Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nurtujące pytania  (Przeczytany 4289 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przemoc

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Nurtujące pytania
    « dnia: Grudnia 06, 2011, 17:27:57 »
    1. Zauważyłem, że gracze grający na Nditions i innych serwerach cholernie szybko uderzają i feintują (czy jak się ta szybka zmiana ciosu nazywa) zastanawiam się jak oni to robią, bo ja tak nie mogę, gdy próbuję tak zrobić, dzieje się to bardzo wolno i każdy może mnie zablokować a ich nie.
    2. Zwiększyłem internet z 2 do 12 mb/s i ping i w ogóle nic się w grze nie zmieniło. Dlaczego?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Nurtujące pytania
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 06, 2011, 17:32:28 »
    1. Zauważyłem, że gracze grający na Nditions i innych serwerach cholernie szybko uderzają i feintują (czy jak się ta szybka zmiana ciosu nazywa) zastanawiam się jak oni to robią, bo ja tak nie mogę, gdy próbuję tak zrobić, dzieje się to bardzo wolno i każdy może mnie zablokować a ich nie.
    2. Zwiększyłem internet z 2 do 12 mb/s i ping i w ogóle nic się w grze nie zmieniło. Dlaczego?

1. Kwestia wprawy, musisz dużo ćwiczyć a z czasem będzie lepiej:)

2. Nie mam pojęcia;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 06, 2011, 18:27:57 »
    2. Zmniejsz grafikę na minimalną, może coś pomoże, jeżeli grasz jak ja na tosterze z możliwością odtwarzania i grania w Warbanda w czasie przerwy między kolejnymi tostami
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline szymczak1503

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 06, 2011, 19:16:45 »
    2. Powinieneś się cieszyć, ze ci nie wzrósł... Z tego co kojarzę to im szybszy internet, to tym bardziej ''niedokładny''. Ewentualnie zadzwoń do nich i powiedz, żeby ci zmienili z trybu Interleaved na fast.

Offline Arya

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 06, 2011, 20:31:25 »

1.Wydaje mi się że niektórzy gracze używają czegoś takiego co się nazywa "makro". Czyli zapisanie pewnej sekwencji uderzeń pod jednym przyciskiem. Też to zauważyłem na Nditions i na 100% nie jest to kwestia wprawy. To co z Great Swordem wyprawia Tobi z RNGD jest nie do ogarnięcia. Holduje jedną stronę a zaraz dostajesz cios z drugiej, pomijając przy tym animacje :/

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 06, 2011, 20:33:34 »
    1.Gram z 1500h a nadal mam dokładnie tak samo jak Ty;p
    2.To mnie załamaliście, od nowego roku bede miał 10mb zamiast 2mb i liczyłem że to jakoś rozwiąże absurdy które mnie w tej grze prześladują od początku a wygląda na to że d*pa jednak

Edit.Zgadzam się z Arya- jest pare osób które robią rzeczy niemożliwe a jednak się dzieją

Offline hunter1

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 06, 2011, 20:52:53 »
    1.wpisujesz w konfiguracji : maks liczba kratek - 999, potem starasz się bardzo szybko spamować

Arya masz rację Tobi to macro [ albo bot ], ale są też gracze, którzy ładnie spamują bez programów
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2011, 14:23:28 wysłana przez hunter1 »
    "Bede sobie tworzył, bede sobie grał,
    Bedzie coś jechało, powiem – tralala"
    Lech Roch Pawlak, Opole 2007

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 06, 2011, 23:09:43 »
    Rozumiem że wszyscy gadaliście z Tobim i stąd te wiadomości jak co robi?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline przemoc

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 07, 2011, 16:59:17 »
    Robiłem test szybkości neta i wyszło że mam 22ms pinga, jednak w praktyce mam 60...

Moim dostawcą jest Multimedia, mogę zmienić u nich na fast czy jest tylko interleaved?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2011, 17:37:15 wysłana przez przemoc »

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 10, 2011, 14:48:40 »
    Tobi  ma macro albo przyciska lpm i klika w krótkich odstępach czasu ppm. Jak ktoś ma w tym wprawę to może robić szybkie zmyły.Tyle odemnie

Offline Okocha

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 10, 2011, 17:19:15 »
    Rozumiem że wszyscy gadaliście z Tobim i stąd te wiadomości jak co robi?

Przecież on się z macro nie kryje a nawet chwali.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2011, 17:23:18 wysłana przez Okocha »

Offline przemoc

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 13, 2011, 15:09:16 »
    Ok, już wiem na czym polega to całe makro. Najlepsze myszki, które mają ogromną rozdzielczość DPI, mają taką funkcję. Wielkie dzięki wszystkim za pomoc.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 13, 2011, 15:31:35 »
    Makro to najlepsze pole do popisu przed graczami na duelowych serwerach (Swadian i Nditions), którzy noszą na sobie niezwykłe stroje, inne niż pozostali gracze ;) Polecam ! Wzbudza to naprawde duży respekt i bardzo często otwiera droge do światowej sławy w tej grze.

Offline szymczak1503

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 13, 2011, 20:12:17 »
    Makro to najlepsze pole do popisu przed graczami na duelowych serwerach (Swadian i Nditions), którzy noszą na sobie niezwykłe stroje, inne niż pozostali gracze ;) Polecam ! Wzbudza to naprawde duży respekt i bardzo często otwiera droge do światowej sławy w tej grze.
    Macro to nie pole do popisu, a oznaka lamerstwa :D

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 13, 2011, 21:29:38 »
     Za makro powinni ucinać dłonie i posypywać solą. Naprawdę.
    Jeszcze chwila i wymyślą inny bajer, że gracz praktycznie siądzie sobie przed kompem i będzie dłubał w nosie, podczas gdy jego postać rozwalać będzie normalnych graczy.