Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Cieszynki, animacje  (Przeczytany 3479 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Danielos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Cieszynki, animacje
    « dnia: Grudnia 10, 2011, 19:13:42 »
    Witam, niedawno zacząłem grać i zauważyłem że niektórzy gracze używają ,,cieszynek" z mount&blade, mam tu na myśli animacje żołnierzy po skończonej bitwie (ręce do góry i krzyczenie itp). Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jakim klawiszem aktywuję taką ,,cieszynkę"? Byłbym wdzięczny.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    Odp: Cieszynki, animacje
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 10, 2011, 19:18:44 »
    Nigdy czegoś takiego nie widziałem, chyba że nie zwróciłem uwagi albo jestem ślepy

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 10, 2011, 19:22:46 »
    Nigdy czegoś takiego nie widziałem, chyba że nie zwróciłem uwagi albo jestem ślepy

A ja spotkałem, u nas na serwerze, a jak się spytałem tego, co tak robił (nawet podczas walki) powiedział, że nie wie samo mu się tak dzieje :D
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 10, 2011, 19:41:09 »
    Grając w trybie pojedynczym po skończeniu bitwy twoi podkomendni cieszą się z wygranej. Taka animacja uruchamia się z automatu i nie masz możliwości włączenia tego samodzielnie. Lecz przy użyciu kodu Ctr+ F9(chyba taki ale głowy nie dam bo piszę z pamięci, polecam wypróbować inne F) który umożliwi przejęcie komputerowi kontroli nad twoją postacią. Wtedy gra potraktuje bohatera jako zwykłego żołnierza i będzie się on cieszył razem z resztą. Można też samemu napisać skrypt odtwarzający daną animacje po naciśnięciu klawisza ale to już wyższa szkoła jazdy(mimo że taki skrypt jest jednym z najprostszych).

Ough: mea culpa, przyznaję się że nie doczytałem. Nie wydaje mi się żeby coś takiego było domyślnie dostępne w native. jesteś pewien że nie grałeś na żadnym modzie? Jedyne co przychodzi mi na myśl to jakiś przebiegły mod lub wyjątkowo dziwny błąd gry. Tak mi sie wydaje że animacje potrzebują synchronizacji między sewerem a klientem czyli raczej odpada mod serwerowy kompatybilny z nativem.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2011, 20:01:56 wysłana przez Mat berserker »

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 10, 2011, 19:54:39 »
    No tylko że tu się rozchodzi o multi..

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 10, 2011, 20:37:52 »
    Może grałeś w jakiegoś moda np. Mercenaries ale głowy nie dam. Najpierw napisz gdzie takie coś spotkałeś...

Offline Danielos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 10, 2011, 21:01:49 »
    Grałem bez żadnych modów, na module neative. Z ,,cieszynkami" wśród graczy spotkałem się wielu serwerach, jednym z nich był bodajże ,,old school", gracze owymi animacjami prowokowali do pojedynku i cieszyli się po skończonej bitwie.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 10, 2011, 21:13:00 »
    ZHG Siege, lub TDM.
    Tam pobierasz Nirocitive lub coś takiego później m+F4 i masz "cieszynkę"

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 10, 2011, 23:43:23 »
    Wystarczy Madmin(http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,175171.0.html), admini mogą używać warcry. a pozostali grają na nativie :)

Offline przemoc

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 11, 2011, 15:47:10 »
    Nirecotive ściągnij i na ZHG wciśnij M.