumentów.

Offline brajn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Lipca 04, 2012, 19:21:19 »
    Ano witam znowu. Dziś mam parę screenów na kolegę "V". Kolega ,który z byle powodu zaczął tkować. Na początku grał normalnie potem mu coś odbiło ,chyba przestało mu zależeć na grzę w The Dluge. Wbija i tkuje.
    Pare screenów :

http://www.imagebanana.com/view/ghfk4qvp/mb4.jpg

Ów screen opisuję pomoc Cichoszka ,który zobaczyl jak ten V próbuję mnie zabić postanowił mi pomóc. Efekt? V zaczął bić Cichoszka.

http://www.imagebanana.com/view/wbf82hf9/mb6.jpg

Ten screen natomiast pokazuję na początku moje ostrzeżenie co do niego. Sytuacja wyglądała tak:  Ów V łaził za mną ciagle (mapa eagle nest). Co chwile brałem tylde zobaczyć czy nie mierzy we mnie czy cuś. Postanowiłem ,że wejde na góre zamku i z stamtąd będę bił boty. Biore tylde i co widze? Nasz przyjaciel V odpala granata - kopnąłem go szybko ze skoczyłem ze schodów a potem gdy próbował mnie dobić z garłacza - zabiłem go.Od razu po tym zwotowałem go na bana. Wszycy ,a raczej większość zaakceptowała i pożegnaliśmy się z panem na 2h. ("dialog" mniej więcej w środku screena gdzie napisałem "idiota", a na dole jego podpis "fajnie" co moim zdaniem samo świadczy o tym ,że mu nie zależy i wszystko jedno czy bedzie ban czy nie)

http://www.imagebanana.com/view/4wmqt4a4/mb8.jpg

Kolejny screen - tym razem pomaga mi Szwed bodajże Maclin. Wiele razy był świadkiem jak V tkuje. Maclin zazwyczaj z dala trzyma się od tkerów ,ale jako ,że wspólnie gramy - pomógł mi.(był tam jeszcze Jason ,który
    również pomagał.)

Mam nadzieję ,że tyle screeenów starczy.. Zbierałem przez ok. 2 dni. Mam jeszze z 2 jak ciągle celuje mi w plecy. Mam nadzieję ,że coś zrobicie.

Od razu powiem ,że również go zabijałem wiele razy ,ale to tylko w obronie własnej i po wielu ostrzeżeniach.

Offline brajn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Lipca 05, 2012, 18:44:45 »
    Kolejny screen :

http://www.imagebanana.com/view/nuijjwjj/mb2.jpg

Strzelił w plecy i wyszedł.

http://www.imagebanana.com/view/z7yfkihx/mb10.jpg

Tutaj ciągle patrzyłem sie do tyłu i mam z 2-3 screeny jak ciagle celuje mi w plecy i czeka na dobrą okazję by mi strzelić (najlepiej podczas walk z botami).

Chciałbym dodać ,że dzisiaj zmienił nick na New_Player po tym jak go zvotowalem na bana. I od razu zaczął bić. Dodałem juz tyle screenów ,że mam nadzieje ,że poniesie konsekwencje..

Czeremis był swiadkiem jak mówił ,że gra tylko po to ,żeby mi strzelać w plecy czy cos takiego. Na dodatek przed chwila napisał ,że nie zależy mu gra w tego moda i ,że gra tylko po to by mi uprzykszać życie.
    Akurat nie dałem rady screena zrobić bo zvotowal mnie na bana i niestety udało mu się. Więc mam nadzieje ,że coś zrobicie bo taka gra to nie gra.

Offline owl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Lipca 06, 2012, 13:33:04 »
    Chciałem zwrócić uwagę na użytkownika brajn (używającego nicka kniazsulibor w grze). Obserwuję go od dłuższego czasu i doszedłem do wniosku, iż jest to typowy pieniacz. Największą przyjemność sprawia mu prowokowanie innych graczy, oraz wyprowadzanie ich z równowagi. Korzystając z pomocy swoich znajomych wyrzuca z serwera innych graczy przy pomocy głosowania.  Nie stroni też od TK, po czym tłumaczy, że zrobił to w obronie własnej. Wystarczy przejrzeć statystyki. Proponuję ignorować wszelkie jego skargi na forum, gdyż są czystą prowokacją.

Offline brajn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Lipca 07, 2012, 11:59:08 »
    A więc możesz przyznaj się ,że jestes "V" i po prostu chcesz uniknąc konsekwencji.. Widzę ,że chcesz znowu sie skompromitować. Już paru graczy widziało Twoje zachowanie.. Chciałem dodać ,że ten użytkownik co chwile zmienia nicki. Najpierw miał "V" ,potem "New_Player" ,a jeszcze potem bardzo inteligentny "Kniaz_Sulibor_is_faggot". Chciałbym dodać ,że paru graczy widziało jego zachowanie pod każdym nickiem. A teraz na forum próbuje się bronić. Wiec "owl" (kolejny nick) podaj swój nick jak jesteś taki obserwator. Na razie jesteś załosny.

