Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasale  (Przeczytany 1269 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline qwertypl15

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wasale
    « dnia: Grudnia 25, 2011, 14:33:48 »
    witam wszystkich moj problem polega na tym ze zalozylem krolestwo , podbilem caly sultant i jest dobrze.Ale nie wiem co zrobic z wasalami, mam juz ich 5 ale problemem jest to ze chce ich miec wiecej , ale musze im nadac ziemie wiec ciagle mi spadaja relacje z innymi wasalami, jest jakis sposob zeby to rozwiazac ?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Wasale
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 25, 2011, 15:09:02 »
    Ożeń się, poproś żone o zorganizowanie uczty, po każdej uczcie z podległym lordem uzyskasz trochę pozytywnych stosunków.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 26, 2011, 23:30:12 »
    Zależy to od tego, jaka będzie uczta co zależy od zebranego od ciebie jedzenia, przypraw i innych akcesoriów
    (click to show/hide)

Offline Xanathos

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 22, 2012, 13:38:44 »
    Zauważyłem, że jesli lord jest ci oddany czyli ma relacje koło 100, to zmiana w relacjach go nie obejmuje.
    Sam mam 6 oddanych lordów, jak nadawałem ziemię nowemu, to relacje zmieniły się tylko u tych co miałem relacje między 0 ad 56. To samo było w przypadku gdy oskarżyłem nielojalnego lorda i wydaliłem go z królestwa, i w tym wypadku zmniejszenie relacjie nie tyczyło się tylko oddanych mi lordów. Coś w tym jest.

Offline Lycha4

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 28, 2012, 15:00:15 »
    Zauważyłem, że jesli lord jest ci oddany czyli ma relacje koło 100, to zmiana w relacjach go nie obejmuje.
    Sam mam 6 oddanych lordów, jak nadawałem ziemię nowemu, to relacje zmieniły się tylko u tych co miałem relacje między 0 ad 56. To samo było w przypadku gdy oskarżyłem nielojalnego lorda i wydaliłem go z królestwa, i w tym wypadku zmniejszenie relacjie nie tyczyło się tylko oddanych mi lordów. Coś w tym jest.
    Krótko mówiąc przed stworzeniem nowego królestwa ustawić relacje z lordami na poziomie 57+ i nie będzie problemów z lennami -.-*

Offline Xanathos

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 30, 2012, 09:15:55 »
    Krótko mówiąc przed stworzeniem nowego królestwa ustawić relacje z lordami na poziomie 57+ i nie będzie problemów z lennami -.-*
    Nie, ja napisałem, że miałem 6 lordów na 100 a pozostałych między 0 a 56 w relacjach, u których zmieniały się relacje. Zanim zacznie się nowe królestwo, moim zdaniem najlepiej byłoby upatrzyć sobie ze 3 lordów z największą reputacją i ich sobie udobruchać na 100. Ponadto zauważyłem, że z czasem jak zyskujesz coraz większy honor i reputację, niektórzy wasale, sami z czasem zwiększają z Tobą relację, choć nie wykonywało się dla nich żadnych zadań. Moim zdaniem zależy to od osobowości wasala, który widzi w Tobie osobą o podobnych poglądach, honorze i reputacji. Tym sposobem w 900 dniu singla, 1900 reputacji i 500 honoru, w kilku królestwach niektórzy wrodzy lordowie mają ze mną relację 100, chodź nie przypodobywałem się w ogóle.