Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tribes: Ascend  (Przeczytany 2740 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Tribes: Ascend
    « dnia: Listopada 13, 2011, 22:47:51 »
    Witajcie!

Oto link do opisu gry: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=16473
    Oto link do oficjalnej strony gry: http://tribesascend.com/

Dobra, to opis mam z głowy. A więc do rzeczy:

Czy graliście kiedyś w jakiegoś Tribes'a? Ten jest nowy, będzie miał model Free To Play (mikropłatności) i obecnie jest w fazie open beta - wystarczy się zarejestrować i pobrać klienta, aby zagrać..
    Jestem "w grze" od zamkniętej bety (dołączyłem na początku grudnia 2011 roku)  i powiem wam, że jako fanowi Tribes'a ta gra mi się strasznie podoba, ma to "coś". Ach, ta prędkość...

A wy? Co uważacie, czy seria Tribes da radę się podnieść dzięki tej grze? Co myślicie o modelu biznesowym? A może już gracie? Podajcie swoje nicki!
    Mój to tradycyjnie Dravic.

Pozdrawiam,
    Dravic
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2012, 15:32:27 wysłana przez Dravic »
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline pawlos13

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Tribes: Ascend
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 14, 2011, 16:09:44 »
    Pamiętam jak jeszcze grałem w Tribes: Zemsta. Kupiłem go bodajże w jakiejś gazecie. Wiem, że też chyba przeszedł na F2P. Ahh to multi. W tego nowego Tribesa też chętnie bym zagrał. W becie jest już chwytak? Mógłbyś mi wysłać kod do gry wiadomością?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2011, 18:49:05 wysłana przez pawlos13 »

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 14, 2011, 16:13:17 »
    Ja grałem jedynie w Tribes: Zemsta. kupionego w serii Nowa eXtra Klasyka, dość dawno temu. Chociaż niedawno, tak ze dwa miechy temu ściągnąłem skądś(CDA?) wersję darmową, z oryginalnym(tak myślę?) kodem. Faktem jest, że mogłem bezproblemowo grać, np. w multiplayer. Fajnie było, ale jakoś szczególnie Mnie nie wciągnęło, trochę mało ludzi na serwerach było, no i nie jest to też mój typ rozgrywki.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 15, 2011, 08:07:28 »
    pawlos123, chwytaka nie ma (nad czym ubolewam, bo nie uważam wcale, żeby było to "noobskie" narzędzie tak jak weterani 1 i 2 Tribes, a przeciwnicy Zemsty), chociaż jest nadzieja, że jakaś klasa kiedyś może mieć dostęp do  tego narzędzia.

Kod mogę ci wysłać, ale przyślij mi tutaj albo na PW specyfikacje komputera (RAM, karta graficzna, procesor), bo gra jest dosyś sprzętożerna.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 15, 2011, 14:20:29 »
    To jest to coś gdzie mają być bitwy liczące setki graczy?

Offline pawlos13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 15, 2011, 14:41:24 »
    Procesor: Intel Core i3
    Ram: 4GB
    Grafika: GeForce GTS 450
    Dyk: 1TB
    Windows 7 x64

Sprawdzałem wymagania i gra powinna dobrze działać na minimalnych lub na średnich, bo wole grac gry przy rozdzielczości 1024X768. 

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 15, 2011, 20:07:01 »
    Proud, nie, tutaj rozgrywka póki co dopuszcza 32 graczy naraz (tylko, czy aż?) i słyszałem plotki, że pracują nad 64 graczami naraz, ale to (jeśli już) w dalekiej przyszłości.

Pawlos13, wysyłam ci key na PW.

Wejdź na oficjalną stronę gry, pobierz Hi-Command, zainstaluj i wstukaj kod do bety ode mnie w odpowiednie miejsce - myślę, że dasz radę, a jeśli nie, to pytaj się mnie na PW lub w temacie.

Offline pawlos13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 15, 2011, 20:21:22 »
    Mam pewien problem ze ściągnięciem Hi-Command. Po ok. 5 sekundach ściąganie przerywa się. Może lepiej na moje gg: 8680017

Edit1:Ok. Już wszystko jest dobrze. Wystarczyło ściągnąć z innego źródła.
    Edit2:Ehhh... Znów mam problem. Ściąga mi się jakiś HiPatch 2.1.5.0 i po ściągnięciu kilkunastu lub kilkudziesięciu procent pobieranie restartuje się i zaczyna od nowa.
    Edit3:Dobra już dzisiaj wszystko działa.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2011, 13:28:52 wysłana przez pawlos13 »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 18, 2011, 22:38:36 »
    Powiedz, jak wrażenia :)

Ja dzisiaj zakupiłem sobie klasę kolejną, nazywa się Infiltrator i krótko scharakteryzowałbym go jako "szpiega z modułem niewidzialności i niezłymi konwencjonalnymi spluwami".
    Tak, z naciskiem na "niezłymi".

Offline pawlos13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 19, 2011, 08:20:14 »
    Świetna gra! Tylko trochę mi tego chwytaka brakuje. Jeszcze uczę się grać, ale coraz częściej kogoś zabijam. Jest jakiś sposób żeby zdobyć więcej tych "żetonów"?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2011, 08:50:19 wysłana przez pawlos13 »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 18, 2011, 10:17:51 »
    Odświeżę.

Gra jest ciągle poprawiana, patche wychodzą mniej więcej co tydzień. Bardzo przyśpieszono expienie i zbieranie tokenów (waluty, za którą kupuje się klasy), a ceny samych klas zmniejszono. Zbalansowano klasy będące do tej pory najsilniejsze i choć jeszcze nie jest idealnie, wszystko zmierza w dobrą stronę.

W ten sposób teraz każdy może po około tygodniu grania kupić 1 lub 2 postaci (zależy od wyboru, bo niektóre postaci kosztują mniej tokenów).

A ja mam kolejne 3 kody beta dla chętnych. Zapraszam!

Offline informator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 25, 2012, 15:20:24 »
    Miło widzieć aż tyle osób zafascynowanych ów grą.
    Każdego zainteresowanego zapraszam pod adres http://tribes.shazbot.pl/ - Na chwile obecną jedyne i "największe" polskie forum.

Ze względu na ubogi system komunikacji w grze, forum to jedyna droga aby w jakiś sposób się porozumieć. Jeśli zależy wam na wspólnej grze to polecam mumble, w tym temacie zostały podane dokładne informacje: http://shazbot.pl/poszukiwania/wspolna-gra-mumble/msg22/#new
     Mam nadziej że z czasem grono polskich graczy się powiększy ;-)

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 25, 2012, 15:34:48 »
    5 osób zarejestrowanych i ty używasz wyrażenia "aż tyle"? Heh.

Warto wspomnieć, że od paru dni gra weszła w wersję Open Beta, co oznacza, że wystarczy się zarejestrować i pobrać klienta, aby zagrać!

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 25, 2012, 19:59:31 »
    Ha, nie zauważyłem wcześniej tego tematu. W T:A gram od jakichś dwóch tygodni, zachęcony przez temat na jednej z bardziej znanych amerykańskich stron służących do wymiany opinii (tak, tak). Trzy rzeczy przydałoby się w niej poprawić: karabiny maszynowe, lekkie wieżyczki obronne i "thumpery". Jako "poprawić" mam, oczywiście, na myśli "wyrzucić", gdyż absolutnie nie pasują one do serii.
    A poza tym to PTH: VGCY, TCH: won.

@Dravic: Taki jak tutaj, Barudokuku. Grywam na CTF.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2012, 14:09:12 wysłana przez Barudokuku »
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 26, 2012, 10:57:16 »
    Barudokuku, a jaki masz nick? Może kiedyś zagramy razem :D