Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [DzikiePola][RP] Rzeczpospolita  (Przeczytany 22093 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    [DzikiePola] Rzeczpospolita [RP]
    « Odpowiedź #195 dnia: Listopada 21, 2011, 11:05:46 »
    Gratki panowie!

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline Renji11

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #196 dnia: Listopada 21, 2011, 19:24:59 »
    Że też ja teraz nie mogę grać . Gratulację chłopaki!

Offline Sarman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #197 dnia: Listopada 26, 2011, 19:58:15 »
    Thx  za mecz ;S wyniku nie zdradzę nie oficjalny był ;)

Offline T_o_M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Listopada 26, 2011, 19:59:21 »
    Dziękujemy za mecz, dużo się nauczyliśmy ;)
    Pozdrawiam

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Listopada 26, 2011, 20:18:33 »
    Thx  za mecz ;S wyniku nie zdradzę nie oficjalny był ;)

Jak chcecie możecie podać wynik, nam to rybka, nie ma co się wstydzić ;p.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Listopada 29, 2011, 20:32:19 »
    Ogłoszenie

Klan RP ustanawia próg wiekowy teraz aby dołączyć do klanu kandydat musi mieć ukończony 16 rok życia, konieczna mutacja (Normalnych inaczej nie przyjmujemy).

Offline DaPietro

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • Emerytowany pułkownik inżynier 5. Pułku Piechoty
    « Odpowiedź #201 dnia: Listopada 29, 2011, 20:38:32 »
    żadnych kastratów

Offline Matiesc

• Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Listopada 29, 2011, 21:51:24 »
    Amen !
    Zero wysokich dźwięków na TS !

Offline strysio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Grudnia 03, 2011, 14:06:23 »
    Wambo, to prawda z tą mutacją ;) ? Sorry że nie istnieję na forum klanowym, ale brak czasu przejechał po mnie jak walec po drodze...
    Klan [RP] - nie ma lepszego klanu na Dzikich Polach ;)

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Grudnia 03, 2011, 14:21:23 »
    Tak stwierdziliśmy że klan posiada odpowiednią ilość członków (Hmm dziwnie to brzmi) teraz jak już kogoś brać to po mutacji, oczywiście ci którzy zostali z rekrutowani przed progiem wiekowym pozostają u nas w klanie dalej (Głupotą było by z tego powodu kogoś wyrzucać :D).

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Grudnia 13, 2011, 20:35:07 »
    Dziś 13.12.2011 a to oznacza że istniejemy już okrągły rok! Tak istniejemy już rok, jest to dla nas ogromne osiągnięcie z uwagi na to że większość klanów czy to do WB czy do DP znikają dość często po paru tygodniach. Poniżej zamieszczam naszą historię z tej okazji.

1.Geneza powstania klanu.

Klan początkowo nie miał być klanem a jedynie grupą w klanie do Warbanda który już dawno nie istnieje SRT.
    SRT (Sarmatians) jednak upadło zanim gra ukazała się na pułkach sklepowych, po premierze Dzikich Pól
    wiedziałem że chce założyć klan, pomimo tego iż posiadałem jakieś doświadczenie w prowadzeniu klanu to
    nie widziało mi się tworzenie tego samemu. W wyniku tego klan założyłem z MikiBar'em którego znałem z SRT.
    I tak oto dnia 13.12.2010 powstał oficjalnie pierwszy klan do gry Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola. Sukces był
    gwarantowany byliśmy jedynym klanem w Polsce, posiadaliśmy doświadczenie z WB, potrafiliśmy szybko
    zorganizować TS i inne niezbędne nam rzeczy.

2.Początek.

Początek istnienia klanu, był to taki czas że przeszło przez klan tylu ludzi że nie byłbym wstanie wszystkich
    wymienić. Na TS za to nie było wielkiego ruchu pamiętam jak siedziałem z Mikim we dwóch i się jaraliśmy tym
    wszystkim (hehe). Dnia 28.12.2010 rozegrany został pierwszy oficjalny mecz na polskiej scenie pomiędzy RP a
    nie istniejącym od dłuższego klanu SH (Skrzydlaci Husarze) po tym meczu w krótkim czasie nastąpił w klanie SH
    rozłam na trzy klany ChoHu, CzKR, LKP. W sumie scena wtedy była dosyć uboga i za dużo się nie działo rozgrywaliśmy
    dużo sparingów, oficjalne mecze pojawiały się rzadziej. Swego czasu była również idea połączenia sceny DP, i tak
    oto powstało SDP (Sojusz Dzikich Pól) twór ten zakładał wspólnego TS, większą integracje klanów na scenie DP.
    Chyba nie muszę pisać że twór ten padł po pewnym czasie. Z sojuszu najpierw odszedł jeden klan z racji tego że
    w sojuszu były tylko dwa klany był pomysł by dwa klany ChoHu i RP połączyły się w jeden twór nazwany IIRP.
    Padło to tak szybko jak powstało, zostało w RP parę osób z ChoHu.

3.Okres wakacyjny.

Nudy, brak ruchu na tej scenie doprowadził klan do takiego stanu że szukając rozrywki i wyzwań zapoczątkował
    przejście na scenę Warbanda, teoretycznie byliśmy wtedy klanem do obydwu gier, lecz DP nie ruszaliśmy praktycznie
    do końca wakacji. Był to też czas agresywnych zmian w klanie, dochodziło również do nielicznych buntów i sprzeciwów
    wobec tego jak klan funkcjonuje. Na scenie WB nie osiągnęliśmy jakiś wielkich i wspaniałych sukcesów choć parę
    wygranych na koncie jak i przegranych mieliśmy.

