Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przeprowadzka żony  (Przeczytany 3558 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jack Aligator

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Przeprowadzka żony
    « dnia: Grudnia 01, 2011, 12:47:35 »
    Mam pytanie jak można przeprowadzić żonę bo mam ze dwa zamki i nie mam pojęcia jak przerzucić żonę gdzie indziej. Sami wiecie wole mieć zamek z nią w przytulnym miejscu przy ognisku, ze stołem i z jedzeniem, a nie w jakimś pomieszczeniu gdzie nie ma nic prócz kolumn w okręgu. Maiłem ją na początku w pierwszym zamku potem dostałem drugi w nagrodę zamek i automatycznie mi ją przerzuciło a ja nie chce. Bardzo proszę o pomoc w tym problemie.
    Ciemne sprawy najlepiej załatwiać po ciemku. <br /><br />[...] zwycięstwo to bardzo smutna historia.<br /><br />Tak to już bywa, że kiedy człowiek ucieka przed swoim strachem, może się przekonać, że zdąża jedynie skrótem na jego spotkanie.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Przeprowadzka żony
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 01, 2011, 14:19:03 »
    Gdy wchodzisz do zamku/miasta powinna być opcja "przenieś dwór" trzeba mieć narzędzia i belę aksamitu aby z tego skorzystać.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Jack Aligator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 01, 2011, 18:59:09 »
    Dzięki zaraz wypróbuje ;)
    Ciemne sprawy najlepiej załatwiać po ciemku. <br /><br />[...] zwycięstwo to bardzo smutna historia.<br /><br />Tak to już bywa, że kiedy człowiek ucieka przed swoim strachem, może się przekonać, że zdąża jedynie skrótem na jego spotkanie.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 01, 2011, 19:00:42 »
    Z tego, co pamiętam, to jeśli jest się wasalem ,to tej opcji nie ma.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 01, 2011, 19:46:11 »
    Z tego, co pamiętam, to jeśli jest się wasalem ,to tej opcji nie ma.
    Powinna być (w każdym razie ja to tak pamiętam ), w końcu każdy szlachcic ma prawo wybrać gdzie ma mieszkać :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Jack Aligator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 01, 2011, 20:17:54 »
    Cholera nie mogę ile trzeba mieć tych narzędzi i aksamitu bo mam po dwa w ekwipunku i nic chodzę po tych zamkach i nie pisze mi przenieś dwór. Już próbowałem z wojskiem że zamek ma przewagę liczebną i też nic. Zależy mi na tym, może jakąś inną propozycję macie?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2011, 20:21:07 wysłana przez Jack Aligator »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 02, 2011, 15:02:12 »
    Więc musisz być królem.
    (click to show/hide)

Offline Jack Aligator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 02, 2011, 15:31:36 »
    Na to wygląda albo pozbyć się jednego zamku i dać wrogowi, przy okazji wojsko zabiorę z niego i dam gdzie indziej. Następnie się to odzyska to i dać komuś innemu. Moim daniem bardzo opłacalne wojsko darmowe bez szkolenia.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 02, 2011, 15:53:02 »
    Gdzie darmowe?
    (click to show/hide)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 02, 2011, 16:22:23 »
    Wojsko z zamku, który zamierza się oddać bez walki wrogowi :P

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 02, 2011, 16:45:48 »
    Na to wygląda albo pozbyć się jednego zamku i dać wrogowi, przy okazji wojsko zabiorę z niego i dam gdzie indziej. Następnie się to odzyska to i dać komuś innemu. Moim daniem bardzo opłacalne wojsko darmowe bez szkolenia.

Potrzeba jedna bala aksamitu i jedna jednostka narzędzi. Powinno działać.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker

Offline Jack Aligator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 02, 2011, 22:38:03 »
    Próbowałem miałem i w ekwipunku u siebie, w zamku, skrzyni, w innym zamku, u żony i nic macie jakieś propozycje gdzie to dać aby się to wyświetliło? Jeżeli chodzi o te darmowe wojsko to mam je w zamku swoim drugi gdy przejęli je wasalowi moi to dali do tego wojsko tak ponad 200 i planuje teraz przenieś je gdzie indziej aby odzyskać żonę i dać ją tam gdzie jej miejsce

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 03, 2011, 01:04:21 »
    Jesteś wasalem czy królem?

Offline Jack Aligator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 03, 2011, 12:34:19 »
    1. Wasalem to coś znaczy?
    2. Jeżeli tak to żeby zostać królem to co trzeba zrobić aby nie utracić reputacji z innymi wasalami, jeżeli nie to da się przenieś żonę czy nie bo się nie orientuje?
    3. Jeżeli mam zostać królem to chodzi mi tylko jak zostać nim nie odchodząc z tej frakcji czy muszę mieć swoją tyle że będzie mi ciężej walczyć bo to niezła harówka aby atakować wszystkich pewnie a przekonywanie to już nie wspomnę bo podbiliśmy tyle terenów że głowa pęka całą Swadie, cześć Rohodoków i Vaegirów wiec nie chce mi się atakować odnowa wszystkie zamki jak by co?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2011, 13:24:08 wysłana przez Jack Aligator »

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 04, 2011, 18:49:33 »
    1. Wasalem znaczy generałem jednego z króli
    2. Aby zostać królem musisz być niezależny (odejść z frakcji) a to wkurzy część lordów.
    3. Nie ma takiej opcji. Najwyżej możesz zostać marszałkiem w takiej sytuacji
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker