Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z włączeniem modyfikacji  (Przeczytany 4028 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Darcus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z włączeniem modyfikacji
    « dnia: Grudnia 12, 2011, 17:29:10 »
    Witam, dzisiaj rano ściągnąłem sobie modyfikację TLD. Gdy wróciłem ze szkoły postanowiłem ją sobie wypakować z 7zip i wrzucić do folderu Modules. Ok, wszystko fajnie, wrzuciłem i przeczytałem że trzeba odpalać przez launcher, który jest w folderze z modem, mam wersję 1.011 ale po zainstalowaniu spolszczenia zmienia się na 1.010. Odpalam grę przez launchera w folderze z modem, pojawiają się dwa filmy początkowe z TLD i firmy a potem wyłącza się film i otwiera normalny launcher i mam do wyboru rozpocznij grę i tak dalej, gdy klikam rozpocznij grę to włącza się normalne intro, przechodzi mi do wczytywania całej gry i na samym końcu zacina się jak zresztą przy całym wczytywaniu bo kursorem nie mogę ruszać. Muszę wyjść CTRL + ALT + DELETE i jest tam schowany błąd z tak zwaną windy-flora i nie wiem teraz co mam zrobić.

Offline luzak572

• Użytkownik
    Odp: Problem z włączeniem modyfikacji
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 12, 2011, 17:44:46 »
    było już pare tematów o tym problemie http://pospabr.sweb.cz/TLD-3.0-ManualFAQ.pdf masz opis instalacji

Offline Darcus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 12, 2011, 18:01:49 »
    Zastosowałem się do FAQ instalacji, podmieniłem pliki i tak dalej ale teraz gdy włączam moduł pojawiają się 2 pierwsze filmy i wyskakuje błąd BIK, klikam OK i przechodzi mi do czarnego ekranu z samym kursorem a jak zrzucę w pasek to błąd jest taki: Unable to get technique with name: mtarini_snowy_map a gdy w czarnym ekranie klikną escape to wyłącza mi się gra.

Offline luzak572

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 12, 2011, 18:10:22 »
    a próbowałeś zainstalować jeszcze raz?

Offline Darcus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 12, 2011, 18:14:28 »
    Mam wypakować moduł jeszcze raz i ponownie podmienić wszystko? To coś pomoże? Zresztą, nie zaszkodzi spróbować.

Offline luzak572

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 12, 2011, 18:24:23 »
    Wiesz mi pomogło

Offline Darcus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 12, 2011, 18:27:14 »
    Przeinstaluję całą grę i zainstaluję tego moda na zupełnie czyściutką wersję bez nawet uruchamiania i wpisywania key'a. Jak coś to dam w tym poście edita albo napiszę nowego posta gdyby ktoś coś napisał.

Offline Shary

• Użytkownik
    • ,,Ch*j wam w pięty dla zachęty'' Elrond, przeróbka
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 16, 2011, 22:46:44 »
    Przeinstaluję całą grę i zainstaluję tego moda na zupełnie czyściutką wersję bez nawet uruchamiania i wpisywania key'a. Jak coś to dam w tym poście edita albo napiszę nowego posta gdyby ktoś coś napisał.
    ]
    Dobra już znam twój problem, kolega go rozwiązał ale napiszę za niego.
    Konkretnie musisz włączyć przez IronLauchera (w pliku moda jest) lub zainstalować specjalną wersje 1.011 m&b
    Highway To Hell (AC/DC)http://www.youtube.com/watch?v=bNlNZ2T9EeY&ob=av2e

,,Łatwiej znaleźć ludzi gotowych na śmierć niż takich, którzy cierpliwie zniosą ból" -Juliusz Cezar

Offline Profesor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 25, 2012, 12:24:26 »
    Witam mam ten sam problem co Darcus
    Z tym że  zrobiłem wszystko co w poście opisano by działała gra lecz nic to nie dało
    Jeśli zna ktoś rozwiązanie tego problemu proszę o napisanie instrukcji jak go rozwiązać
    Pozdrawiam