Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Werbowanie Wasali  (Przeczytany 6387 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marek455

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Werbowanie Wasali
    « dnia: Grudnia 03, 2011, 23:29:56 »
    Witam jeszcze raz , Moim kolejnym problem sa wasale mam kilka zamków ale mam tylko jednego wasala , a sam nie daje rady tego utrzymać . Macie propozycje jak zdobyć wasala wiem , ze można z nimi gadać ale nie każdy chce rozmawiać . Może coś trzeba spełnić jakies wymagania ?? Pomocy

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Werbowanie Wasali
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 04, 2011, 10:20:56 »
    Tylko gadać.
    (click to show/hide)

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 04, 2011, 10:41:07 »
    Zapytaj towarzyszy z tawern, czy są zainteresowani lennem
    (click to show/hide)

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 04, 2011, 11:00:52 »
    Ale 80% towarzyszy to chłopi i lordowie będą wkurzeni lekko że u ciebie chłop  = lord.
    Vivat Pomerania!

Offline marek455

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 04, 2011, 11:22:07 »
    Z tymi kolesiami z tawern to lipa bo oni są chłopami i mam relacje z lordami na minusie :( to lipa a jak mam wiecej zamków to wieksze jesr prawdopodobieństwo , ze do mnie dołączą ?? wasale z innych królestw ??

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 04, 2011, 13:26:57 »
    Z tymi kolesiami z tawern to lipa bo oni są chłopami i mam relacje z lordami na minusie :( to lipa a jak mam wiecej zamków to wieksze jesr prawdopodobieństwo , ze do mnie dołączą ?? wasale z innych królestw ??
    Zapewne trochę są większe, tyle że na to ma wpływ dużo czynników. Oczywiście łatwiej przekonać kogoś aby przyłączył się do dużego silnego królestwa, chociaż jeśli mamy z nim kiepskie relacje i niską perswazję to i tak nic z tego raczej nie wyjdzie.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 04, 2011, 13:42:33 »
    I jeszcze argumentem jest zapewnienie militarnej ochrony wasalowi. Dlatego jak ja grałem, podbijałem nordów i jak łapałem ich lordów, to ich wypuszczałem. Niedość że gdy z nimi gadałem o przyłączenie to realcje miałem z nimi 20-35 to jeszcze ich gniotłem, więc pomoc militarna jak najbardziej im się podoba.
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline Galdil

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 05, 2011, 00:16:06 »
    Z biegiem czasu i zwiększaniem ilości jednostek wasalowie sami będą do Ciebie przybywać:) Moim pierwszym wasalem był Olaf, którego ani razu nie spotkałem:) Przyłączył się od tak, kiedy miałem dopiero 2 zamki. Przekonanie lordów do zdrady ich królów jest ciężkie. Żadko który chce rozmawiać o tym, nawet, kiedy miałem po 20 relacji. Najlepiej jest jak najszybciej stworzyć jak najsilniejszą armię i... rozbijać wrogie armie.

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 05, 2011, 15:47:26 »
    Przekonanie lorda do przejścia na drugą stronę barykady nie jest tak trudne. Wystarczy wysłać szpiega, dowiedzieć się który lord ma z obecnym królem na pieńku i nieco kontrowersji. Takiego już nie tak trudno przekabacić na drugą stronę. Ciemną stronę mocy...
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 05, 2011, 20:11:47 »
    A z tym to różnie bywa. Miałem PDR na 90, lord był wkurzony na swojego władcę ,ale zdradzić nie chciał... losowość.

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 05, 2011, 22:56:36 »
    Nie do końca. Prawdopodobnie twoja postac sama była kontrowersyjna. A nikt raczej w ciemno nie pójdzie paląc za sobą mosty prawda?

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 07, 2011, 18:30:28 »
    Z tego co pamietam o kilku wasalów z tawern nikt sie nie bura. O Rolfa chyba, bo niegdys byl szlachcicem i o kogos jeszcze chyba sie nie pruja
    (click to show/hide)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 07, 2011, 18:31:50 »
    Bo są szlachetni, Alayen, Mathled, Nizar, Rolf, Firentis, Bahesteur. I chyba tyle.
    (click to show/hide)

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 08, 2011, 19:51:07 »
    Firentis no niekoniecznie. To jest ten co zabił brata zgodnie z oryginalną linią "fabularną" A Rolf też szlachcicem nie jest. No dobra samozwańczy szlachcic. A Bashesteur jest od Khanatu człekiem stepu więc co takiemu po tytułach szlacheckich. A co do Nizara. To bardziej "poeta" niż szlachcic

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 09, 2011, 11:42:41 »
    Rolf nie jest samozwańczy, jakbyś grał w starą wersje Mount&Blade to wiedziałbyś o istnieniu lokacji ( nazwy oryginalnej nie pamiętam ) , która nosi imię jakoś takoś jak Dwór jakiś tam, w którym Rolf był panem i można było z nim pogadać
    Zgodzę się jedynie co do "szlachetności" Bahesteura i Firentisa - no i jeszcze nie powiedziałbym o szlachetności Mathled ża jest " w porządku"
    (click to show/hide)