Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 77404 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #165 dnia: Października 18, 2010, 13:24:29 »
    Panowie, cała sytuacja jest już unormowana. Poza osobami wyznaczonymi do innych zadań (Lista na opisie kanału GO), wszyscy inni proszeni są o wejście do naszej wioski, rekrutację, oraz transfery ludzi i kasy do mnie. Pod względem liczebności, najdalej za 1,5 tygodnia wrócimy do stanu wyjściowego. Pod innymi względami będziemy „do przodu”. Przekażcie sobie wzajemnie tą informację.
    Co do szpiega, który pousuwał wszystkich naszych graczy z obu bitew z Nordmenami, to po 2 dniach wewnętrznego śledztwa, poza wszelką wątpliwością wiemy kto to zrobił. Oczywiście nie będę o tym tutaj pisał.  Jak się domyślacie, był to bezpośredni powód do rozmów i wycofania bitewek.

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #166 dnia: Października 18, 2010, 17:34:12 »
    Drogi leuthenie, ano właśnie, że jest się czym przejmować. Nawet nie zdążyłem złapać, o co chodzi w Strategusie, a już mnie odrzuciło...
    Proponuję, abyście spróbowali usiąść razem, wyzerowali pamięć, co do tej wymiany zdań i wytłumaczyli sobie na spokojnie, co chcieliscie sobie przekazać i jakie wnioski wyciągnąć na przyszłość. Tylko zgodne działanie pozwala coś osiągnąć. Uważam, że w niektórych przypadkach wskazane jest powiedzenie sobie gorzkich słów, ale nadchodzi moment, że trzeba powiedzieć stop, a teraz siadamy i wyjaśniamy sobie, co dalej, aby do czegoś dojść razem.
    Bardzo was proszę o taką próbę, która będzie korzystna dla wszytkich angażujacych się w projekt GO
    MORMO rządzi

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Października 18, 2010, 20:06:25 »
    Przypomnij mi swój wkład finansowy - chętnie oddam bo mnie parzy w rękę.

Zaczynam się gubić(bo o klarowaniu zdecydowanie nie ma mowy) -ten tekst to do Mnie?
    Jeśli tak, to stronę wcześniej wisi screen z sumą wkładu.

PS Ja już z tego wątka wątku się wycofuję, bo widzę, że do niczego pozytywnego to nie prowadzi.

Powodzenia.

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Października 19, 2010, 00:46:36 »
    Ależ oczywiście, że nie do Ciebie! To był tekst do Leuthena. Niestety nie jestem w stanie sam niczego "wyklarować". Do tego potrzebna jest wola obu stron. Nic nie poradzę. Ja również wycofałem się z tego wątka wątku. Z tego samego powodu. Jeśli zmieniłeś zdanie, to zwrot wykonam natychmiast po otrzymaniu takiej informacji i tu nie mam najmniejszego problemu z pamięcią, bo suma była wyjątkowo duża. Liczę, że jednak podtrzymasz swoje stanowisko. Moim zdaniem warto. Zapraszamy serdecznie!

EDIT:

Zgodnie z zapowiedzią, siły mamy całkowicie odbudowane. Jednak możemy być jeszcze silniejsi, dlatego proszę wszystkich o jak najszybsze transfery ludzi i kasy. Co więcej, jest duża grupa ludzi, którzy od tygodnia stoją zupełnie bezproduktywnie pod wioską. Aż się nas inni pytają, co to ma być xD. Kiedy już wejdziecie do wioski i zaczniecie rekrutować ( a nie pracować) - pamiętajcie o transferach - dla Was to nic (minuta czasu), a dla frakcji bardzo istotne!
    « Ostatnia zmiana: Października 24, 2010, 15:04:48 wysłana przez Harpag »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #169 dnia: Października 25, 2010, 18:54:58 »
    Stało się:) Nasze włości ponownie znalazły się w niebezpieczeństwie. Jakiś możny z Calradii (zdaje się wygnaniec z frakcji Templarów) ruszył na nasze ziemie. Przygotował 3000 ludzi chcących tylko śmierci naszych dzielnych wojów:) Wystawiliśmy podobne siły (2999 ludzi) i sposobimy się do walki. Każdy kto tylko może niech zapisuje się na bitwę o Gisim (jutro w południe 12:00). Liczy się każdy człowiek który będzie w stanie unieść broń. Do walki panowie!

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Października 25, 2010, 19:23:39 »
    Przelałem kolejną kasę na twoje konto Harpag(Krzyżaka nie miałem teraz na liście) ,zgłosiłem się też jako najemnik(za jedną sztukę złota:) do  bitwy o Gisim, mam nadzieję ,że nie schrzanię sprawy i dotrę na czas, oczywiście pod warunkiem, że obecnie najemników potrzebujecie.
    Inna kwestia, to to, czy ze mnie będzie bojowy pożytek bo obecnie jestem jeszcze cienki bolek(tzn łucznik), jako 54E0N.
    PS Jest możliwość obejrzenia gdzieś mapy Gisim?
    PS1 Jeśli ewentualnie wam bym się przydał , to napiszcie co powinienem zrobić w dalszej kolejności.
    « Ostatnia zmiana: Października 25, 2010, 19:27:37 wysłana przez Liveon »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Października 25, 2010, 21:03:15 »
    Przelałem kolejną kasę na twoje konto Harpag(Krzyżaka nie miałem teraz na liście) ,zgłosiłem się też jako najemnik(za jedną sztukę złota:) do  bitwy o Gisim, mam nadzieję ,że nie schrzanię sprawy i dotrę na czas, oczywiście pod warunkiem, że obecnie najemników potrzebujecie.
    Inna kwestia, to to, czy ze mnie będzie bojowy pożytek bo obecnie jestem jeszcze cienki bolek(tzn łucznik), jako 54E0N.
    PS Jest możliwość obejrzenia gdzieś mapy Gisim?
    PS1 Jeśli ewentualnie wam bym się przydał , to napiszcie co powinienem zrobić w dalszej kolejności.