4.Dążenie do stabilizacji.

Wydawało by się że powrócenie do sceny DP jak i również reformowanie klanu nie będzie trudnym wyzwaniem. Wrzesień,
    Październik, najbardziej burzliwy okres istnienia naszego klanu. Nastrój w klanie był ponury, podzieliliśmy
    się na dwa obozy. Pierwszy obóz składał się w głównie z osób zasiadających w radzie i paru zwykłych klanowiczów,
    drugi obóz zaś była to cała reszta członków klanu, taki podział istniał dłuższy czas, w tym okresie zmieniła się władza
    w klanie i obowiązujące w nim zasady. Pod koniec rewolucji klanowi groził upadek i rozłam na dwie części.
    Rada klanu musiała podejmować trudne decyzje. Decyzje te były czasem tak drastyczne że z klanu odeszła prawie
    połowa składu. Wydawało by się że to koniec, lecz z całego tego chaosu wyłoniła się jedna osoba ToM która widząc
    co się dzieje jako osoba z drugiego obozu rewolucjonistów chciała aby obydwie strony konfliktu porozmawiały ze sobą.
    Po długich i burzliwych dyskusjach klan stanął na nogach w skutek rewolucji opuściły nas 1-2 osoby.

Ciekawostki:
    - Oficjalnie nie przegraliśmy ani jednego meczu na polskiej scenie Dzikich Pól, wyłącznie jeden klan z nami zremisował.
    - Nasz Hetman Koronny raz przegrał duela, dostał załamania i chciał podać się do dymisji, ale jako że nikt go nie może zastąpić i tak musi charować.
    - Siedząc na naszym TS możesz zostać zgwałcony przez naszego klanowego gwałciciela.
    - Słysząc komplementy na temat naszej kultury osobistej w klanie, wszyscy dostają ataku śmiechu.
    - Podczas rewolucji jeden z hetmanów który popierał obóz radnych po jej zakończeniu stracił swoje stanowisko.
    - Naszymi klanowymi sucharmistrzami są Major i Gomez.
    - W klanie panuje poszanowanie i tolerancja, w teorii.
    - Wstępując w nasze szeregi na wstępie dostajesz pytanie czy masz MM moda, przez pewną tajemniczą osobę.
    - Nazwa klanu "Rzeczpospolita" wywodzi się z braku pomysłów na nazwę klanu ich twórców.
    - Pewna osoba przed sparingiem poszła do kościała modlić się o wygraną.

Zasłużeni:
    - Major - nasz hetman koronny i głównodowodzący na sparingach. Pomimo że nie chce tego robić to i tak musi.
    - ToM - Gdyby nie on klan by prawdopodobnie nie istniał. Lubi w czoko, potrafi cię zgwałcić przez TS.
    - DaPietro - strzela codziennie headshoty żeby mieć radochę. Słynny założyciel Srarczmy.
    - Wambo - mimo wszystko ma na wszystko wy*****e. Wmawia wszystkim że jest liderem klanu.
    - Gomez - Suchy człek, szanuje wszystkich i wszystko, w teorii.
    - Husarz - nasz uber pro konny, przynajmniej sam tak twierdzi.
    - Juras - dołączył w czasie rewolucji i wyszedł z niej zwycięsko.
    - Robhar - Naczelny AFK'er. Nie potrafi dojść na pocztę, gubi się kiedy wyjdzie z domu.
    - Kościuszko - zaczął się odzywać kiedy dostał się do rady.
    - DeMichels - cichy i opanowany. Czołowy śpioch klanowy.
    - Klin - klanowy dozorca.
    - Strysio - mądry człowiek, poseł, w pełni zasłużony i ceniony.
    - Seba - klanowy komornik.
    - Matiesc - Boom-Headshot!
    - Jędruś - najchętniej na sparingach grałby chłopem z kosą. Wolny czas spędza na remizie, kiedy wraca nic nie pamięta.
    - Kmao - walczy z Robharem o tytuł naczelnego AFK'era.
    - Bolo - agent 007.
    - Lancher - brał udział w rewolucji choć nawet nie wiedział co to dzikie pola.
    - MikiBar - za wszystko co dobre.

Oraz cała reszta członków klanu która nie została wymieniona.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2011, 21:30:12 wysłana przez Wambo »

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #206 dnia: Grudnia 13, 2011, 20:47:32 »
    czy ja, kończąc 16 dnia 01.02 znalazlbym u was miejsce przed tym czasem, bo ostatnio ciagnie mnie do DP a tak bez klanu to lipa. Dodam ze zna mnie kilkoro waszych ludzi :P
    (click to show/hide)

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #207 dnia: Grudnia 13, 2011, 21:03:36 »
    Przyznam, że czytając wasze klanowe ciekawostki nieźle się uśmiałem :D

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #208 dnia: Grudnia 13, 2011, 21:17:02 »
    Ta, możliwość posłuchania głupot mawianych przez mateuszamaciejamajora - bezcenne ;D
    Dzięki RP za miłe chwile na TS jak i w grze ! Oby to dalej trwało i nic się nie pogorszyło !
    Sława !

Offline T_o_M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Grudnia 13, 2011, 21:32:43 »
    Niech żyje Rzeczpospolita !!!!!!! 100 LAT !!!!!!