Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Towarzysze 3.01  (Przeczytany 7772 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rakot

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Towarzysze 3.01
    « dnia: Listopada 10, 2011, 20:29:42 »
    Mógłbym prosić o listę towarzyszy (miejsce, gdzie są i jakie mają wymaganie, by dołączyć, opcjonalnie krótka charakterystyka)?
    Dobrzy:
    Cidryl - Minas Tirith, sala tronowa, trochę resource (1-2 wygrane walki). Ogólnie staty bez preferencji
    Luevanna - Thranduil's Hall (Mirkwood), główna sala, za darmo. Ciekawa, bo ma 1 poziom 13 agi i 12 int. Świetna dla osób, które lubią sobie outsourcować party skille, dobra zarówno pod max agi (looting!), jak pod skille z int związane (Pathfinding/Tactics 9 poziom na 15 lvl za darmo?)
    Dimborn - Woodsman village (Boerings), przy jednym z budynków wymaga trochę resource, 8 poziom, 17 str, 13 agi. Piechociarz.
    Faniul - Dale (Dale), trochę resource wymaga. 1 poziom, 12 inteligencji, świetna do outsourcowania skilli
    Galmyne - Edoras, sala tronowa, 4 poziom sympatii Rohanu, 24 poziom, typowy łucznik konny.
    Kili Goldfinger - Erebor (Erebor), główna sala - niespecjalne wymagania, po 2-3 bitwach, w których się wesprze krasnoludy się chłopak zadowoli. 7 poziom, piechociarz. Niestety będzie znacznie spowalniał każde party złożone z samych konnych.
    Glorfindel - Caras Galadhon (Lothlorien) - wymaga dość sporego poziomu zaufania elfów, tyle wiem.
    Ulfas - West Emnet (Rohan) - Jeździec, 10 poziom.
    Z tego, co wyczytałem jest jeszcze 1 dobry i 8 złych towarzyszy
    Kili Goldfinger nie przepada za Luevanną.
    Faniul nie przepada za Ulfasem.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2011, 22:26:16 wysłana przez rakot »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Towarzysze 3.01
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 10, 2011, 22:58:02 »
    Jest jeszcze Mablung, strażnik Ithilien.Znajduje się w Jaskiniach(nie pamiętam jak się nazywa kryjówka strażników) w Północnej Ithilien.
    Co do złych, to nie wiem!

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 11, 2011, 11:28:10 »
    Zacząłem dzisiaj grę "złym" człowiekiem, także do wieczora mogę dostarczyć spis bohaterów po stronie zła.

EDIT: Glorfindel to chyba najsilniejszy bohater z możliwych do nabycia i jest to mieszanka konnego łucznika ze zwykłym konnym.

Ufthak - Orc Patrol Camp, 100 resource, Ork, 1lvl, 13 str, 8 agi, po 4 ch i int, 2 athletic, po 60 w skillach. Początkowo niezbyt przydatny, za to stosunkowo tani.

Lykyada - Haradrim Camp, 350 rank points (jak uda mi się go zdobyć to opiszę szczegółowo)

Gorbag - Minas Morgul, 100 rank points i 1600 resource, Uruk, 20lvl, 21 str, 16 agi, 7 int, 4 ch, dużo punktów w umiejętnościach siłowych, po 175 w skillach, jeden z lepszych dwuręczniaków i pikinierów.

Gulm - Uruk Hai Hunting Camp, 180 rank points (jak uda mi się go zdobyć to opiszę szczegółowo)

Varfang - Northern Rhun Camp, 110 rank points (jak uda mi się go zdobyć to opiszę szczegółowo)

Durgash - Isengard, 50 rank points, jeździec wargów (jak uda mi się go zdobyć to opiszę szczegółowo)

Bolzog - Gates of Moria, 50 tank points, healer (jak uda mi się go zdobyć to opiszę szczegółowo)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2011, 16:56:48 wysłana przez Glaedr »

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 01, 2012, 13:35:00 »
    Jesteście pewni że w nowej wersji jest Dimborn? Nie mogę go za cholerę znaleźć żadną postacią
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline Magnus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 04, 2014, 15:03:49 »
    Ostatnio szukałem dodatkowych informacji o towarzyszach i dokopałem się w końcu do jakiejś chińskiej strony - http://bbs.mountblade.com.cn/forum.php?mod=viewthread&tid=244412
    Można wkleić do google translatora (chiński -> angielski, bo z chińskiego na polski nie polecam!) i dowiedzieć się nieco więcej szczegółów - https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=zh-CN&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbbs.mountblade.com.cn%2Fforum.php%3Fmod%3Dviewthread%26tid%3D244412

To czego ja głównie szukałem, a co tam właśnie się znajduje, to antypatie wśród dobrych bohaterów. I tak mamy następujące punkty zapalne:
    Luevanna - Kili Goldfinder
    Kili Goldfinder - Glorfindel
    Faniul - Ulfas
    Ulfas - Mablung

PS: a odpowiadając na pytanie mojego przedmówcy sprzed prawie dwóch lat :D - tak, jesteśmy pewni ;) Woodsman Village, stoi przy pierwszym budynku po prawej.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 04, 2014, 18:54:09 »
    Nie ma sensu ciągnąć tego wątku, ponieważ dotyczy on towarzyszy w 3.01 (wersji, w którą nikt już prawie nie gra). Najnowsza wersja to 3.3

Skille towarzyszy również zostały zmienione. Proponuję rozważyć przemianowanie wątku na "Towarzysze 3.3" i uzupełnienie go.

W najnowszej wersji aby nająć towarzysza potrzebne są punkty wpływów (Influence) u danej nacji, co czyni grę trudniejszą (już nie wystarczy uzbierać Resources Points, trzeba więcej walczyć lub robić więcej questów dla Influence).
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Magnus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 04, 2014, 19:55:50 »
    Aha, racja. Ale chyba te "antypatie" są nadal aktualne w 3.3.

Jeśli chodzi o resztę, to zdaje się, że tutaj są ładnie zebrane informacje pod wersję 3.3 -> http://162.218.49.98/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=483302

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 04, 2014, 23:32:24 »
    czy takie info jest tylko na jakimś chińskim forum? Przecież jest wątek na Talewords, a przede wszystkim forum mbx.streetofeyes.com .....

Offline Magnus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 05, 2014, 17:45:53 »
    @up
    W takim razie poproszę Cię o link, z któregoś z tych dwóch źródeł, w którym zawarte byłyby informacje podobne do tych, które podałem (zwłaszcza w tym ostatnim linku).
    ;)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 05, 2014, 19:18:28 »
    A bo ja wiem czy takie coś jest, nie szukałem, i nie zamierzam, po prostu dziwi mnie, że aż na chińskie forum trzeba wchodzić...