Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Podbicie zamku jako najemnik  (Przeczytany 3609 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BuShAyA

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Podbicie zamku jako najemnik
    « dnia: Grudnia 01, 2011, 15:37:08 »
    Witam!

Jestem najemnikiem(nie wasalem) po stronie sułtanatu. Było nudno, nie prowadzili z nikim wojny więc wybrałem się na terytorium vaegirów i podbiłem zamek ismirala. Po walce było napisane że trzeba wysłać wiadomość do Sułtana itp... Po pewnym czasie przychodzi wiadomość że przydziela go jakiemuś tam Emirowi, wkurzyłem się trochę bo to jest co najmniej dziwne. Nawet nie miałem możliwości się odwołać i odejść zachowując włości. Idzie jakoś temu zapobiec i jeszcze odzyskać zamek?.

Wydawało mi się, że w tym przypadku wspieram ich tylko w walkach ale wszystko co podbiję zostaje moje.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Podbicie zamku jako najemnik
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 01, 2011, 16:22:50 »
    Jako najemnik NIE masz praw do żadnych włości. Podbijasz zamki/miasta i władca daje to WASALOM. Czyli nie jesteś wasalem = nie dostajesz włości.

Offline BuShAyA

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 01, 2011, 16:25:32 »
    ok, dzięki za odpowiedź. Idzie miesięczny okres bycia najemnikiem zerwać czy muszę czekać i nie przedłużać ?

Offline Jack Aligator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 01, 2011, 19:01:44 »
    Najlepiej to bądź pupilkiem króla Sutanu i zostań wasalem jak będziesz miał wystarczające z nim dobre stosunki.
    Ciemne sprawy najlepiej załatwiać po ciemku. <br /><br />[...] zwycięstwo to bardzo smutna historia.<br /><br />Tak to już bywa, że kiedy człowiek ucieka przed swoim strachem, może się przekonać, że zdąża jedynie skrótem na jego spotkanie.

Offline BuShAyA

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 01, 2011, 20:34:00 »
    Już parę razy byłem wasalem w mount&blade jak i Warbandzie i jest to denerwujące jak podbija się zamki i nie zawsze tobie go przydzieli. Dlatego zebrałem armię i ruszam na podbój Calradii z własnym wojskiem ;]

Offline Jack Aligator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 01, 2011, 22:27:17 »
    Ja tam nie narzekam dostałem ze dwa zamki jeden tak piękny że nie można się odrzucić wzroku od wyglądu i ze trzy wioski. Mało tego masz wojsko za darmo tak ze 200 jak podbiją i przydzielą tobie, imprezy itd. Czujesz się w tedy że jesteś bardzo potrzeby państwu i zrobią wszystko abyś nie odszedł.
    Ciemne sprawy najlepiej załatwiać po ciemku. <br /><br />[...] zwycięstwo to bardzo smutna historia.<br /><br />Tak to już bywa, że kiedy człowiek ucieka przed swoim strachem, może się przekonać, że zdąża jedynie skrótem na jego spotkanie.

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 02, 2011, 16:40:18 »
    Ja tam nie narzekam dostałem ze dwa zamki jeden tak piękny że nie można się odrzucić wzroku od wyglądu i ze trzy wioski. Mało tego masz wojsko za darmo tak ze 200 jak podbiją i przydzielą tobie, imprezy itd. Czujesz się w tedy że jesteś bardzo potrzeby państwu i zrobią wszystko abyś nie odszedł.

Osobiście nie inwestowałem zbytnio w relacje. To może być ciekawe do sprawdzenia :)
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 02, 2011, 16:47:40 »
    Relacje sie same budują, do 10 relacji chodź do niego na uczty, potem bij wrogów i mu sie przyjdź pochwalić, jak nie popiera Ciebie w  wyborach zamku, to poprzyj jego wybór, zażegnaj spory(to już jak masz żone) ITP ITD.
    (click to show/hide)

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 02, 2011, 16:55:49 »
    Prawda prawda tyle że ja bardziej w handelek. A jak przyjdzie się tłuc to zwykle bandyci do czasu założenia własnego królestwa. Nie bawię się w wasalstwo :D

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 02, 2011, 19:49:37 »
    Żeby mieć w miare dobry start i w miare niehaniebny koniec królestwa, lepiej być wasalem.
    (click to show/hide)

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 02, 2011, 19:54:05 »
    Nieprawda. Wystarczy zbudować sobie relacje z wioskami, miastami i troszkę u lordów. To też daje dobry start.