Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nord Invasion  (Przeczytany 51317 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Nord Invasion
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 27, 2011, 11:26:18 »
    Dopiero niedawno ściągnąłem tego moda i wydaje mi się naprawdę ciekawy. Oprócz pewnego problemu przez, który nie mogę się "zrespić"... Za późno wybrałem ekwipunek? Czy może jeszcze coś innego? Bo jak grałem, to nawet kiedy inni znów mogli grać ja wciąż byłem martwy co jest już denerwujące. Znając moje szczęście  to pewnie będzie coś oczywistego i robię z siebie idiotę, prawda? ;p

Po za tym, o co chodzi z polem wyboru ekwipunku i tymi... przedmiotami, których nawet nie kupiłem? (nie wiem jak to powiedzieć). Zwykły bug gry?

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 27, 2011, 12:16:01 »
    A ja nie mogę się zarejestrować ..  , ciągle wyskakuje mi Incorrect user / password combination. Please try again.
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #17 dnia: Listopada 27, 2011, 13:03:05 »
    A wszedłeś do gry i wpisałeś swój kod aktywacyjny ?

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #18 dnia: Listopada 27, 2011, 13:05:46 »
    Dopiero niedawno ściągnąłem tego moda i wydaje mi się naprawdę ciekawy. Oprócz pewnego problemu przez, który nie mogę się "zrespić"... Za późno wybrałem ekwipunek? Czy może jeszcze coś innego? Bo jak grałem, to nawet kiedy inni znów mogli grać ja wciąż byłem martwy co jest już denerwujące. Znając moje szczęście  to pewnie będzie coś oczywistego i robię z siebie idiotę, prawda? ;p

Po za tym, o co chodzi z polem wyboru ekwipunku i tymi... przedmiotami, których nawet nie kupiłem? (nie wiem jak to powiedzieć). Zwykły bug gry?

Musisz pewnie wpisać swój kod aktywacyjny i nick na stronie moda. Przedmioty są startowe, później niektóre po prostu się "odkładają" i możesz je sprzedać/pozostawić.

//Edit: Też miałem tego buga, to jest jakiś bug że kod twój się miesza czy coś, po prostu zmień itemy na swoje i już.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2011, 21:07:21 wysłana przez Bloomy »

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 27, 2011, 22:14:29 »
    Tez tak miałem. Miałem w ogóle nie swoje itemki i nie mogłem się zrespić. Musiałem zrobić relog

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #20 dnia: Listopada 27, 2011, 22:26:16 »
    Cóż, teraz jest już lepiej. Najwidoczniej po KAŻDEJ śmierci muszę od nowa wybrać ekwipunek, bo inaczej się nie zrespię. I do tego czasami gdy wybieram ekwipunek jest update mojego konta (coś w tym rodzaju) i niektóre przedmioty, które wybrałem jako broń znikają -,-

Mam nadzieję, że niedługo przedmioty, które wybrało się na stronie, będą domyślnym ekwipunkiem i nie trzeba będzie ich wybierać za każdym razem.
    Mimo takich bugów, mod jest bardzo ciekawy. Połączenie cRPG i Full Invasion naprawdę przypadło mi do gustu :D

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Listopada 27, 2011, 23:28:23 »

Mam nadzieję, że niedługo przedmioty, które wybrało się na stronie, będą domyślnym ekwipunkiem i nie trzeba będzie ich wybierać za każdym razem.

Zgadzam się.

Mnie mod bardzo wciągnął gram już 2 dzień, ale jest masa nie dociągnięć i błędów. Po kilku godzinach bicia tych samych przeciwników robi się naprawdę nudno, szkoda że ograniczyli się jedynie do "nordów", właściwie to przeciwnicy są za trudni do pokonania, na małym levelu taki nord serf bierze mnie na dwa hity drewnianą pałką. Drugą sprawa to resp nad przepaścią, czekam kilka dobrych minut aż przyjaciele wybiją botki a po respie zostaję znowu zabite bo spadłem z klifu. Trzecia sprawa to tylko 3 mapy, już o kilku godzinach się znudziły. Chcę więcej ! Reasumując pomimo wielu błędów mod jest wyśmienity, czekam na jakies nowu updaty

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Listopada 28, 2011, 14:07:21 »
    Oj ja też, mimo że tytuł jaki jest taki jest to powinna być większa ilość napastników, chociażby frakcyjnie.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 28, 2011, 14:29:21 »
    Nad tą przepaścią to ja dwa razy ugrzęzłem i za pierwszym razem nie mogłem w ogóle wyjść :D Za drugim razem cudem mi się udało. Nawet jeśli nie wiem jak niby tam wszedłem.

