Temat jest dość istotny, dlatego postanowiłem, że stworzę nowy wątek. Jak wiecie, niektóre mapy są niegrywalne, potrzebują zmian, większych lub mniejszych. Oto lista map, które według mnie potrzebują renowacji. Was proszę o uzupełnianie tej listy i podawanie ewentualnych rozwiązań:
Olewsk:
Uwaga:
Rozwiązanie:
Wyspa
Uwaga: Mapa jest zbyt duża, gra się nie klei ze względu na długie czasy dojścia z jednego punktu do drugiego. Resp na wyspie ogranicza mocno graczy. Atakujący wolą kampić i ostrzeliwać wyspę z armat.
Rozwiązanie: dodam góry i ograniczenia, które bardzo zmniejszą mapę. Gracz nie będzie czuł się tak bardzo zagubiony. Dodatkowo będzie dużo łatwiejsze przejście pomiędzy wysepkami. Wywalę armatę ustawioną ustawioną na zachód od wyspy.
Fort
Uwaga: Fort jest...brzydki. Jest zbyt rozlazły i potrzebuje zmian wizualnych. Gracz atakujący mają zbyt mało osłon na przedpolu.
Rozwiązanie: pomniejszę go, ustawię bardziej centralnie do wzgórza atakujących. Dodam jakieś 2 wieżyczki, żeby lepiej wyglądał. Dodatkowo nieco zmienię wygląd okopów na wzgórzu i poprawię ustawienie dział. Mapa najprawdopodobniej zostanie przekierowana bardziej na ivasion, ale nie zapominając o battle.
Zajazd:
Uwaga: Pierwszy team ma lepszą pozycje na starcie, może prowadzić ostrzał na most zaraz po respawnie. Trzeba dodać tryb battle!
Rozwiązanie:tutaj trzeba zmienić położenie respów obu drużyn i spłycić rzeczkę, aby team nr 2 miał szansę na zdobycie dobrych pozycji strzeleckich. Ew, dodać drabinkę na domek.
Góry:
Uwaga: Gracze glitchują, korzystają z wzniesień, schodzą po stromych zboczach w doliny.
Rozwiązanie: Dodanie sztucznych ograniczeń.
Zbaraż:
Uwaga: Brak balasnu, nudna rozgrywka w trybie battle.
Rozwiązanie: Zablokowałbym w jakiś sposób okrążanie murów, bo nie ma to sensu, a czasami jakiś gracz się tam kręci bez powodu...
Dałbym więcej drabin, w przyszłości możliwość wysadzenia słabej ściany(lewa strona od placu by się do tego nadawała, jest tam sporo miejsca), po prawej jest drabina więc obrońcy mieli by więcej pracy;)
Dodanie tam wieży oblężniczej (takiej jak z filmu) było by bezcenne:)
Według mnie jest tam za dużo okopów, wystarczyła by jedna linia okopów zaraz przy murach ze sporą ilością małych drabinek pozwalających przejść przez te okopy, oczywiście linia okopów otwarta przy murach, po bokach(tak by kawaleria mogła ewentualnie wyjechać).
Armaty są trochę źle ustawione, według mnie powinny stać wyżej, bo teraz nie można ostrzelać z niektórych armat wroga który jest już przy pierwszych okopach. Może lepszym wyjściem byłoby danie okopów bez tej wnęki na lufę, zamiast tego niech okop będzie niższy(poziom poniżej lufy armatniej).
Jest też problem z workami przy armacie po lewej stronie, utrudniają ostrzał, może by je usunąć?
Dla inwazji przydały by się dodatkowe granaty przy skrzyniach z amunicją.
Dolina:
Uwaga: Mapa w obecnej formie w ogóle nie powinna istnieć.
Rozwiązanie: Wywalić ją a na jej miejsce stworzyć niemalże identyczną bez mgły i z dużo mniejszym obszarem.