Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Obleganie miast jako marszałek  (Przeczytany 1065 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline k3tj0w

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Obleganie miast jako marszałek
    « dnia: Grudnia 27, 2011, 21:42:23 »
    Witam,

zostałem właśnie po długim oczekiwaniu marszałkiem Swadii. W związku z tym postanowiłem oblegać Sargoth. Wszytko ładnie ale po walce (było 1200vs300 ludzi) nikt nie dał trochę wojska do garnizonu jak to zawsze robią pod dowództwem innego marszałka. I teraz pytanie czy coś trzeba w odpowiednim momencie kliknąć i im kazać obstawić to miasto? Gram na modzie Diplomacy 4.2.

PS: Bo miasto stoi gołe i wesołe o to kwestia kilku chwil aby Nordowie je odbili.

Pozdrawiam

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Obleganie miast jako marszałek
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 27, 2011, 22:06:32 »
    Też tak mam, i to nie tylko w native, w każdym modzie. Niestety, niezbyt wiele możesz zrobić oprócz wysłania jednego z oficerów do tego miasta. Na dłuższą metę, miasto uzbroi generał, który dostanie je na własność.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline k3tj0w

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 27, 2011, 22:17:27 »
    Hmm to trochę lipnie ;/ W takim wypadku muszę przystanąć z całą świtą na kilka dni żeby bronić tego miasta. No cóż .. a po tym czasie pewnie wszyscy się rozbiegną do swoich posiadłości. W każdym razie dzięki za informacje - już myślałem że z moją wersją gry jest coś nie tak :D

Pozdrawiam

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 27, 2011, 22:28:19 »
    Hmm to trochę lipnie ;/ W takim wypadku muszę przystanąć z całą świtą na kilka dni żeby bronić tego miasta.

Niekoniecznie. Możesz zrobić dwie rzeczy - albo kazać jednemu z lordów zostać w zdobytym mieście (około 80 ludzi garnizonu, mało, ale zawsze), albo... olać to. Jeżeli zadałeś Nordom bolesną klęskę (a utrata stolicy to jest bardzo bolesna klęska), mogą nie czuć się na siłach, żeby prowadzić kontratak. Prowadź Blitzkrieg, rajdem atakuj kolejne twierdze - nie nadążą z odbijaniem. :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Robinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 02, 2012, 12:08:17 »
    Przed oddaniem komuś z wasali miasta najlepiej zostawić jakąś ilość jednostek w mieście po czym lord przejmuje te wojska na własność dzięki czemu zyska czas na zrekrutowanie jednostek.