Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mikronacja w Warband  (Przeczytany 11182 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    Mikronacja w Warband
    « dnia: Grudnia 04, 2011, 22:37:37 »
    Witam,
    wpadł mi do głowy taki pomysł, by stworzyc mikronacje opartą na świecie Warband. Tj nacje z mount blade posiadajace swoich krolów, hrabiów, zołnieży czyli graczy prowadzących polityke wewnetrzną i zagraniczną, walke dyplomacyjną, oraz walke zbrojna rozgrywającą się wlasnie w grze multi. Nie trzeba tu niewiadomo ilu chętnych. Nawet z 10 ludzi można grać dwoma nacjami. Bym sie zajał opracowaniem jak to ma wyglądać bo mam juz pomysł ale najpierw chciałbym sie dowiedziec czy są jacyś chetni którym podoba sie pomysł
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Mikronacja w Warband
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 04, 2011, 22:42:44 »
    PW MOD
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 05, 2011, 00:22:02 »
    Nie nie. Wiekszość byłaby rozgrywana na forum, rozmowy debaty ustawy dyplomacja itd a na Nativie tylko bitwy i potyczki.
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 05, 2011, 07:55:26 »
    Taki mini strategus ...

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 05, 2011, 09:56:34 »
    Ja bym to nazwał ciągiem eventów :D
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 05, 2011, 11:40:18 »
    O co dokladnie chodzi? NIe potrafię sobię wyobrazić sensownej realizacji tego pomysłu.Przedstaw szczegóły

Offline Nubis_2005

• BANITA
    • Użytkownik
    • Steam:Nubis2005 w grze:Nubis_of_Sparta
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 05, 2011, 12:02:43 »
    Pomysł fajny tylko czy 1 osoba da radę to wykonać?
    W sumie myślę że jeżeli namówisz do tego graczy to ma szanse bytu,tylko musiałbyś załatwić forum(płatne porządne forum najlepiej z dobrą wtyczką) do tego serwery do gry na początek wystarczył by 1 serwer 64 sloty, ale gdy ta gra by się rozwinęła potrzebował byś więcej serwów.
    Do tego dochodzi jeszcze sprawa czy zamierzasz zrobić rozgrywkę na forum w trybie PBF, czy opracujesz jakiś silnik gry.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Tak zapoznałem się i moja sygnaturka była regulaminowa.

Tak, mając ponad 200px wysokości. Nie ośmieszaj się...

Miała 300 a w regulaminie było chyba 300^^

W regulaminie jest 150...

Też nie masz się czego przyczepić stróżu prawa i porządku...

Offline pysio955

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 05, 2011, 14:59:24 »
    Z tego co pamiętam był taki pomysł Aharo ,lecz jak szybko powstał tak szybko się rozpadł .

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 05, 2011, 15:17:59 »
    Tak miałem taki pomysł, i nadal będę go realizował. Jeszcze go nie skreśliłem, po prostu brak czasu.

Alpak może zgadamy się jakoś? Mój steam: Achilles2121

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 05, 2011, 17:34:23 »
    Nie mogę Cię znaleźć. Napisz do mnie (lukid2) przedstawimy sobie pomysły.

A czy wgl ktos wie jak funckjonują mikronacje? Chodzi mi o cos podobnego, tylko z systemem walk (funkcjonalne wojsko) oraz systemem zagarniania ziem. I tutaj właśnie przychodzi z pomocą Warband.
    MC Rhodok

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 05, 2011, 18:46:17 »
    Wysłałem zaproszenie.

A jeżeli chodzi o te twoje magiczne zwroty, mów prosto i po polsku. ;)

Mnie właśnie się takie coś widziało z tym zagarnianiem ziem itp. Tylko to wymaga organizacji i w ogóle. Ja myślałem jeszcze o wprowadzeniu skarbca "Klanu", tak gra miałaby być tylko dla klanów. I tu wchodzę kolejne pomysły. Można dużo z tego zrobić, tylko musimy się zgadać.

Pozdrawiam.

Offline J4ffarello

• Użytkownik
    • Lubię spam!
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 05, 2011, 19:16:52 »
    Pomysł mi się podoba. Jak znajdę czas, z wielką chęcią wezmę w tym udział, bylebym nie musiał ściągać moda...

@Aharo - tylko dla klanów? A jak ktoś jest zbyt kiepski na klan/szkoda mu na to czasu/nikt nie chce go przyjąć/itd, itp ? łe...

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 05, 2011, 19:19:42 »
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 05, 2011, 19:57:05 »
    Wg mnie nie dla klanów, tylko dla wszystkich chetnych. Są 2-4 nacje, kazdy może dołączyc, każda nacja ma swoje forum, swojego króla (albo cesarza itp zależy od ustroju państwa), na stronie całej 'zabawy' jest umieszczona mapa podzielona na sekwencje (częsci)  i przyznaczone ziemie. Zabawa turowa (1 tura = 2/3 dni) na forum są pisane tury gdzie kto sie przemieszcza (kazdy gracz bedzie umieszczony na mapie z awatarem, i tutaj zależnie od różnych czynników bedą się przemieszcać samotnie lub z dowódcą w grupach) walki rozgrywane 1/2 razy w tygodniu (np niedziela i środa). Gdy ktoś zaatakuje kogoś przygotowania do ataku bedą trwały 2-3 tury (np przy turach jednodniowych i walkach w niedziele i środy, gdy ktos zaatakuje we wtorek i czeka 3 tury na atak [wtorek,środa,czwartek] to walka się odbywa w niedziele i jest wtedy dłuzszy czas na wsparcie sojuszników i z tym sie bedzie trzeba liczyc czyli w tym przypadku lepiej zaatakować w poniedziałek [poniedziałek,wtorek,środa] i walka nastapi w srode). Gdy ktos zostanie zaatakowany a nie bedzie obecny na bitwie z jakichkolwiek powodów to cofa się do najblizszej sekwencji swojego państwa. Zabici w bitwie cofają się do stolicy i 'są martwi' przez 2 tury. Czyli pełna swoboda, kazdy może atakować każdego, mozliwe zdrady sojusze itd. System walutowy także bardzobardzo mile widziany. Walki wewnętrzne, typu powstania, obalenia władcy także mozliwe, i własnie do stworzenia czegoś takiego potrzebowałbym pomocy. To jest oczywiście tylko moja koncepcja a mile widziane inne pomysły także Aharo mysle że się dogadamy :)

J4ffarello także jesli masz pomysły pisz, moj steam lukid2.
    MC Rhodok

Offline Gotrek

• Użytkownik
    • Chce poczuc twoją krew!!
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 05, 2011, 22:02:13 »
    Pomysł dobry, ciekawy, fakt trudny do zrealizowania , ale jak by sie udało go zrobić to zabawa była by przednia, boje sie tylko np ze niektórzy gracze, nie bede mowil z jakich klanow itp, niepotrafilby by sie zachowac np na danej bitwie czy cos, czy nawet na tym forum jak i w calej rozgrywce.. 
    Na co sie patrzysz marny człeczyno....?