Chciałbym dodać ,że jak ty to nazywasz "moi znajomi" są bezstronni. To ,że zazwyczaj dostajesz bana to jest twoja wina (ostatnio zteamkillowal bodajże trzech graczy , w tym mnie oczywiście). Nie tylko ja cie votuje. Juz było paru graczy ,których cie votowalo ,ja nie musze. Bo teraz juz nie teamkillujesz mnie tylko innych. W/e nadal jesteś żałosny. Ano jeszcze pare odpowiedzi. Jaka prowokacja ? Co Ty pierdzielisz człowieku.. Jestes jedyną osobą na która doniosłem bo teamkillujesz. W przeciwniestwie do Ciebie ja mam DOWODY. A ty tylko próbujesz sie bronić bez żadnych dowodów. A co do statystyk to dziwne.. Ja zazwyczaj jestem w czołówce. Wiec twoje zarzuty wobec mnie są bez sensu. Zero dowodów w przeciwieństwie do mnie. Ja mam wstwiłem screeny +  mam jeszcze pare ,które teraz już chętnie udostępnie by pokazać TWÓJ ŻENUJĄCY poziom.

http://www.imagebanana.com/view/jp4fnu3g/mb1.jpg   to napisał mi dzień po tym jak mnie zbanował - jak widzimy bardzooo wysoki poziom.

http://www.imagebanana.com/view/g64wykbv/mb3.jpg A tutaj chwali się ,że nauczył się glitchować.

Coś jeszcze drogi "V"?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2012, 12:22:42 wysłana przez brajn »

Offline Czeremis

• Użytkownik
    • Piwa: 81
    « Odpowiedź #222 dnia: Lipca 07, 2012, 13:00:42 »
    Prawie wszystkie te sytuacje widziałem i mogę potwierdzić. Dodatkowo wrzucę jeszcze jednego screena, zrobionego podczas nieobecności prawdziwego Kniazia Sulibora.
    http://imageshack.us/f/21/33845298.jpg/
    Widać na nim jak inteligentnie tłumaczył, dlaczego teamkilluje. Potem mi strzelił w plecy, za co go zbanowaliśmy, niestety tylko na 2 godziny.
    Vid Breitenfeld vi togo Pappenheim i vår famn;
    vi skrefvo på Kronenbergs brynja vårt namn;
    vi svedde grått skägg för Tilly vid Lech;
    vi blödde med kungsblod vid Lützens häck.  

Offline RErErty

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #223 dnia: Lipca 07, 2012, 17:17:54 »
    Ehhh... Dobra, dołączę do sprawy. Po pierwsze- od kiedy znam "V", najpierw normalnie grał, a potem zaczął teamkillować, ale czasem przepraszał. Po drugie- drogi "owl", to pewnie albo "V", albo jakiś jego kolega, a po trzecie- Kniaz Sulibor jest fajnym gościem, często jest w czołówce i tylko raz widziałem, by steamkillował, lecz w obronie własnej przed, lecz nie przed V. To tyle.

Offline owl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Lipca 07, 2012, 20:35:28 »
    Nie zalogowałem się na na forum, żeby bronić osobnika V i w sumie jest mi obojętne czy zostanie on zbanowany. Chodzi mi o takich drobnych cwaniaczków jak KniazSulibor, co to myślą, że mogą bezkarnie prowokować i naprzykrzać się innym graczom (kopać, podkradać broń, zrzucań z murów itp). A jak ktoś im się wreszcie postawi, to wtedy hajda na niego! I tu na forum i na serwerze. Jeśli chodzi o twoje "dowody" brajn, to dokładnie przejrzałem screensave'y i na większości z nich widać, że to właśnie V jest TK-owany przez ciebie i twoich znajomków. Bodajże tylko na jednym znalazłem wpis, że V zrobił na kimś TK. Więc jak to jest? Kto kogo TK-uje?  A jeśli chodzi o obrazek z celowaniem w plecy, to już w ogóle pusty śmiech ogarnia. Gdzie tam pisze, że to on celuje? I jeszcze jedno. Widzę, że wszyscy tu napisali (łącznie z zainteresowanym brajnem), że ten V grał normalnie i dopiero potem coś się stało. No właśnie, ciekawe co. Bo pewnie się postawił Suliborowi i jego koleżkom, no to teraz go szczują. Zresztą gadałem też z obcokrajowcami, mało kto z nich lubi tych cwaniaczków spod znaku dębu (czyt. kniaziów). Z mojej strony EOT.