Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Spolszczenia gier. Co o nich sądzicie?  (Przeczytany 7317 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    Odp: Spolszczenia gier. Co o nich sądzicie?
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 16, 2008, 19:36:43 »
    Jak juz o gownianych spolszczeniach mowicie to czemu nie widac nic o Enemy Teritory: Quake Wars ? Toc to jest wrecz majstersztyk w braku emocji i tragicznych lektorach (zreszta nie ma sensu polonizowac FPS-ow). Albo PES 6 tez niezle spartaczone, czy tez Tunele Stalina 2 (tak tak gram czasem i w takie hiciory) w ktorym angielskie speeche sa beznadziejne a polskie napisy sa jeszcze gorsze xD

Polski komentarz w PES6 mnie zniszczył. Musiałem przeinstalować grę, bo za pierwszym razem zainstalowałem tylko polską wersje językową.
    Nie ma sensu polonizować FPSów? A wiesz ilu jest głąbów, którzy nie wiedzą jak się przeładowuje/wsiada do pojazdu/kuca bo jest po angielsku? Multum.
    Swoją drogą: wolę żeby polonizowali wszystko, niż żebym musiał słuchać 'angielskiego' prymitywnych małolatów. Czasem się słyszy na przystanku czy w tramwaju, czy gdziekolwiek rozmowy dzieciaków od tibii typu: "on mi zadał damaga z macki i mi zabrał 5 hape, a ja mu jebłem ze sforda, aż musiał brać potiona". Kurwa...tibię powinni spolonizować zanim się powieszę...

edit:

Choć z chęcią bym zagrał po niemiecku, z polskimi napisami - myślę, że klimat wtedy byłby jeszcze lepszy (co jak co, ale to ten niemieckie średniowiecze jest takie najbardziej rozpoznawalne i hmm... typowe)

Ale wtedy ja bym nie zagrał, więc ilość graczy wyszła by na 0 :P
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2008, 19:38:44 wysłana przez Puzonix »

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 16, 2008, 20:44:39 »
     ... Jak Dla Mnie Najlepszym Spolszczeniem z którym miałem okazje się zetknąć Był Wacrraft 3 ...
    Mam w głowie mase sekwencji które wryły mi sie na pamięć ... Idealna Pełna Polonizacja i świetnie dobrane głosy ...
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 16, 2008, 20:46:56 »
    Jeszcze ze spolszczen to dzisiaj przypomnialem sobie ze Bioshock ma na prawde super wykonane spolszczenie, a nie bylo to raczej latwe ze wzgledu na specyficzne slownictwo i slowotworstwo, efekt jest jak najbardziej pozytywny i pozwala jeszcze lepiej wczuc sie w klimat.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 17, 2008, 08:27:39 »
    Jeszcze ze spolszczen to dzisiaj przypomnialem sobie ze Bioshock ma na prawde super wykonane spolszczenie, a nie bylo to raczej latwe ze wzgledu na specyficzne slownictwo i slowotworstwo, efekt jest jak najbardziej pozytywny i pozwala jeszcze lepiej wczuc sie w klimat.
    Zgodzę się z tym. Aparaty wy-twórca.. Fajna nazwa jako, że oryginalna była chyba nie do przetłumaczenia
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor