Witam,
Na wstępie, jako że jestem świeżakiem na forum, chciałbym powitać wszystkich graczy M&B, a w szczególności uroczego, acz zabugowanego Warbanda. :) Mam nadzieję, że dyskusja z Wami będzie czystą przyjemnością. A teraz do rzeczy:
Otóż przejąłem sobie miasto Dhirim i po wejściu do niego pojawia mi się komunikat typu:
SCRIPT ERROR ON OPCODE 540: Invalid Troop ID: -1; LINE NO: 13;
At: menu menu_town item mno_visid_lady condition
Na chłopski rozum wydaje mi się, że chodzi tutaj o to, że "lady była, lady nie ma"; przed przejęciem zamku zapewne stacjonowała w nim jakaś panna, a po przejęciu musiała się udać na emigrację, a gra nie może tego zaakceptować i pluje błędem zawsze jak wejdę do Dhirim. Nie ma to związku z zadaniami dla dam, ponieważ z żadną jeszcze w grze nie rozmawiałem. Problem raz jest, raz go nie ma (mam również na swoim koncie jakiś zameczek i po wejściu do niego błąd nie wyskakuje), co nie zmienia faktu że irytujące jest czekanie aż znikną 4 linijki czerwonego tekstu, aby podjąć jakieś działania. Na poprzednim save'ie problem również występował.
I tutaj proszę Was o pomoc - doradźcie co zrobić, aby usunąć ten błąd, albo chociaż żeby się nie pojawiał komunikat informujący o nim, gdyż jest to bardzo uciążliwe.
Gram w Native, wersja gry 1.110
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi