Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Misja - Tatarski sojusznik  (Przeczytany 4074 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ramsfeld

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Misja - Tatarski sojusznik
    « dnia: Grudnia 10, 2011, 11:57:57 »
    Witam
    W misji tatarski sojusznik mam podbić dwa miasta księstwa moskiewskiego i wszystko było by ok gdyby nie to że księstwa moskiewskiego nie ma już na mapie bo prędzej się z nimi rozprawiłem zabierając im wszystkie włości.
    A więc nie mogę nic ruskim zabrać bo ich już po prostu nie ma. Ktoś ma jakiś pomysł jak to teraz rozwiązać ? :P
    Pozdrawiam

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    Odp: Misja - Tatarski sojusznik
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 10, 2011, 12:22:03 »
    Może wczytaj jakiś wcześniejszy zapis ?
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Ramsfeld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 10, 2011, 12:34:45 »
    no właśnie nie ;/ a mam już ugrane z 400 dni.

jakieś inne pomysły ?

Offline Galdil

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 10, 2011, 12:59:24 »
    Udupiłeś sobie save'a. Albo grasz według własnego upodobania, albo wraz z grą. M&B nie jest specjalnie dobrą grą, którą możesz przejść dokładnie według swoich upodobań. Gra narzuca Ci jakiś szkic, a ty według niego podążasz :) Zboczyłeś z tego szkicu, teraz gra Cię ukarała...

Offline th44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 30, 2012, 16:44:38 »
    Witam, mam problem - rozpoczalem misje Nowy Chan, podczas trwania misji jako wasal krymski zawarlem pokoj z Moskwa (ruscy mi oblegali twierdze tatarska wiec zagadalem do Cara, zaplacilem jakies grosze i zawarlem pokoj zeby mi nie przeszkadzali w rozprawieniu sie z wojskami starego chana). Ukonczylem misje. Dostalem nowa misje - Tatarski sojusznik - gdzie kaza mi podbic dwa miasta ruskie. Problem w tym, ze nie mam opcji ataku na miasto. Jak wchodze do zamku to moge zagadac z dowodca lub odejsc, nie ma opcji zeby okrazyc twierdze....

Jak mam wywolac wojne z Moskwa bedac Tatarskim wasalem? Dziobiac wsie? Lojac Bojarow? Albo moze Cara musze zaatakowac?

Swoja droga mialem stosunki z RP +100 przed ta misja, Chanat i RP rozpoczely wojne i stosunki mi spadly do -30. Czy jak wojna sie skonczy to mi wroci do +100? Ciezko pracowalem na to zeby zdobyc takie stosunki z RP :/

Offline pawlon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 31, 2012, 00:30:00 »
    Wiem, że żeby wywołać wojne z danym krajem jest taka misja, zeby złupić 2 tabory kupieckie z tego panstwa. Nie wiem, czy to dziala bez misji, ale warto sprobowac :) A te stosunki powinny ci wrocic, jak znowu staniesz sie szlachcicem RP, ale nie jestem pewien.

Offline wqurzak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 10, 2015, 07:50:14 »
    Witam! Ja mam problem też z Tatarskim sojusznikiem. Mianowicie po zdobyciu tych dwóch twierdz poszedłem do Chana i niby dostałęm traktat żeby go przekazać do Kazia, ale po wyjsciu z miasta na dzień dobry mi wyskoczyły sojusze że zostały już zawarte,a z kolei samego Kazimierza nie moge nigdzie znaleźć... :( Pytałęm już u szlachciców, szukałem nawet dziada w karczmie z nadzieją że zalewa smutki albo co, ale jak kamień w wodę... :/ Z kolei w info odnośnie misji pisze jak wół że mam się z nim spotkać, pomimo że poniżej jest dopisek że misja wykonana i Chan czeka na mnie aby mnie wynagrodzić. Byłem już u niego, nogrody od niego nie dostałem, a opcje dialogowe standardowe jak u Murzy czy szlachcica... Oni odejśc od chanatu ani nic... Coś ktoś wie o co może tutaj chodzić? :(

P.S. Nie ma informacji że Jan Kazimierz jest w niewoli. Jest tylko info że oblegał miasto ale nic o przerwaniu oblężenia- tam go szukałęm i też go nei ma. Przyznaję się bez bicia że nawet użyłem kodu na odsłonięcie mapy już i nic! :(