Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Cholerni Khergici  (Przeczytany 5964 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rysz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Cholerni Khergici
    « dnia: Listopada 06, 2011, 20:22:09 »
    Strasznie wkurzają mnie walki z wojskami khanatu Khergickiego. Prowadzę z nimi wojnę a moja armia składa się w około 70 procentach z ciężkiej kawalerii, walki są po prostu bardzo długie żmudne i męczące, nie tracę dużo ludzi ale szlag mnie trafia gdy Khergici bawią się w berka z moją armią ich łucznicy ciągle uciekają strzelając do moich z łuku i oczywiście są szybsi. I tu nasuwa się moje pytanie, czy jest jakiś lepszy sposób na walkę z nimi? Proszę o szybkie odpowiedzi i z góry dziękuje.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Cholerni Khergici
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 06, 2011, 21:25:19 »
    Możesz zainwestować w ciężką piechotę wspieraną kusznikami/łucznikami/whatever i ustawić wojsko w rogu mapy (albo w miejscu startu) z rozkazem utrzymania pozycji, tyle, że potem pół armii kchergickiej zdezerteruje wiejąc przed nawałą ogniową Twoich wojsk...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 06, 2011, 22:18:44 »
    Albo nie walcz z khergitami/ sam używaj khergitów, wiem morale morale i morale, jakieś inne sugestie? Możesz też sam sie w rumaka zaopatrzyć i ich ganiać.
    (click to show/hide)

Offline Rysz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 07, 2011, 10:33:04 »
    Mam khergitów ale na początku zmieniłem ich na khergickicj lansjerów, ale w garnizonach chyba mam trochę khergickich jeźdzców więc spróbuje.

Offline Leny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 07, 2011, 21:39:37 »
    Khergici to akurat moja ulubiona frakcja, ale raczej nic nowego więcej ci nie powiem. Na pewno zaopatrz się w Jeremusa i dobrze go wyszkol, to twoje jednostki będą głównie ogłuszani. Daj im, żeby zgrupowali szyk to nie będą jeździć osobno, a w większych grupkach, przez co łatwej będzie im się pozbyć i zatrzymać konnych łuczników. Pamiętaj, żeby wbić się w nich ostro na dzień dobry, wtedy możesz wybić naprawdę znaczną część ich wojsk zważywszy na to, że stoją oni w linii. Wbrew pozorom Khergici dobrze sobie radzą sami na siebie, ale morale nie pozwoli ci długo ich trzymać przy sobie. Możesz jeszcze tak jak powiedział przedmówca, ustawić się na skraju mapy i wyczekać, aż zatrzymają się na niewidzialnej ścianie i ich wybijać. Powodzenia i cierpliwości.

Offline Rysz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 07, 2011, 22:02:20 »
    Dzięki za pomoc dostosuję się do twojej rady.

Offline Amedos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 08, 2011, 19:06:35 »
    Cześć.
    Ja Ci polecam zaopatrzenie się w konnych bohaterów i wyposażenie ich w szybkie rumaki ( nie opancerzone , broń boże ! )
    Daj im piki oraz łuk.
    Głównie polega na tym ,byś sam zaopatrzył się w pike , dużo nią można wziąść.
    Zabijaj im konie ,bez tego nie mają szans.żołnierze dobiją.

Offline Rysz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 08, 2011, 20:16:31 »
    Przykro mi Amedos ale szczerze gardzę pikami. Dużo lepiej idzie mi zdejmowanie ich mieczem dwuręcznym lub łukiem.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 08, 2011, 20:25:04 »
    Lance to kupa, dobre na jeden strzał, a potem zmienić na morga. Już lepiej jak byś za nimi jeździł i z luku walił :D
    Albo zrób se npcta do ganiania khergitów 12 siła reszta dex jazda konna strzelanie z UKU itp.
    (click to show/hide)

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 11, 2011, 00:59:17 »
    Łucznicza jazda konna. Najbardziej wk[cenzura]cy rodzaj konnych pod słońcem. Bo tych nie da się zatrzymać bo Ci nie potrzebują się zatrzymać.... Jedyna rada? LEKKA kawaleria gdyż ciężka kawaleria jest stosunkowo wolna i ganianie ich zajmuje po prostu wieczność.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker

Offline Norfarell

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 11, 2011, 15:38:10 »
    Najprostszy sposób, to wbicie się w nich już na początku i wysieczenie ich jak największej ilości gnojków podczas pierwszego spotkania i ganianie ich z łukami potem (kup sobie śmiałego rumaka, to i z mieczem ich pozabijasz).
    Najlepszą taktyką jest ostrzał w EadRC miałem armię złożoną z piechoty Imperial State (sami strzelcy) i konnica miała ze mną naprawdę ciężko, dlatego, jeżeli masz trochę czasu sugeruję zostawienie konnicy w jakimś garnizonie i sformowanie armii rhodockiej.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 11, 2011, 18:42:15 »
    Ale Kaiserlicher guards to najlepsi strzelcy w grze zaraz za nefer janczarami ^^ Więc nie porównuj podstawki do TEATRC
    (click to show/hide)

Offline Norfarell

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 11, 2011, 23:05:31 »
    Jedynym problemem jest to, że na tamtej postaci mam TYLKO żołnierzy i nikogo wyżej. A poza tym przestań offtopować :P

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 12, 2011, 08:22:02 »
    Tamtymi strzelcami wszystko zamiatasz, koniec offtopu :P
    Musisz gonic khergite aż w coś walnie np drzewo.
    (click to show/hide)

Offline Amedos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 13, 2011, 12:41:37 »
    Jak na mapie świata , gonisz ich bohatera zagoń lorda ich do lasu , piechurzy szybko wykończa ( kawaleria ne... sami w drzewa wpadną)
    I wtedy staraj się nei wychodzić z lasu. Sam kiedyś wyszedłem i odrazu była fala zginięć moich.