Jak juz o gownianych spolszczeniach mowicie to czemu nie widac nic o Enemy Teritory: Quake Wars ? Toc to jest wrecz majstersztyk w braku emocji i tragicznych lektorach (zreszta nie ma sensu polonizowac FPS-ow). Albo PES 6 tez niezle spartaczone, czy tez Tunele Stalina 2 (tak tak gram czasem i w takie hiciory) w ktorym angielskie speeche sa beznadziejne a polskie napisy sa jeszcze gorsze xD
Polski komentarz w PES6 mnie zniszczył. Musiałem przeinstalować grę, bo za pierwszym razem zainstalowałem tylko polską wersje językową.
Nie ma sensu polonizować FPSów? A wiesz ilu jest głąbów, którzy nie wiedzą jak się przeładowuje/wsiada do pojazdu/kuca bo jest po angielsku? Multum.
Swoją drogą: wolę żeby polonizowali wszystko, niż żebym musiał słuchać 'angielskiego' prymitywnych małolatów. Czasem się słyszy na przystanku czy w tramwaju, czy gdziekolwiek rozmowy dzieciaków od tibii typu:
"on mi zadał damaga z macki i mi zabrał 5 hape, a ja mu jebłem ze sforda, aż musiał brać potiona". Kurwa...tibię powinni spolonizować zanim się powieszę...
edit:
Choć z chęcią bym zagrał po niemiecku, z polskimi napisami - myślę, że klimat wtedy byłby jeszcze lepszy (co jak co, ale to ten niemieckie średniowiecze jest takie najbardziej rozpoznawalne i hmm... typowe)
Ale wtedy ja bym nie zagrał, więc ilość graczy wyszła by na 0 :P