Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bydło i rycerze pieszo  (Przeczytany 913 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline CzarnuH

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Bydło i rycerze pieszo
    « dnia: Grudnia 09, 2011, 00:29:48 »
    Witam.
    Mam problem z bydłem, które przede mną ucieka zamiast iść za mną. Pamiętam, że w jedynce trzeba było zmienić jakąś tam linijkę w pliku, żeby bydło leciało za mną. Jak to zrobić w Warbandzie?
    A druga sprawa dotyczy rycerzy (w ogóle jeźdźców), którzy po spadnięciu z konia, albo podczas oblężenia dalej używają lanc zamiast mieczy i innych takich bajerów. Da się coś z tym zrobić?

Offline Lycha4

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Bydło i rycerze pieszo
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 25, 2012, 13:38:48 »
    Poszukaj w google programu TweakMB - możesz w nim zmienić zachowanie bydła, wielkość wojska jaką możesz mieć przy sobie, zasady rekrutacji ze wsi itp. (takie małe cheaty). Co do rycerzy to jeżeli mają oni tylko lance to nic nie zrobisz ;) Jeżeli mają inną broń np. obuchową to możesz kazać im używać tylko takich broni. Jeżeli takiej nie mają to nic nie możesz zrobić... Wydaje mi się, że autorzy gry nie zapisali skryptu dotyczącego wyboru broni przez wojska zależnie od sytuacji. Jedyny wybór to: dystansowa lub nie.