Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ja , brat i własny serwer multiplayer ? (warband)  (Przeczytany 1293 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ashavia

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Ja , brat i własny serwer multiplayer ? (warband)
    « dnia: Grudnia 28, 2011, 17:40:29 »
    Witam
    W M&B WARBAND gram dopiero od 3 dni . Prawie wszystko znam już z podstawki to myślę że nadeszła faza " Rozwalania Brata  " jak to nazywam - tzn . chcę bić się z bratem . Sprawa przedstawia się tak : Mamy 2 kompy i 1 internet i 1 płytę . Zależy mi na 1 serwerze

Pytania :
    Czy mogę grać z bratem ?
    Czy możemy mieć to samo IP(czy jakoś tak )  ?
    Czy można założyć serwer ?
    Jak założyć serwer  ?
    Czy serwer jest darmowy ?
    Jeśli czegoś nie można (patrz góra), dlaczego ?
    I czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć/dać link dokładnie opisujący multiplayera ?

Tak więc , po raz drugi wzywam Wszechwiedzących Graczy Warbanda i tych innych ;D

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Ja , brat i własny serwer multiplayer ? (warband)
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 28, 2011, 17:43:50 »
    Prosta odpowiedź: nie, nie możecie grać razem. To, które nie będzie hostem, będzie raz po razie wywalane z gry. Wspólny internet to nie problem, jedynie ping wam będzie skakał od czasu do czasu.

Wydaje mi się że to zbędne, ale na wszelki wypadek: żeby założyć serwer, musisz odblokować dwa konkretne porty - jak to zrobić, dowiesz się z tematu w dziale WB-Multiplayer. Serwer niededykowany jest darmowy, ale stoi tylko wtedy, gdy gra na nim host - gdy ten wychodzi, serwer pada.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński