Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Biznes u mistrza gildii ?  (Przeczytany 5594 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tryxer

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Biznes u mistrza gildii ?
    « dnia: Listopada 21, 2011, 16:52:50 »
    Siemka.
    Opłaca się robic cos u mistrza gildii? Kupic cos? Bo ostatnio cos tam szukałem i wyskoczyło 147 na miesiąc bym zarabiał.

Jeżeli się opłaca to jaki biznes brac? I czy 1 wystarczy na początkowych fazach gry? (lvl 10 - 15). I czy za załozenie czegos płace podatki?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Biznes u mistrza gildii ?
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 21, 2011, 17:16:46 »
    ALLAH AKBAR. Pisałem Ci na gg przecież :D Inwestuj w farbiarnie, jednorazowa opłata 10 000, ale po 2 miechach sie odrobi samo, aby jej w Jelkali nie zakładaj. Amen. Peace.
    (click to show/hide)

Offline Lord Typhoon

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • a.k.a. Tajulek
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 21, 2011, 17:26:15 »
    Tkalnia też jest niezóa. ;)

Offline Tryxer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 21, 2011, 17:52:08 »
    Farbiarnia około 500-600 dochodów.
    A tkalnia? I ile kosztuje jej założenie?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 21, 2011, 18:25:55 »
    8000 za 300 tygodnowo. BULSZIT
    (click to show/hide)

Offline Jack Aligator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 22, 2011, 08:23:54 »
    Wiecie ja mam inny przychód na te rzeczy i mam na minusie i bardziej mi się opłaca założyć wytwory garbarskie 450, albo winiarnie to lubię najbardziej pędzić wino i mieć zyski 400. Zależy też gdzie robisz to czyli w jakim mieście to robi i zależy jaki jest popyt na nie, winiarnie dałem do Praven oczywiście jak Nordowie to już podbili to dopiero założyłem tam, a co najważniejsze jak chce się mieć więcej producentów czyli i też w innych miastach także to dawaj punkty umiejętności w handel i inżynieryjnie towarzyszowi szczególnie to pierwsze najlepiej jak ma on/ona 1lev na początku bo można manewrować ją jak chce się.
    Ciemne sprawy najlepiej załatwiać po ciemku. <br /><br />[...] zwycięstwo to bardzo smutna historia.<br /><br />Tak to już bywa, że kiedy człowiek ucieka przed swoim strachem, może się przekonać, że zdąża jedynie skrótem na jego spotkanie.

Offline Tryxer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 22, 2011, 17:19:04 »
    EDIT:
    Założyłem biznes, ale np. zamiast pisac że muszę zapłacic 5000 pisze że musze zaplacic 150:/ i przez to nie wiem ile zarabiac bede.
    Dobra, walic ten bład, załozyłem winnice(bo tylko na to mnie stac) i po tygodniu zaczeła sie produkcja, a po 2 tyg (wtedy co żołd) nie przyszła mi żadna kasa;/
    Co jest grane? Musze cos dostarczyc? Czy cos? Moze mam pogadac z tym co siedzi w fabryce?(jak z nim gadam to wszystko mam po angielsku)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 22, 2011, 18:06:33 »
    Jak bym miał tyle bugów co Ty, to bym grał od nowa :D albo kupił oryginała
    (click to show/hide)

Offline Jack Aligator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 22, 2011, 19:18:18 »
    Już pisałem że zależy w których miastach dla innych jest większy popyt a na drugi ujemny. Najlepiej zakłada się biznes po dużych walkach jak w przypadku Swadii bo są cały czas najeżdżani na wioski i przez to mają duży popyt na różne towary co u nich za sprzedaż jakiegoś produktu zarabiasz dużą kasę tak samo jak na produkcji. Prawdopodobnie nie wiem czy to prawda ale czasami można dostarczać produkty takie jak winogrono z plądrowania wiosek ponieważ nie liczy za koszt kupowania winogron na wyprodukowanie jakę musisz kupić na targu a potem sprzedać za beczkę wina.
    Przykład:
    -winogrono kosztuje ok 85
    -Do tego dochodzi wynagrodzenie pracowników na pewno czyli wychodzi może 20.
    -sprzedaż beczki ok 120

Wychodzi na to że dziennie zarabiasz po 15 talarów, a tygodniowo 105 talarów co jesteś na plusie. Pamiętaj rynek nie jest stały i zmienia się co jakiś czas.
    Ciemne sprawy najlepiej załatwiać po ciemku. <br /><br />[...] zwycięstwo to bardzo smutna historia.<br /><br />Tak to już bywa, że kiedy człowiek ucieka przed swoim strachem, może się przekonać, że zdąża jedynie skrótem na jego spotkanie.

Offline Praxie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 27, 2011, 13:50:38 »
    Ja założyłem kilka browarów, winnic oraz jedną hutę, co w zupełności wystarcza, aby pokryć trzy czwarte kosztów związanych z żołdem (1500-2000 denarów).

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 27, 2011, 14:30:38 »
    A ja kupiłem prawie wszędzie farbiarnie i jedną hutę do której dowoże żelazo i to wystarczy żeby opłacić żołd (5-6k) i dostaje 5-7k do ręki.
    (click to show/hide)

Offline Imrahil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 28, 2011, 16:03:49 »
    W jaki sposób założyc taki biznes w Warbandzie? Jak rozmawiam z Mistrzem Gildii, to mogę tylko jakieś zadanie dla niego wykonac i nic więcej/Jakis mod potrzebny? Jesli tak, to jaki?

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 28, 2011, 16:17:08 »
    Najpierw musisz się nieco przymilić mieszkańcom miasta (wykonać ze 2-3 questy od mistrza gildii) i potem zagadaj do niego o biznesie (jak dobrze pamiętam to ta pozycja jest prawie na samym dole rozmowy).
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline Imrahil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 28, 2011, 17:02:09 »
    Ok ;) Dzięki, spróbuje.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 28, 2011, 17:40:48 »
    Relacje mogą być na 0, ale z lordem też musi być 0 i <.
    (click to show/hide)