Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ilośc jednostek w czasie bitwy.  (Przeczytany 9256 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anastazjo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Ilośc jednostek w czasie bitwy.
    « dnia: Grudnia 23, 2011, 14:16:01 »
    Witam.
    Otóż od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem gry Mount & Blade: Ogniem i Mieczem.
    Jest to moje pierwsze spotkanie z grą z serii Mount & Blade.
    Mimo iż jestem nowy to myślę, że powoli zaczynam rozumieć system gry.
    Niestety niepokoi mnie jedna sprawa której za cholerę nie mogę rozgryźć, a mianowicie ilość jednostek podczas bitwy.
    Posiadając oddział składający się z 23 Husarzy (weteranów) podczas walki z armią liczącą ponad 150 jednostek do walki wystawiam tylko 4 husarów.
    Długo szukałem na internecie jak zwiększyć ilość jednostek podczas walki, ale prawie nic nie znalazłem, a to co znalazłem to był błędny trop.
    Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Ilośc jednostek w czasie bitwy.
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 23, 2011, 14:20:31 »
    Zainstaluj battlesizer, do 1000 ludzi na polu bitwy. Nigdy nie testowałem z OiMem, ale  z technicznego punktu widzenia to M&B ze zmienioną grafiką, więc powinno działać.

http://www.moddb.com/mods/mb-battle-sizer/downloads/mb-battle-sizer

PS. Było kupić Warbanda...
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Anastazjo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 23, 2011, 16:33:37 »
    Próbowałem tym programem ale nie działa mi.
    Kupiłem OiM edycja rozszerzona v1.017.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 23, 2011, 18:43:35 »
    Jest jeszcze jedna możliwość. Wejdź w rgl_config i zmień wartość odpowiedzialną za rozmiar bitwy.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Anastazjo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 24, 2011, 09:26:28 »
    Widziałem poradniki na internecie na zagranicznych stronach i na youtube, lecz pliku config_rlg.txt nie mam w folderze dokumenty tylko w:
    C:\Users\DELL\AppData\Roaming\Mount&BladeI w tym configu nie mam linijki "battle_size = "