Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Event]Ostatni event na WFaSie!!! Bitwa pod Kircholmem- 07.01.2012 godz 19.00  (Przeczytany 39209 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96

Bitwa pod Kircholmem ( 1605) to jedno z najświetniejszych zwycięstw I Rzeczypospolitej. Blisko czterotysięczne wojska litewskie pod dowództwem hetmana polnego litewskiego Jana Karola Chodkiewicza głównie dzięki użyciu przez wodza litewskiego husarii jako siły przełamującej, rozgromiły ponad trzykrotnie liczniejszą armię szwedzką pod dowództwem Karola Sudermańskiego. Wojska Rzeczypospolitej straciły ok. 100 żołnierzy (200 zostało rannych), z czego tylko 13 husarzy i towarzyszy pancernych, oraz 150 koni. Szwedzi stracili ok. 6-9 tys. żołnierzy! Czy dziś po ponad 400 latach potęga husarii  w podobny sposób rozprawi się z wojskami szwedzkimi? A może to Szwedzi, dzięki swojemu zorganizowaniu i bezwzględnej musztrze rozgromią wojska Rzeczypospolitej? Przekonaj się, uczestnicząc w evencie, który odbędzie się 7 stycznia ( sobota) o godzinie 19.00.

Bitwa ta będzie też ostatnim takim wydarzeniem na wersji moda 0,4 a nowa wersja oznacza też zmianę nazwy. Więc godnie pożegnajmy WFaSa i czekajmy na "The Deluge"!!!

217.209.32.140:7101
    hasło: fenol99

Główne informacje:
    • bitwa będzie rozegrana na stabilnym 120-140 slotowym serwerze, dzięki uprzejmości Inco.
    • event zostanie rozegrany na modzie With Fire and Sword.
    • event będzie epicką potyczką, pełną salw z muszkietów, armat i miażdżących (lub nie) szarży husarii
    • Rzeczpospolitą do boju poprowadzi sir Luca.
    • do walki przeciwko Rzeczpospolitej wystąpią Szwedzi dowodzeni przez Oktawiana.
    • scenariusz walki będzie elastyczny, ale nawiązywać będzie do przebiegu prawdziwej bitwy
    • po weryfikacji zgłoszeń każda ze stron zostanie podzielona na 3 oddziały 20-25 osobowe.
    • dla zachowania porządku i pewności, że nic się nie wykraczy obie frakcje dostaną osobny serwer TS.
    Aby wziąć udział w bitwie musisz:
    • zgłosić się, pisząc prywatną wiadomość do użytkownika Oktawian . W przypadku zgłaszania klanów, podać listę osób chętnych do wzięcia udziału w evencie oraz kontakt z liderem lub przedstawicielem. Uwaga! Klan, który się zgłasza jest zobowiązany do wystawienia dokładnie tylu graczy ilu zgłosił na początku. Ewentualne zmiany proszę zgłaszać najpóźniej do 5 stycznia.!
    • zainstalować TeamSpeaka 3- program służący  do komunikacji głosowej, dzięki której będziesz słyszał rozkazy wypowiadane przez dowódcę swojej chorągwi. POBIERZ Teamspeaka Jak zainstalować i używać TeamSpeaka 3
    • posiadać oryginalną wersję Warbanda.
    • zapoznać się ze wszystkimi zasadami eventu (regulamin będzie podany najpóźniej do 5 stycznia)
    • pobrać i zainstalować modyfikację With Fire and Sword, którą pobrać możesz pod tym adresem: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6527.0
    • systematycznie odwiedzać temat i sprawdzać pierwszy post
    • być gotowym na dużą dawkę pozytywnych emocji

Przebieg bitwy: ( jeszcze w budowie)
    (click to show/hide)

Gorąco zapraszam wszystkich do wzięcia udziału w evencie. Szczególnie zapraszam do zgłaszania całych klanów.

Organizatorzy:
    (click to show/hide)

Lista zgłoszonych klanów:
    (click to show/hide)

Lista zgłoszonych uczestników:
    (click to show/hide)

Aktualności:

Filmik promocyjny!
    Zaraz po rozpoczęciu zapisów do eventu zaczęliśmy pracę nad filmikiem promującym to wydarzenie. Jak się okazało, zanim filmik powstał do końca mieliśmy już 40 zgłoszeń ponad stan: http://www.youtube.com/watch?v=drk9xGgaeJA&feature=youtu.be

Uwaga! Możecie poznać już podział na regimenty i chorągwie w evencie Kircholm 2012. Każda osoba biorąca udział w evencie ma obowiązek odnaleźć się na liście i zapamiętać gdzie została przypisana. Wszelkie wątpliwości proszę zgłaszać na PM. Jeśli Twój oddział nie ma jeszcze przypisanego dowódcy proszę się nie martwić i cierpliwie czekać.

Temat Rzeczpospolitej: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=9229.0
    Temat Szwedów: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=9228.0

Do koszar panowie!

Organizatorzy eventu zapraszają wszystkich na drugi trening do  koszar, które przygotują wszystkich graczy do zbliżającej się bitwy. W planie przewidziany trening musztry, zachowania w oddziale piechoty oraz konnym, sposób tworzenia formacji i jeszcze więcej. Drugie i ostatnie potkanie przed bitwą obędzie się 4 stycznia o godzinie 20.30. Obecność nie jest obowiązkowa! Standardowo jednak obowiązuje Team Speak- 217.209.32.140:7101 hasło: fenol99

« Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2012, 13:37:23 wysłana przez sir Luca »

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    Odp: [Event] Bitwa pod Kircholmem. 7 stycznia 2012.
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 16, 2011, 09:58:03 »
    Szwedzi będą mieli 3x więcej wojska, czy jednak przyznamy, że to jest Warband i takie akcje są nazbyt ryzykowne?

ps: Oktawian nub

Offline Rajtar Bronn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 16, 2011, 10:12:03 »
    A o 400 Kurlandczykach to już nie łaska napisać? :P
    120 osób w WFaSie? Muszę to koniecznie zobaczyć.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 16, 2011, 10:50:26 »
    Przepraszam bardzo pod Kircholmem walczyły wojska Polsko Litewskie a nie Litewskie...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 16, 2011, 10:51:07 »
    Ja się z pewnością stawię, nie mogę sobie jakoś wyobrazić 120 osób na jednym serwie w wfas :O

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 16, 2011, 10:59:09 »
    Szwedzi będą mieli 3x więcej wojska, czy jednak przyznamy, że to jest Warband i takie akcje są nazbyt ryzykowne?

ps: Oktawian nub

Podział będzie wyrównany z niewielką przewagą ( 10-15 graczy) na rzecz Szwecji. Gdyby mieli 3x więcej wojska to niemożliwe byłoby nawet dojście do lini obrony.

PS. są już pierwsze zgłoszenia, ale poczekam jeszcze z uzupełnianiem listy.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2011, 11:05:54 wysłana przez Oktawian »

Offline Kasztelan

• Użytkownik
    • znacie mnie jako blood_Kasztelan lub Sierzant_PL
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 16, 2011, 13:51:12 »
    Ja nie wiem ale może będę...ewentualnie zapiszę sie troche później ;)

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 16, 2011, 14:12:45 »
    Zgłoszenie już wysłałem i wyczekuje dnia eventu. Dawno nie widziałem większej bitwy na WFaSie a serwer ma być około 120 slotowy (choć przewiduję, że pojawi się około 60-80 osób) . Dzięki temu WFaS na pewno zyska większą popularność.

Czy mozliwość dołączenia do eventu będzie dostępna tylko Polakom czy także obcokrajowcom?

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 16, 2011, 14:24:03 »
    Ja też będę na pewno   ,  mam nadzieje że będzie dobra zabawa .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Wojdal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 16, 2011, 14:31:42 »
    Ja się zgłaszam zapowiada się ciekawie...

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 16, 2011, 16:41:21 »
    Zgłaszam się nie mogę tego przegapić. Już zaczynam wytapiać kule armatnie;)

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 16, 2011, 16:51:39 »
    Nie wiem czy jestem głupi,czy może zle czytam ale Oktawian kazał sie zgłaszać na PW......
    P.S Czytajcie uważnie bo znowu sie zrobi fala spamu

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 16, 2011, 21:38:15 »
    Zachęcam wszystkich do wzięcia udziału w evencie, będzie elastyczny, ale konkretny scenariusz. Zależy mi głównie na klanach, które przejęłyby pieczę nad niektórymi oddziałami. Jak na razie odzew jest dość duży, 30 zgłoszonych już pierwszego dnia, a przecież jeszcze nie zaczęliśmy się reklamować:)

uwaga! poszukujemy jeszcze 4 dowódców poszczególnych grup. Chętni niech po prostu napiszą tutaj w temacie. Czego wymagamy od dowódców? Jednego spotkania, dzień przed eventem...oraz ukończonych co najmniej 18 lat. 

Offline Nubis_2005

• BANITA
    • Użytkownik
    • Steam:Nubis2005 w grze:Nubis_of_Sparta
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 16, 2011, 22:16:06 »
    The Kingdom of Sparta stawi się na chwalę Rzeczypospolitej(albo i Szwecji)
    Przybędziemy z regimentem 16 może 20 ludzi

Na jednego z dowódców oddziałów zgłaszamy naszego komandiera Apocalypsa

Ave Sparta
    Nubis_2005
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Tak zapoznałem się i moja sygnaturka była regulaminowa.

Tak, mając ponad 200px wysokości. Nie ośmieszaj się...

Miała 300 a w regulaminie było chyba 300^^

W regulaminie jest 150...

Też nie masz się czego przyczepić stróżu prawa i porządku...

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 16, 2011, 22:48:47 »
    czyżby jakieś multikonto Apo?
    Do tematu:
    ciesze sie, że jest w końcu jakiś wiekszy event, niestety nie wiem czy bede, do (conajmniej) nowego roku nie bede miec kompa, jak bede mogl to oczywiscie przylacze sie do gry
    jednak, jesli nie bede w stanie grac to zycze uczestnikom milej, ciekawej gry , a organizatorom by czesciej wpadali na rownie swietne pomysly :P
    (click to show/hide)