Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Star Wars - The Old Republic  (Przeczytany 14751 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Star Wars - The Old Republic
    « dnia: Listopada 14, 2011, 00:14:00 »
    Powiem w skrócie- MMO w świecie Star Wars od bioware.  Jak ktoś chce wiedzieć więcej to - KLIK!

Aktualnie uczestniczę w beta testach i niewiele mogę Wam powiedzieć na temat zawartości gry, ale mogę powiedzieć jedno - warto!

Questy, świat bohaterowie nawet system szybkiej podróży został fajnie zrealizowany. Niektórzy też bali się o PvP, uspokajam stoi na bardzo wysokim poziomie i jest zrównoważone.

Tak więc wyraźcie swoją opinię. Co myślicie, czy zagracie itd. :>
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    Odp: Star Wars - The Old Republic
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 14, 2011, 08:50:27 »
    Podobno ma być abonament.Zrównoważono klasy?By nie wszyscy biegali z latarkami tylko by ,jeszcze jednostki nie walczące mocą miałyby swoje atuty.Planuję grac trooperem republiki (vanguardem).

PROBLEM?

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 14, 2011, 14:15:27 »
    Abonament ma być na 100%, a sama gra wymaga zróżnicowania klas, większość misji grupowych wymaga każdej z klas, tzn grupa złożona z samych rycerzy jedi nie poradzi sobie w zadaniu, bo nie ma wsparcia healera itd. A na temat jednostek bez mocy to nie ma co się o to martwić o to twórcy też się postarali.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 14, 2011, 15:10:01 »
    Ja nie mam zamiaru najmniejszego kupować. :p Dostałem dostęp do bety - nie wiem skąd, jak i dlaczego - jednak nawet nie mam ochoty brać w tym udziału i "kupon" się zmarnuje. MMO zupełnie mnie nie interesują i nie planuję by kiedykolwiek mnie zainteresowały.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 14, 2011, 15:30:52 »
    Jak nie masz zamiaru brać udziału w becie  to wysłałbyś klucz na pw  ?; d
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 14, 2011, 18:29:34 »
    Gracjan - wszyscy dostali klucze na weekend, bo był przeprowadzany test obciążeniowy dla serwerów ^^

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 26, 2011, 10:22:41 »
    Czy ktoś z forumowiczów dostał się do beta-testów na ten weekend? Po 10 godzinach gry w betę moge z czystym sumieniem stwierdzić że jak budżet pozwoli, to zakupie grę i będe grał w to cały czas :D. Grałem w sporo gier MMO zarówno płatnych (w wersji trialowej), jak i F2P ale żadne nie przykuło mnie do monitora taj jak SW:TOR. Wczoraj o 17 mogłem wejść do gry, zrobiłem czystej gry sitha jako sith warriora i wylądowałem na Korribanie. Pierwsze wrażenie jeśli chodzi o Akademie Sithów? Aż czuje się ciemną strone mocy zarówno w budynku akademii jak i w ruinach. Zacząłem robić pierwsze questy, zatłukłem kilka mobów i ani się spostrzegłem a tu 23 godzina i 11 poziom nabity. Czy szybko nabija się poziomy? To zależy w drużynie na pewno szybciej albo jak ktoś będzie sporo grindował. Ja bardziej skupiłem się na eksploracji (chociaż sam Korriban nie jest zbyt duży) i poznawaniu historii postaci. Jako początkujący wojownik sithów zostajemy przedwcześnie wezwani jako akolita akademii na Korribanie, gdzie już na początku robimy sobie wrogów. a następnie zostajemy uczniem jednego z Lordów Sith. Nie przedłużając polecam tę grę każdemu chcącemu pograć w kawał dobrego MMO (to jest moje zdanie nie koniecznie musicie się z nim zgadzać :D).