Z tego co pamiętam, ktoś się już pytał czy nie można dodać jakichś sojuszników Nordom, ale z tego co zrozumiałem, chcą dopracować najpierw istniejące frakcje.

Oprócz tego, nowe mapy są już tworzone i być może niedługo będą skończone :D

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 28, 2011, 14:59:36 »
    Wyszedł nowy patch!

We've been working hard over the thanksgiving weekend to bring you even more nords invading! The entire wave/troop tree has been revamped to include new unit types every way, (as opposed to every 4). This provides a new challenge, especially as some have now been more balanced, including peasants who now have armor/weapons.

New Features
    Added Nord Huntsmen, Nord Infantry, Nord Heavy Infantry, Nord Soldiers, Nord Veteran Soldiers
    Added deployable shields for players to throw down and take cover behind (these cannot be used as shields currently to combat balance issues)
    Added round tracking for calculating stats in the grand campaign
    Added extremely rare loot (Aurora Sword and Obsidian Axe)
    Added more helmets to craft and loot
    Items auto-equip on load (There is a bug with this where the items appear as grey boxes, but they are still equipped so its not serious)

Changes / Fixes
    Added stats to items in auction hall
    Added leave house functionality
    Fixed map glitches/exploits on all 3 maps
    Tweaked lots of troops for balance and gameplay purposes
    Altered loot system and added more loot drops
    Increased base Agi and Str by 2

And with christmas coming, we have added a little easter egg drop, which can be found from any enemy 

http://www.nordinvasion.com/download.php

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 28, 2011, 16:24:01 »
    Pięknie. Tego oczekiwałem.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 28, 2011, 16:28:14 »
    Tak, świetnie, że wypuścili już nowy patch. I spełniło się to czego chciałem, nie muszę cały czas wybierać ekwipunku! :D

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 29, 2011, 20:12:47 »
    Mi też mod się podoba. Mam już rangę infantry i jestem w 2/3 drogi do rangi Archer. EQ to Twohanded Axe, Old Heater Shield, Light Crossbow, Bolts.

A tak propo moda:

-Ostatnio zaobserwowałem, że w tym modzie gracze są... dziwni. Ostatnio 3x z rzędu dostałem kicka "bo zabierałem kille". Dziękuję bardzo, jak za takie coś można dostać kicka to boję się, co by było, gdybym np. przeszkadzał konnicy zatrzymując jej konie. Ban na tydzień?
    -Ostatnio także zostałem wywalony przez kilka osób, które pamiętam z Grey Order i do tej pory nie ogarniam, za co. Byli to Glaedr, Nogu, Xasan i jeszcze ktoś.
    (click to show/hide)

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #28 dnia: Listopada 29, 2011, 21:17:27 »
    Mi też mod się podoba. Mam już rangę infantry i jestem w 2/3 drogi do rangi Archer. EQ to Twohanded Axe, Old Heater Shield, Light Crossbow, Bolts.

A tak propo moda:

-Ostatnio zaobserwowałem, że w tym modzie gracze są... dziwni. Ostatnio 3x z rzędu dostałem kicka "bo zabierałem kille". Dziękuję bardzo, jak za takie coś można dostać kicka to boję się, co by było, gdybym np. przeszkadzał konnicy zatrzymując jej konie. Ban na tydzień?
    -Ostatnio także zostałem wywalony przez kilka osób, które pamiętam z Grey Order i do tej pory nie ogarniam, za co. Byli to Glaedr, Nogu, Xasan i jeszcze ktoś.

Fajnie, że opisałeś nam swój ekwipunek...
    Co do Twojej "skargi", jeżeli zostałeś skickowany NIE TYLKO przez nas, ale także przez innych graczy to może jednak był jakiś powód? Dziwne, że wszyscy się uwzięli na Ciebie, a do pozostałych jakoś nic nie mają. Nie rozumiem też dlaczego mieszasz w to w ogóle klan z całkiem innego moda i zauważ, że Xasan w życiu nie należał do GO. Poza tym nadużywasz słowa "ostatnio".

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Listopada 30, 2011, 13:21:21 »
    No OK, z Xasanem się pomyliłem. Słowa "ostatnio" mogę używać ile mi się podoba i nie będziesz mi rozkazywał. xD A jeśli chodzisz o tych wszystkich - byliście tam tylko wy. Ale OK, może po prostu sobie na to zasłużyłem, tylko tak wspomniałem.

PS. Opisałem wam swój ekwipunek, bo miałem taką ochotę. Jak ci to nie pasuje, nie wypowiadaj się. -_-
    (click to show/hide)