Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sod Prosze O Pomoc  (Przeczytany 1810 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sucre

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Sod Prosze O Pomoc
    « dnia: Grudnia 11, 2011, 10:17:30 »
    Witam mam taki problem z mount blade sod a mianowicie , podczas gry i podróżowaniu po mapie mam "bugi" znikaja mi inne postacie na jakis czas nie widac ich potem sie pojawiaja ale czesto tak jest np. Mam oblegany zamek jest kilka lordow pod nim znikaja na jakis czas np na poł dnia i sie potem pojawiaja , tak samo z kazdym innym wojskiem ktore lazi po mapie dezerterzy bandyci czy lordowie często znikają i nie moge ich zaatakowac ;/
    Nie mam pojeca co to za problem ale bardzo proszę o pomoc ponieważ bardzo to utrudnia grę

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    Odp: Sod Prosze O Pomoc
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 11, 2011, 10:44:20 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1914.0
    Szukanie nie boli.
    Może reinstalka moda/gry?
    PS. Zapewne to zamieżone, oni mogą cię zaatakować? Jak nie, to bug, a jak tak to może to takie skradanie się?
    Vivat Pomerania!

Offline Sucre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 11, 2011, 11:01:36 »
    Spróbuję przeinstalować , a i to na pewno nie jest żadne skradanie , ponieważ jestem w sytuacji widzę dezerterów na mapie klikam ich jadę już na nich i oni nagle znikają tak o poprostu z mapy i jeśli przewidzę ich ruchy gdzie będą uciekać to po pewnym czasie oni się pojawiają.

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 11, 2011, 11:33:49 »
    Miałem ten problem w wersji 4.57. Wgraj wersję 5.0 i problem powinien zniknąć.

Offline Sucre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 12, 2011, 08:25:13 »
    Dzieki diego za pomoc pomoglo , a czy dalo by rady przeniesc save z soda 4.57 na 5.0 bo jak przenosze normalnym sposobem tzn wrzucam sg00.sav z 4.57 do 5.0 to pojawia mi sie ten zapis do wczytania ale jak dam zeby wczytywalo to zawsze wyskakuje ten sam error
    "RGL ERROR
    Load error:Number of scenes in file 428, exceeds 464 , a skoro juz tak wymieniam wszystkie bledy to mam jescze jeden ostatni enable to vertex buffer czy jakos tak pojawia mi sie czesto podczas gry i sie wtedy wylacza.

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 13, 2011, 15:23:13 »
    Skoro pojawia ci się błąd, to znaczy że save jest niekompatybilny z nowszą wersją. Musisz grać od nowa.

Offline Sucre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 13, 2011, 22:17:06 »
    Już wszystko było ładnie pięknie aż do puki do póty nie zaczęła mi się gra wyłączać po każdym kliknięciu w obóz (camp) pojawia się czarny ekran Nazwa zdarzenia problemu:   APPCRASH
      Nazwa aplikacji:   mount&blade.exe
    a to ten błąd.
    Mam win 7 jak by co.
    Bardzo proszę o pomoc ponieważ bez wejścia w obóz nie można ulepszać w drodze wojska ani nic zbudować.
    Z góry dziękuje