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 26, 2011, 10:24:03 »
    Ja czekam aż mi się patche pobiorą :/ Nie mogę się doczekać, chcę zobaczyć czy warto prosić pod choinę czy nie warto ;) Ja również grałem w całe mnóstwo MMO, mam kilka płatnych (WoW, Rift, LOTR Online, STO) I wszystkie mnie po przykuwały. Czy będzie abonament w TOR'rze czy nie, jeśli mi się spodoba proszę ,,Mikołaja" o tę grę, a jeśli nie to żegnam.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2011, 10:35:02 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 26, 2011, 10:35:20 »
    A mnie cały czas bombarduję mailami o udział w testach, jak nigdy się do nich nie zgłaszałem... MMO jako gatunku gier nie lubię, choć Star Wars jako uniwersum byłyby ciekawe. Tyle tylko, że za nic nie wydam 200zł na grę (tym bardziej MMO), przy której będzie trzeba płacić jeszcze abonament w wysokości ponad 50 złotych miesięcznie - znając politykę EA, będzie to nawet 60 zł. Łatwo policzyć, że rok gry wynosi w takim wypadku 860 złotych (200 zł kupno gry + 11 m-cy x 60 zł). Śmieszny system... Mam nadzieję, że gra okaże się klapą finansową i za któryś miesiąc będę mógł spróbować F2P. Zresztą oglądałem dwa gameplaye i ciężko mi uwierzyć, że jest to produkcja na którą wydano już grubo ponad 100 mln $... Wątpię, żeby EA zwrócił się ten nakład i... bardzo dobrze, bo od jakiegoś czasu irytuje mnie ich polityka i podejście do klienta.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 26, 2011, 10:46:21 »
    Star Wars jako uniwersum byłyby ciekawe. Tyle tylko, że za nic nie wydam 200zł na grę (tym bardziej MMO), przy której będzie trzeba płacić jeszcze abonament w wysokości ponad 50 złotych miesięcznie - znając politykę EA, będzie to nawet 60 zł. Łatwo policzyć, że rok gry wynosi w takim wypadku 860 złotych (200 zł kupno gry + 11 m-cy x 60 zł). Śmieszny system... Mam nadzieję, że gra okaże się klapą finansową i za któryś miesiąc będę mógł spróbować F2P.

This.

Aha, no i też dostałem się do bety, ale coś serwery padły. Prawdopodobnie coś tam poprawiają...

[EDIT]

Okazało się, że beta zaczyna się o 17. Od 17:05, gram nieprzerwanie aż do teraz, i dopiero teraz miałem crasha pierwszego, i tylko dlatego do was teraz piszę. Ta gra... ciężko to wyrazić słowami. To prawdziwy fabularny majstersztyk. Kocham Star Wars, przyznaję się, ale... normalnie zapłacę za tą grę tylko po to, żeby przejść chociaż główną linię fabularną każdej klasy... Naprawdę, ta gra wymiata. Prosty, zrozumiały rozwój postaci, żadnych udziwnień... nie umiem wam tego krótko opisać, a czasu za wiele nie mam, bo dopiję herbatę i uruchamiam grę spowrotem.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2011, 20:46:53 wysłana przez Dravic »
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 30, 2011, 12:47:42 »
    Pograłem trochę dłużej, nabiłem 18 poziom i wszystko pięknie. Jedynym zgrzytem który psuje przyjemność płynącą z gry są misje latania statkiem. Wiem że można ich nie robić, ale mogli się tutaj bardziej postarać. Latanie jak po sznurku i niszczenie myśliwców i baz wroga jest ciekawe tylko na początku, później ten tryb nie ma niczego do zaoferowania. Powinni jeszcze popracować nad tą walką w kosmosie. Podobnie sam statek (klasy Fury) według mnie jest zbyt pusty i zbyt sterylny, chociaż to może być "wina" drugiego kompana który w wolnych chwilach zajmuje się sprzątaniem statku :D. Fajnym motywem natomiast jest potraktowanie statku jako kompana, to znaczy kupowanie i zdobywanie ulepszeń i dodawaniu ich jako ekwipunku do statku.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 12, 2011, 18:46:04 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:03:25 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 12, 2011, 18:48:16 »
    U mnie to samo :d        , wiadomo ile ten abonament będzie wynosił  ?
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 12, 2011, 19:26:01 »
    Heheheh. A ja mam pre-order i eary access :D Od jutra wysyłają zaproszenia, ale nawet jeśli nie wyślą, to w środę przyjdzie pudełko z oryginalnym serialem ;) Abonament bywa barierą, ale chłopakom na dłuższą metę musi się opłacić praca, poza tym mogą w ten sposób pokryć koszty utrzymania serwerów i pracować przez cały czas. Nie ma mikro-transakcji dających graczom którzy zapłacili bonusy. To nie jest abonament tylko dla zysku, chociaż temu też ma służyć.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 12, 2011, 20:19:24 »
    Early access pozwala grać od środy tj. 14 grudnia czy od następnej środy? Też miałem zamiar w tym tygodniu zamówić pre-ordera.

PS: gdzie i za ile zamawiałeś pre-ordera?