Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mapy- zmiany w gotowych już mapach.  (Przeczytany 7842 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mapy- zmiany w gotowych już mapach.
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 02, 2012, 23:46:52 »
    Ale skupionym w jednym miejscu,.Malych budynków a nie coś w stylu WFASowskiego Krakowa ....I tak jak wcześniej napisałem.W tym modzie jak już coś takiego jest to ma znaczenie strategiczne dla bitwy a nie urozmaicenie w postaci wejście do każdego budynku bo o zwyczajnie mija się z celem.Tylko by przedłużało niepotrzebnnie grę.

EDIT DOWN
    Tak o większość chodziło a nie do każdego.Ale gdzie w MM do większości budynków możesz wejść?Chyba na tych mapach grze są 4 małe chałupki na krzyż ....
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2012, 21:18:21 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Michał Warszawiak

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • 4pp_XW_KprGr_WarszawiaK
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 03, 2012, 15:47:18 »
    W MM modzie do WIĘKSZOŚCI budynków da się wejść ale na pewno znajdą się takie do których się nie da .
    Czasami dają budynki z Native ale wszystkie budynki tworzone pod mm da się wchodzić .

Offline Kasztelan

• Użytkownik
    • znacie mnie jako blood_Kasztelan lub Sierzant_PL
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 22, 2012, 12:44:56 »
    Otóż ja mam propozycję lekkiej zmiany manor'a
    Stworzyć dwie identyczne mapy:
    jednen manor (manor battle) zostalby nie ruszony
    drugi manor ( manor siege ) respawny pojawily by się w dworku , stodole i na piętrze zaś z tyłu dodać jakieś bynajmniej beczki czy skrzynki by lekko wydłużyć czas przebicia się od tyłu do środka , ewentualnie dodać okna w stodole
    Taka jest moja propozycja po dyskusji o oblężeniu tej mapy.
    Czekam na komentarze...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 22, 2012, 14:15:27 »
    Otóż ja mam propozycję lekkiej zmiany manor'a
    Stworzyć dwie identyczne mapy:
    jednen manor (manor battle) zostalby nie ruszony
    drugi manor ( manor siege ) respawny pojawily by się w dworku , stodole i na piętrze zaś z tyłu dodać jakieś bynajmniej beczki czy skrzynki by lekko wydłużyć czas przebicia się od tyłu do środka , ewentualnie dodać okna w stodole
    Taka jest moja propozycja po dyskusji o oblężeniu tej mapy.
    Czekam na komentarze...

Robić dodatkową mapę? Po co? Wersja którą dajesz na siege będzie równie dobra na bitwę.

W miarę istotna sprawa: gdybyście mogli zamienić spawny na Valleyu, tak żeby spawn nr 1 był na działach, a spawn nr 2 w polu. Bitwie to nie zrobi szkody, a umożliwi grę na tej mapie na Inwazji.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 22, 2012, 14:26:33 »
    Co do Manor'a:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Co sądzicie o takim rozwiązaniu sprawy - oczywiście respy też są przeniesione.
    Kwestia jest ciągle otwarta :p

Na Valley przeniesienie respów to nie problem...
    pozdrawiam
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Setebos

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Możesz mnie znać jako: Dimitri lub Dimitri_Hawke
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 22, 2012, 14:32:16 »
    Irgen:

Świetne ulepszenie mapki, pomoże obrońcom i zapełni pustą przestrzeń. Tylko te ule czy co to tam jest są dziwnie porozrzucane ale nie znam się i być może tak to wyglądało w realu.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 22, 2012, 14:39:46 »
    Doskonała mapa Irgenie. Jedyny mankament to to co mówi Dmitri - ule powinny byś ustawione w rzędach, nie losowo. Ale jestem pod wrażeniem, to naprawdę dobre rozwiazanie. :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 22, 2012, 14:42:26 »
    A jak dla mnie dziwnie. Czy ktoś normalny stawiał sobie ule tuż przed drzwiami do domu? Całość wygląda wg mnie trochę nienaturalnie, no i wcale nie pomoże obrońcom. Przecież przejście koło uli nie będzie specjalnym wyzwaniem. No chyba, że zrobicie rój małych, żądlących pszczół, raniący atakujących xD
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 22, 2012, 14:45:17 »
    A jak dla mnie dziwnie. Czy ktoś normalny stawiał sobie ule tuż przed drzwiami do domu? Całość wygląda wg mnie trochę nienaturalnie, no i wcale nie pomoże obrońcom. Przecież przejście koło uli nie będzie specjalnym wyzwaniem. No chyba, że zrobicie rój małych, żądlących pszczół, raniący atakujących xD

Przejście jest znacznie węższe niż było, w dodatku ule będą blokować konnych. Nie będzie już możliwe urządzenie skutecznego konnego wypadu na tył domku.

Offline Setebos

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Możesz mnie znać jako: Dimitri lub Dimitri_Hawke
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 22, 2012, 14:46:43 »
    A jeśliby załatać ten płot i dodać mu "pasek zdrowia"? Tak by trzeba go było zniszczyć by przejść? To taki luźny pomysł.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 22, 2012, 14:47:02 »
    Ależ Raddeo, to nie jest główne wejście, tylko tylne. Dla czego ktoś przy tylnym wejściu nie mógłby sobie pasieki zrobić? A co do tego ogrodzonka, to może zamiast tych pustych miejsc małe bramki ustawić? Takie że koń by przeskoczył ale pieszy już nie. To by akurat przy obronie pomogło. I może by zrobić okna na tyle wejście na wyższym piętrze. taka moja propozycja. wówczas rzeczywiście byłaby to pomoc dla obrońców.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 22, 2012, 14:48:10 »
    A jeśliby załatać ten płot i dodać mu "pasek zdrowia"? Tak by trzeba go było zniszczyć by przejść? To taki luźny pomysł.

Można by dodać przeskalowane drzwi, żeby imitowały furtkę. Ale płotu bym nie czynił zniszczalnym.

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 22, 2012, 15:44:34 »
    Przeczytałem wszelkie uwagi i poprawiłem co trzeba:
    Aktualnie mapka wygląda tak:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2012, 16:32:57 wysłana przez Irgen »
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 22, 2012, 15:55:37 »
    Irgen -> daj jeszcze inną teksturę (piach) pod wodę, bo trawa dziwnie wygląda.
    (klik) (klik)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 22, 2012, 15:56:06 »
    Nie mam więcej zastrzeżeń, dodać jedynie wspomniane drzwiczki i można dodawać do gry. :)