Jesteś przyjęty do bitwy. Rozkazy będą jutro wydawane przez New_Playera:) Poniżej wklejam mapę Gisim, nie patrzcie na te respy bo to jest akurat nieprawdziwe miejsce ich rozmieszczenia.

(click to show/hide)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Października 26, 2010, 06:44:29 »
    Wielkie dzięki za zaproszenie, ale, niestety, wszystko wskazuje na to, że się nie doczłapię do 12.00 do Gisim.
    Pomimo tego, że przekierowałem się(zaraz po przeczytaniu info o bitwie) z podróży do Bulugar(gdzie  płaci się 9g za godzinny postój i szanse rekrutacji wynoszą 59%), okazało się(o czym  nie wiedziałem), że i tak muszę dokończyć  tę podróż, zanim wybiorę się do Gisim. Obecnie jestem pod Ichamur, i z takim tempem przemieszczania się mam chyba mizerne szanse , żeby dotrzeć  na czas bitwy.
    No nic, sorry za zamieszanie, będę trzymał za was kciuki- patrząc na składy obu stron powinniście Sobie  poradzić z najeżdźcami.

Powodzenia!

PS Jeśli nie zdąże, to jest możliwość zmiany opcji i wejścia na mapę jako obserwator?
    PS1 Tym bardziej żal mnie ogarnia ,że nie wezmę udziału w tej bitwie(bo chyba w 4,5h nie mam żadnych szans na dotarcie?), bo specjalnie dla niej zarwałem wczoraj sporo czasu, żeby w ekspresowym tempie nabić 158WPF (archery), bo bez tego, nawet jakbym się pojawił, wyjątkowo mizerne dałbym wsparcie.

@down

Dzięki Arris za info, wychodzi na to , że niepotrzebnie się namaszerowałem, w te i wewte:)
    « Ostatnia zmiana: Października 26, 2010, 11:14:15 wysłana przez Liveon »

Offline Arris

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #173 dnia: Października 26, 2010, 09:48:31 »
    Ale przecież nie musisz być w Gisim w strategusie by móc walczyć w bitwie.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Października 26, 2010, 13:18:54 »
    Historia lubi się powtarzać...udało nam się zwyciężyć w dobrym stylu. Początek bitwy był wyrównany a nawet przez chwilę przeciwnik miał przewagę ale jak zepchnęliśmy go do jego spawna zdobyliśmy przewagę którą udało nam się dowieźć. Efekt? 3000 poległych wrogów i nieco ponad 1500 naszych. Poniżej wklejam screena.

(click to show/hide)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Października 26, 2010, 13:21:22 »
    Dzieki Panowie za grę(z TS mnie wywaliło i nie mogę się tam wbić), wprawdzie niezbyt ogarniałem co się dzieje ale i tak bylo fajnie:)
    A dokładniej to była masakra...
    Współczuję(trochę) tym chłopakom, zwłaszcza hasło "walczcie, nie strzelajcie!" było super:)

Pzdr

PS Bez sensu, że nie brałem (gdzieś tak od połowy gry) 3 kołczanów, i kręciłem się jak głupi szukając strzał , albo śmierci.
    PS1 Oni mieli fatalne mejsce repawn'u , jak na (trójkątnej) patelni.
    « Ostatnia zmiana: Października 26, 2010, 13:47:51 wysłana przez Liveon »

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Października 26, 2010, 20:11:23 »
    Hasło na kanał Grey Order wysyłam na PW -  ciekawe czemu wywala. Teraz już nie powinno. Chętnie bym opisał bym całą kampanię i wszystkie sprawy z nią związane, wraz z mapami itd, ale czasu ostatnio brakuje. Potwornie dużo jest przy tej zabawie liczenia i planowania. Jeśli ma zostać czasu na normalne życie, to z pisania i grania xD nici zostają hehe. Mam nadzieję, że mapa jaka zostanie w najbliższym czasie zrobiona, powie wiele sama za siebie :-)

Offline Arris

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #177 dnia: Października 28, 2010, 02:25:57 »
    Jako, że nie jestem zadowolony z bannera jaki wykonałem (tak jakoś po prostu) prezentuję inną wersję bannera (jakoś tak wpadł mi pomysł do głowy i stwierdziłem, że spróbuję go zrealizować). Mam nadzieję, że przesłanie bannera jest dość wyraźne.

V1                                        V2                                 V3                               V4                               V5                               V6

Proszę śmiało bez wstrzymywania się krytykować co nie pasuje albo podawać własne pomysły.

EDIT: Screeny jak wygląda to w grze, herb mogę odrobinę zmniejszyć i obniżyć w razie czego.
    http://img708.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=mb14s.jpg
    http://img830.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=mb23a.jpg
    « Ostatnia zmiana: Października 28, 2010, 16:13:42 wysłana przez Arris »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #178 dnia: Października 28, 2010, 15:38:12 »
    Osobiście najbardziej podoba mi się wersja numer 4. Jedyne zastrzeżenie jakie mam to, trochę za mała waga. Gdybyś mógł ją powiększyć byłoby wspaniale. Dobra robota!

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Października 28, 2010, 19:53:41 »
    NOWA MAPA:

(click to show/hide)

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży