Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mikronacja w Warband  (Przeczytany 11190 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Mikronacja w Warband
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 05, 2011, 22:05:19 »

Ja bym się nie bał o niezrzeszonych ale o niektóre klany...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2011, 22:11:44 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Gotrek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Chce poczuc twoją krew!!
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 05, 2011, 22:11:05 »
    No przecież właśnie to miałem na myśli człeczyno, większość niezrzeszonych sa normalniejsi od np takich ludzi z klanu na np na ''P''
    Na co sie patrzysz marny człeczyno....?

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 05, 2011, 23:18:03 »
    Wtedy, w zależności od sprawujących władze. Jak się ktoś bedzie psioczył, król czy kto tam bedzie dowodził wciska takiego do lochow na tydzień (tj wyklucza z gry) i po sprawie :) gorzej jak taki ktos dojdzie do władzy ale wtedy wybucha powstanie i można obalić takiego władce. Mimo wielkiej swobody jaka ma panować w tej rozgrywce bedzie spisany regulamin co do bitew, ich przeprowadzania i możliwości, i to nie tylko tych miedzy nacjami ale również wewnętrznych walk.
    Czyli jak ktos nie bedzie potrafił się zachować, to albo do lochów (wyznaczony czas) albo do ścięcia ;p i przypuśćmy w regulaminie by było że przeprowadzona egzekucja to 2 tygodnie wykluczenia z rozgrywek :) pracuje nad przejrzystym regulaminem który w najblizszym czasie postaram się udostępnić. Wszystko bedzie do ogarnięcia ;) tylko potrzeba troche czasu jeszze na jego realizacje, serwer, strone internetową z forumem i fora poszczególnych nacji ale o to zadbaja już władcy, mam taką nadzieje.

PS: Własnie, chodzi też o 'wczucie się' w ten klimat ;) honor itd jak za czasów średniowiecza, przyznawanie tytułów rycerskich i zwyczaje rycerskie (np rycerz na koniu kontra rycerz na pieszo to nie jest honorowa walka ale przeciw zwykłego wojaka mozna ;p) Zobaczymy jak wyjdzie, kto nie bedzie taki nie bedzie zasługiwał na zaufanie czy poparcie innych nacji, a może byc ich tyle co w MountBlade, przez co straci wartośc na 'arenei virtualno miedzynarodowej' ;p
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2011, 23:41:49 wysłana przez Alpaka »
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 06, 2011, 00:03:57 »
    To o niehonorowości to gówno prawda, tak naprawdę rycerze potrafili być normalnymi zbójami...
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 06, 2011, 00:11:48 »
    Ale pewnych zwyczaji się trzymali, Cie prawdziwi rycerze, a wiec każdy bedzie mógl byc tym kim chce. Chcesz byc zbójem, prosze bardzo, w tej rozgrywce taki rzeczy są dozwolone, tylko żeby przez to sie nie popsuła zabawa.
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 06, 2011, 07:36:52 »
    Nie zamieniajcie tego w dyskusje o rycerzach ;D

Ja myślałem, żeby dla klanów to było, ale można przecieżby zrobić tak by takowe 2 nacje były dla tych niezrzeszonych a klany mogłyby zakładać swoje nacje, tylko to wprowadzało by już kolejne przeszkody. Pomysł bardzo trudny do zrealizowania.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 06, 2011, 18:25:39 »
    Można też w takim razie ustawić, że klany, które nie chcą być "normalnymi" nacjami zostaną owymi zbójami :D Czyli wrogo nastawionymi do wszystkich :D
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 06, 2011, 21:18:00 »
    Tak tylko wiesz to wymagałoby kolejnej kontroli, przecież trzeba wiedzieć gdzie takowa grupa zbójców jest, nie mówię o innych graczach, ale chociaż o samej administracji sprawdzającej przebieg gry.

Rozmawiałem dziś z Alpakiem i mówił, że bardziej widzi nacje jako Królestwo Swadii, Nordów itd. Chodzi mu pewnie o to by zaciągnąć większość od zwykłego singla, chociaż do końca nie wiem. Niedługo skończy pisać regulamin, więc pewnie coś się dowiemy.

Ja myślałem, tak żeby każdy klan mógł się zapisać do nacji której by chciał, ale zrobić tak jeszcze żeby każda frakcja miała ograniczone miejsca dla klanów.

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 06, 2011, 21:30:29 »
    Dobry pomysł, można by stworzyć specjalny dział i tam dać ambasady róznych nacjii.
    Vivat Pomerania!

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 06, 2011, 22:08:33 »
    Regulamin i zasady już mam. Teraz tylko szlifuje je żeby były dopracowane.
    MC Rhodok

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 06, 2011, 22:10:21 »
    Mógłbyś podesłać na maila? aharovar@gmail.com

Z góry dzięki.

Offline LoR

• Użytkownik
    • Złap masy
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 06, 2011, 23:48:51 »
    Jest,już cos takiego nazywa się "Strategus"

ale jesli wolicie papierową wersje...prosze bardzo

Offline pysio955

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 07, 2011, 13:53:30 »
    Niektórzy lubią sobie utrudniać sprawy :S .

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 07, 2011, 15:01:57 »
    W czasach bezsensownych irytujących odpowiedzi wiedziałem, że i tu się pojawią. Czy panowie wiecie juz na czym to ma polegać? Nie! A więc prosze się jak narazie powstrzymać od tego rodzaju odpowiedzi.
    MC Rhodok

Offline LoR

• Użytkownik
    • Złap masy
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 07, 2011, 16:14:36 »
    Spokojnie,spokojnie Pani nie krzyczy :D

Wiem,wiem to ma być klimatyczne,wspólne msze w kościele,wieczerze i mianowanie na rycerzy na karteczkach :*